‘Dining Dheisheh’ – En fotoserie fra Palæstina

08. november 2019

SEINbidrag

Agnete har under sit ophold i Palæstina lavet denne fotoserie af en restaurant i en af de største flygtningelejre i Palæstina.

Restauranten bærer et stærkt præg af en bestemt kultur, som Agnete har oplevet ved at bo i Palæstina. Og måske kan stemningen stadig mærkes, selvom menneskerne i denne korte stund er væk fra restauranten.

Jeg tog de her billeder under mit andet besøg i Palæstina, hvor jeg vendte tilbage til en restaurant i Dheisheh flytningelejr, en restaurant, hvor jeg tit havde siddet alene blandt mænd og spist aftensmad, omgivet af tæt cigaretrøg, arabiske musikvideoer på tv’et, små plastikglas og kortspil.

Dheisheh er en af de største flygtningelejre på Vestbredden, den er bygget til ca. 3000 flygtninge og rummer nu omkring 15.000.

Stilheden var kun for en kort tid, som den ofte også er i Palæstina...

Jeg tog til Palæstina i efteråret ’17, det var første gang, jeg rejste alene i en længere periode og uden noget planlagt. At jeg fandt Dheisheh, var et tilfælde, men jeg endte med at blive der i tre måneder. Da jeg kom op i restauranten, efter halvandet år, var den helt tom. En kop halvdrukken kaffe var blevet glemt på et bord. Der var helt stille, og lyset flød ind ad vinduerne og ned på gulvet. Stilheden var kun for en kort tid, som den ofte også er i Palæstina, så jeg skyndte mig at tage billeder af det tomme lokale, som om jeg ville glemme det, hvis jeg ikke gjorde.

Selvom jeg vidste, at jeg ville komme tilbage igen, var der noget ved den dag, lysets indfald og den efterladte kaffe og det at være tilbage, måske.

Sidst, jeg var i Palæstina, var i sommer, og jeg tog hen til restauranten nysgerrig på, om oplevelsen ville være den samme, men da jeg trådte ind i restauranten, var stilheden blevet erstattet med en tung røg og arabiske fraser råbt tværs gennem rummet, alt var ved det samme.

Hvad tænker du?

  1. benjamin e siger:

    skønne billeder, tak

  2. A for Art siger:

    Smukke billeder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her