Tech-Tanker

3 Episoder Nyheder, Tech-Tanker, Lyd

Tech-Tanker

 • Tech-Tanker: if young Metro dont trust you, AI gon’ shoot you

  Hvad kan kunstig intelligens gøre ved musikverdenen?
  Et nyt hit dukker pludselig op på nettet fra den verdenskendte rapper, Drake. Sangen tager særligt den amerikanske musikscene med storm - men der er bare ét problem: det er ikke Drake der har lavet sangen.
  En ny tendens præger i skrivende stund den internationale musikbranche. Sange, der er genereret af AI. Og det er ikke helt uden konsekvenser. Hvorfor, uddyber nyhedsproducent, Anna Stevens, i dette afsnit af serien Tech-tanker.

  Klip, tilrettelæggelse og produktion af Anna Brage Stevens.

  Visuelt: Klara Emma Lilhav Hoffmann. Redaktør: Veronica Magaard og Anna Christina Løwe Nielsen

 • Tech-Tanker: Stormen på TikTok

  Ude foran den Amerikanske Kongress hober menneskemængden sig op med bannere og store skilte fyldt med slogans. Det er en sen eftermiddag i marts måned tidligere i år, hvor solen er ved at gå ned over USA’s lovgivende forsamling. Der er tale om en strøm af såkaldte “content creators”, der er rejst til Washington D.C. for at demonstrere mod et potentielt forbud mod deres elskede videoapp TikTok. Men hvorfor vil flere regeringer lukke ned for en app, som deres borgere driver en business på?

  Netop det undersøger Anna i dagens afsnit af Tech-Tanker.

  Lyt eller læs til de andre afsnit af Tech-Tanker lige her.

  Klip, tilrettelæggelse og produktion af Anna Brage Stevens.

  Visuelt: Klara Emma Lilhav Hoffmann. Redaktør: Luna Bacher.

 • Tech-Tanker: iPhones er lavet i helvedet

  Midt om natten samler 150 mennesker sig på toppen af et højhus, og truer med at hoppe ud. De kan ikke længere arbejde under de umenneskelige forhold, som den kinesiske Iphone-fabrik ‘Foxcon’ kræver - en fabrik som både har været årsag til selvmord, journalist-vold og oprør. Tech-Tanker er podcasten der dykker ned i mørklagte historier fra tech-verdenen og sammen med dig, prøver at forstå tidens teknologiske fænomener. I første afsnit fortæller Anna historien om den teknologi, som mange af os går rundt med i lommen: Iphonen.

Psst!
Læs mere her