AT VÆRE ET UNGDOMSMEDIE

16. september 2019

Kære læsere,
De næste fem uger kører vi en crowdfundingkampagne, for at vi fortsat kan lave SEIN. Vi har i den anledning valgt at lave ét ugentligt indlæg, med forskellige bidrag fra vores grupper. Hver uge kommer til at handle om et nyt emne. Denne uge har vi valgt at skrive/illustrere/tale om det at være et ungdomsmedie, fordi det er nemlig noget helt unikt.

Følg med i vores crowdfunding her.

SEIN er et ungdomsmedie, skabt ud fra et behov. Et behov for fællesskab. Et behov for, at vi unge skal have vores egen stemme i medielandskabet. Et behov for afløb for vores skabertrang og for at dele tanker, følelser og historier mellem os. Nu er vi blevet til en redaktion på 110 unge mellem 15 og 25 år, som er blevet professionelle amatører, der samarbejder om at udvikle det fællesskab og medie, vi tror, der er behov for.

Gennem lydklip, tekst, visuelt og video vil vi forsøge at give jer læsere et indblik i, hvad det vil sige at være et ungdomsmedie.

Video

Alberte og David er i filmredaktionen på SEIN i Aarhus. 
Deres interesse er at give unge et frirum for forventninger, og de dækker de problemer og interesser, der er blandt unge. De fortæller om, hvordan det er at være en redaktion kun af unge, og hvilken frihed og mulighed det giver.

Tekst og visuelt

At være et ungdomsmedie

Jeg hedder Klara Hegnet Knudsen, jeg er 23 år, og jeg er tekstredaktør på SEIN. 

Da jeg søgte om stillingen hos SEIN, stod der i beskrivelsen: “Du behøves ikke at have arbejdet med det før, du skal bare have interessen og lysten til at lære og fejle”. På SEIN fejler jeg, og jeg lærer virkelig meget. Om mig selv, men også om at være med til at lave et ungdomsmedie.

 

Når man laver et ungdomsmedie, skal man være klar på, at der ikke er nogen opskrift på, hvordan det skal være. Hver gang jeg står i en udfordring, bliver jeg nødt til bare at give det et forsøg, for næsten alt, hvad SEIN gør, gør det for første gang. Derfor er det så helt enormt vigtigt for mig at fejle, så jeg ved, hvad jeg IKKE skal gøre igen.

Det er en befrielse at få lov til at fejle. Det er en befrielse at få givet et ansvar og få lov til at fejle. Det er en befrielse at lave et medie, der spørger: “Vi fejler, vi er sårbare, er du også det?”, og det er en befrielse at få et stort rungende “Ja” tilbage fra læserne. Vi er unge, og vi fejler.

Min oplevelse er, at når vi sammen begynder at snakke om alle fejlene og alt kaosset og alle grædedagene, så bliver der plads. Plads til bare at være hele sig selv i sin ungdom. Når vi sammen snakker om fejlene, er vi mindre alene.

Jeg ville ønske, at det at være ung var mere som det at starte på SEIN. Jeg ville ønske, at man som ung fik at vide: “Hey, du har ikke prøvet det før – det er okay, du fejler”. Jeg ville ønske, uddannelsesinstitutionerne var mere som SEIN. Jeg ville ønske, medierne var mere som SEIN.

Jeg ser og mærker omkring mig hos ungdommen en frygt for at fejle. En frygt for at være forkert. En frygt for ikke at kunne leve op til forventninger. Mange medier har gjort opmærksom på denne frygt i statistikker og i forskning. De definerer vores ungdom gennem voksne øjne, fordi medierne er lavet af voksne mennesker. På SEIN vil vi gerne SELV fortælle om vores ungdom uden om statistikkerne. Bag om tal og procenter.

På SEIN definerer vi selv vores ungdom. Vi giver plads til hele ungdommen. Vi mener, at ungdommen skal have sit eget talerør, sit eget medie. Et medie, der bliver taget alvorligt. For når vi fejler sammen, er vi aldrig helt alene.

Lyd

Bag hvert indlæg er der en masse tanker og overvejelser, som gør hvert indlæg til sit eget. Sigrid Gro Gundersen er lydredaktør på SEIN. Gennem dette lydklip får vi indblik i arbejdsprocessen fra idé til produkt – fra en Post-it til en podcast.

https://soundcloud.com/user-60565804/post-it/s-I2Gtj

Bag hvert indlæg er der en masse tanker og overvejelser, som gør hvert indlæg til sit eget. Sigrid Gro Gundersen er lydredaktør på SEIN. Gennem dette lydklip, får vi indblik i arbejdsprocessen fra idé til produkt - fra en Post-it til en podcast.

Lyt

Støt vores crowdfundingkampagne her.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her