En guide til menstruationskoppen

28. november 2017

Freya og Barbara vil gerne give jer en introduktion til menstruationskoppen. Det er nemlig ikke altid, at man selv får opsøgt de alternativer, der findes til f.eks. bind og tamponer, hvis man ikke lige har en ven, søster eller mor, der kan fortælle én om det. Derfor vil Freya og Barbara gerne være din ven idag og guide dig gennem panik og blod.

Barbaras første oplevelse med koppen

Menstruationskoppen og jeg blev introduceret til hinanden af en fælles ven. Min veninde havde brugt menstruationskoppen længe, og de var blevet gode venner.

Jeg var lidt kritisk. Jeg havde det fint med mine gamle venner, tamponerne, men besluttede mig alligevel for at give menstruationskoppen et forsøg. Det at få den op var i sig selv en udfordring – men efter et par forsøg sad den så fint. Da jeg skulle have den ud, var det en anden sag. Jeg kunne simpelthen ikke få den ud. Jeg ringede til min veninde. Altså hende, der havde introduceret os fra start af. Hun bad mig gå lidt rundt i lejligheden og hoppe for at slappe af i skeden. Panikken bredte sig, og jeg kastede mig bagover i sengen og fik grædende fremstammet, at det ikke virkede. Hun bad mig trække vejret, hente et håndklæde, lægge mig ned i fødestilling og prøve at trække den nu. Jeg var sikker på, at den sad så langt oppe i mig, at den skulle opereres ud, og panikken blev til en slags klaustrofobi. Men til sidst lykkedes det, og jeg svor, at jeg aldrig ville bruge en menstruationskop igen. 

Men jeg var træt af den kradsende fornemmelse mellem mine ben, når tamponen ikke sad ordentligt, og ingen af mine veninder kunne relatere længere, for de havde jo deres kop og havde fuldstændig cuttet kontakten til både bind og tamponer.

Så den fik en chance til.

– Menstruationskoppen er sådan en, man lige skal vende sig til. Prøv den ad, lær din krop at kende og vær tålmodig. Så er jeg sikker på, I nok skal blive gode venner. Jeg har i hvert fald fået en ny bedste ven.

Tekst af Barbara Ginman

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her