Hverdagens Glæder ifølge Astrid

19. maj 2023

Hvad lægger du mærke til i din dagligdag? Måske det helt særlige morgenlys på cykelturen, måske en dame på gaden, som bærer en buket blomster, måske din vens ansigt, der smiler til dig eller stirrer tomt ud i luften.

Det er de små øjeblikke, som skaber sammenhængen; skaber livet. I denne serie hylder vi alle de små skønheder, vi lægger mærke til. Dem, som gør, at vi bliver glade, rolige og lykkelige i vores hverdage.

Til daglig tager Astrid supplerende enkeltfag på Det Frie Gymnasium (engelsk A og samfundsfag B) og skal snart op til eksamenerne. Hun er lige blevet vikar på et bosted for folk med hjerneskader, og så arbejder hun som tilkaldevikar i en børnehave på Frederiksberg ved siden af.

Når Astrid bliver spurgt ind til, hvad hun lægger mærke til i sin hverdag, svarer hun: “Om det er godt vejr eller ej, mit humør bliver hurtigt påvirket af solskin eller gråvejr”. “Hvor mange mennesker der er omkring mig – befinder jeg mig i myldretid eller er det helt roligt?”, og ofte kigger hun på den måde, hvorpå folk går og bevæger sig.

Hun sætter ord på sin glæde i hverdagen: “Jeg har altid haft en tendens til at sammenligne min hverdag med andres og har ofte følt at andres hverdag var langt federe end min egen – uanset hvor stressede eller pressede de end måtte have følt sig. Det der med at finde ro i sin egen tilværelse og rutine har været svært, men jeg har prøvet at lægge vægt på de ting, der går igen, uanset hvad jeg laver til daglig. Og det er…. Kaffe, snakke, der kan få mig til at grine, madlavning, film og tid til at være kreativ. Tid med min familie og lange pauser, hvor jeg har god tid til at gå ind i mine tanker og følelser.”

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her