Identitet er bare noget, vi leger

29. august 2019

Sophia har set sin 17-årige kusine fra Vejle flytte til København og pludselig få modet til at lege med, hvem hun er, og hvem hun har lyst til at være.
Hun er begyndt at lave drag. Hun står på scener iført stiletter, højt hår og en stærk, selvsikker attitude. Og vigtigst af alt står hun i et rum fyldt med mennesker, som alle klapper, hujer og hepper på hende og de andre queens. Et frirum, som stiller spørgsmålstegn ved mange af vores fastgroede normer. Og dermed også et rum, som omfavner og befrier rigtig mange mennesker.

Queen: Diana Diamond

Diana Dimond:

“Jeg får lov til at føle mig smuk på en måde, som jeg aldrig føler, når jeg ikke er i drag. Jeg lægger mit private og naturlige jeg på hylden og skaber en ny karakter, der ligger langt fra mig selv. Jeg kan udleve min bubblegum Barbie fantasy.”

Jeg kan udleve min bubblegum Barbie fantasy

Queen: Karli Kuff

Totalt skørt med pædagog til daglig og dragqueen i weekenderne, men så perfekt for mig.

Karli Kuff:

“Jeg får mulighed for at udleve den ekstremt feminine side, jeg har. Det er fedt at få lov til selv at bestemme, hvem jeg vil være uden at blive dømt. Jeg kan selv bygge mig op som den tegnefilmsfigur, jeg lige har lyst til at være den dag.
Det giver mig mere overskud til at klare alle hverdagens små problemer, fordi jeg føler, jeg lever det her superhelteliv. Totalt skørt med pædagog til daglig og dragqueen i weekenderne, men så perfekt for mig.”

Queen: Solange

Solange:

“Drag is a space where I get to play with visual, cultural, social ideas that I wouldn’t/couldn’t allow in my everyday life.
Best drag is honest in its delusion. It is camp; it is naive; it is exuberant.”

Queen: Queen Intervention

Jeg føler, at jeg tør mere end normalt.

Queen Intervention:

“Når jeg er i drag, føler jeg mig uovervindelig. Min karakter er selvsikker og stærk, og jeg synes det er fedt, at man kan være en anden en gang imellem. Jeg føler, at jeg tør mere end normalt.”

Hvad tænker du?

  1. Anonym siger:

    wauw, hvor er det flot og sejt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her