Kulturkabalen

34 Episoder
Kulturkabalen er et radioprogram om trends, kulturelle fænomener og alt andet, der rører sig i ungdoms- og populærkulturen. De emner, du allerede taler med dine venner om, bliver behandlet med et nysgerrig og relaterbart perspektivt. Fra serieland til Instagram, hashtags, Facebook Marketplace’s afkroge og deepdives i skæve nicher og subkulturer. Kultur, identitet og tendenser – alt blandet sammen som en kabale, mon den går op? Dine værter er Nana Mille Nilson Og Lukas Rønnow Klarlund  Logo/illustration: Yana Yun Lin Jingle: Sofus Wiene

Kulturkabalen

 • Kulturkabalen #35

  Vi tager et kig på den kommende Eurovision film med to amerikanske stjerner i hovedrollerne. Lukas forsvarer drukkulturen blandt unge. Vi slår et slag for at bevare Palads og slutter af med en stor nyhed for Kulturkabalen! Vi ønsker jer en god sommer!

 • Kulturkabalen #34

  Vi går undercover i en overset branche: kæledyrskirkegårde. Hvad gør vores kæledyr for vores forståelse af døden? Og må man ta’ hunden med sig op i himlen? Lukas ønsker sig nye helligdage og en opdatering i vores karakterstudie af Jason Derulo.

 • Kulturkabalen #33

  Nana dykker ned i Maldon Salts stærke online tilstedeværelse. Vi har en god gammeldags western showdown, som vi får adgang til hinandens YouTube historik og ‘se senere’. Vi runder Disneyland og opdateringer i sagen om Nikolines Gourmet.

 • Kulturkabalen #32

  Vi nominere nogle af vores yndlings gates - fra burrito-, pizza-, og Thulegate til Watergate. Vi undrer os over manglen på kandidatuddannelsens afgangsceremoni. Vi vender Nikolines nye Gourmet videoe der prikker lidt til Joy Mogensen.

 • Kulturkabalen #31

  Vi taler nostalgi og teknologi med tamagotchien og den nye playstation, som ligner en internet router. Lukas varsler milliardærenes space race anno 2020. Nana fremlægger en velfunderet tese om at Jason Derulo i virkeligheden er en anden end han eftergiver at være.

 • Kulturkabalen #30

  Coachella er aflyst, Nana joiner alle instapigerne i at sørge over samme. Lukas workshopper den perfekte pop-quiz. Og hvem havde troet at det eneste der kunne bekæmpe Amazons dystopi og ansigtsgodkendelses teknologi ville være Corona-pandemien?

 • Kulturkabalen #29

  Hvordan ser kinesisk propaganda ud i den teknologiske tidsalder? Lukas har nogle bud med. Nana har et levn fra en Facebook-fortid med: krig med blå skrift. Vi slutter af med lidt Corona-nyheder, de gode, de dårlige og spiller højrenationalistisk bingo.

 • Kulturkabalen #28

  Vi har ryddet alt på program-bordet for at bringe første version af en tema-tirsdag: Vi deepdiver ned i alt fanfiction. Hvad er fanfiktion, hvad kan det som medie og hvilke etiske spørgsmål kan det rejse? Nana er vores in-house ekspert. Derudover, en undersøgelse af bydele opkaldt efter bryggerier.

 • Kulturkabalen #27

  Vi snakker sommerjobs - de klassiske, og så de helt vilde af slagsen. Vi kigger mod Asien for inspiration til begravelsesstrip med mere. Lukas tester Nana på sin internet-knowledge og vi mindes Blockbuster.

 • Kulturkabalen #26

  Hvor kommer begrebet "Tour de Chambre" fra, og hvad indebærer det? Lukas har været i avisarkiverne for at finde svaret. Twitter er begyndt at fact-checke visse brugere, mens Facebook forholder sig tavs og inaktiv, hvilket forundrer Nana. Uhyggelige børnefilm kan skabe traumer for livet - vi vender barndommens mest frygtindgydende filmscener.

 • Kulturkabalen #25

  Vi har alle en indre "Florida-man", men hvad betyder det egentlig? Nana dykker ned i fænomenet og undersøger nærmere. Facebooks køb af Giphy varsler mørke, kommercielle tider for vores allesammens elskede GIFs, og er det egentlig i orden, at Pernille Skipper siger "Boomer" i en TV-debat?

 • Kulturkabalen #24

  High School Musical finder sted I et lovløst univers, Kevin fra Alene Hjemme vokser op og bliver til Jigsaw fra splatter-filmene Saw, og andre vilde film-konspirationsteorier. Kultspillet Pro Skater bliver remastered, og hvad med en alkoholfri vogntur?

 • Kulturkabalen #23

  I dette afsnit runder vi alle de dystopiske udsigter hvad angår internettet - fremtiden for podcasts, fremtiden for online markedsføring med Barbie i front, samt en historisk retssag om billederettigheder.

 • Kulturkabalen #22

  Lukas har taget gamle reklamer med - holder de stadig? Nana fremlægger hvordan trailere for klassiske film skulle have lydt, havde de været hudløst ærlige. Vi taler om telefonsvare-kultur. Læg en besked efter tonen…

 • Kulturkabalen #21

  Alle de ting der gemmer sig i vores telefoners notes-app; digte, udkast til beskeder og dumme ideer. Vi læser lytternes op. Noma bliver til en burgerrestaurant og vi spejler Lukas’ vægttab i Batmans.

 • Kulturkabalen #20

  Lukas beretter om et af internettets store slag - krigen mellem 4chan og Tumblr. Nana skal gætte hvilke sange der er skrevet af et menneske, og hvilke af en robot. Vi runder danske, klassiske TV-serier og deres titel-valg.

 • Kulturkabalen #18

  Tinder og alle de uskrevne regler - hvordan er det nu lige den perfekte Tinder-profil ser ud? Nana kommer med sit bud da hun laver Lukas’ profil for ham. Vi opdager de mørke sider af Smart TV og abonnerer næsten på småkage-kunst.

 • Kulturkabalen #17

  Hvad skete der egentlig med Skype? Hvorfor tabte det til Zoom, i hvad der ellers kunne have været dets storhedstid? Ingen andre end Obama langer studenterhuer over disken i YouTube virtuelle studenterceremoni, som giver Facebooks event kamp til stregen. Lukas elsker Vi Elsker 90’erne.

 • Kulturkabalen #16

  Vi taler om Grimes og Elon Musks nyfødte X Æ A-12 som nok aldrig kommer til at kunne finde sit navn på en madkasse. Modens Super Bowl, MET Galaen går virtuelt med hjælp fra High-Fashion-Twitter og vi runder anden fase af genåbningen og biblioteksbøder.

 • Kulturkabalen #15

  Vi taler om reality og studielån. Big Brother deltagere som de eneste overlevende, og Lukas der havde en dyb oplevelse ved at se det overfladiske Too Hot to Handle. Vi taler om den nye måde at se YouTube på; preview-watching.

 • Kulturkabalen #14

  Der auktioneres kendte filmrekvisitter fra Nanas yndlingsfilm men hun må se sig overbudt af Ariana Grande. Vi undersøger yderligere overskrifterne om at der er ugler i mosen på børnemediet TikTok, og møder sexindustriens fremtid på OnlyFans.

 • Kulturkabalen #13

  Det nyeste nye er Corona fashion - men til hvilken pris? Vi bestiller nye jingles fra fremmede på Fiverr. Borgen er tilbage og Lukas oplæser Pernille Vermunds erotiske udkast til den nye sæson.

 • Kulturkabalen #12

  Corona bringer mange ting med sig - farvekoordinerede kyssearmbånd på festivaller og en ny tendens: food-hacking. En ting består dog altid, og den taler vi også om - Wish og deres forfærdelige reklamer.

 • Kulturkabalen #11

  Vi taler om højkultur og lavkultur og Absolute Music 2. Nana fortæller om Lordes hemmelige Instagram som er dedikeret til at anmelde løgringe. Vi kræver Justice For Brad Pitt.

 • Kulturkabalen #10

  Lukas giver et bud på den nye Tiger King, som også har skæve karakterer, en korrupt rekord-bestyrelse, en masse Donkey Kong og en cameo fra Eminem. Vi leger Løvens Hule og pitcher nye drive-in koncepter. Vi runder fordøjelsesyoga og mandelige skønhedsidealer.

 • Kulturkabalen #9

  Nana har brugt hele ugen på at lære om den finske sport og hobby, kæpheste-ridning. Vi, dummies, forklarer nationaløkonomi for andre dummies. Corona-karantænen er den nye cuffing season og Lukas mærker følgerne deraf.

 • Kulturkabalen #8

  Vi taler om tysk dubbing-kultur og Tom Hanks. Lukas rapporterer om landets medieomtalte nabokrig, og Nana forsøger at keep business as usual, når hun fortæller om One Direction reunion-rygter. Vi graver dybere ned i Zac Efron konspirationen fra afsnit 3.

 • Kulturkabalen #7

  Lukas får eksklusiv adgang til Nana’s private Instagram. Vi bliver klogere på den nye streamingtjeneste Quibi og opdager et nyt potentiale for fjol i app’s opdateringsbeskrivelser.

 • Kulturkabalen #6

  Hvad får de store rappere tiden til at gå med under Corona? Nana bliver forsøgt rekrutteret til at være cigaretmodel på de sketchy egne af Instagram og Lukas begynder rejsen mod sin summer 2020 krop.

 • Kulturkabalen #5

  Kulturkabalen kommer med alternativer til sommerens festvalssæson, vi ser nærmere på havremælks-merch og Nana hylder til sit gamle yndlingsspil goSupermodel.

 • Kulturkabalen #4

  Lukas begiver sig ind på DBA i jagten på toiletpapir. Vi taler om TikTok’s paradigmeskrift i den offentlige bevidsthed og Svampebob Firkants tilstedeværelse i internet-kultur. Nana gætter på hvilket TV shows er under produktion og hvilke Lukas selv har fundet på.

 • Kulturkabalen #3

  Vi holder en mindrehøjtidelighed for Corona-aflyste events. Nana drager paralleller mellem Tiger King’s Joe Exotic og High School Musical’s Zac Efron. Lukas laver en top 3 af årets dårligste aprilsnarer. Og hey, hvad blev der egentlig af Ronald McDonald?

 • Kulturkabalen #2

  Beate fra Den Store Bagedyst ringer ind og deler sine tanker om rulleskøjternes comeback, Lukas genopdager Akon som Corona-kunstner og Nana deler ud af sine mange års fangirl-erfaringer med Instagram Live.

 • Kulturkabalen #1

  Nana tilkendegiver sin fortid med at drunk-texte Edward Snowden, mens Lukas er blevet fascineret af Zoombombing, den nyeste form for trolling i corona-tiden. Der dykkes ned i en mørk underverden af kompetitiv kildning.

Psst!
Bliv medlem af SEIN