Kulturkabalen

23 Episoder
Kulturkabalen er et radioprogram om trends, kulturelle fænomener og alt andet, der rører sig i ungdoms- og populærkulturen. De emner, du allerede taler med dine venner om, bliver behandlet med et nysgerrig og relaterbart perspektivt. Fra serieland til Instagram, hashtags, Facebook Marketplace’s afkroge og deepdives i skæve nicher og subkulturer. Kultur, identitet og tendenser – alt blandet sammen som en kabale, mon den går op? Dine værter er Nana Mille Nilson Og Lukas Rønnow Klarlund  Logo/illustration: Yana Yun Lin Jingle: Sofus Wiene

Kulturkabalen

 • Kulturkabalen #24

  High School Musical finder sted I et lovløst univers, Kevin fra Alene Hjemme vokser op og bliver til Jigsaw fra splatter-filmene Saw, og andre vilde film-konspirationsteorier. Kultspillet Pro Skater bliver remastered, og hvad med en alkoholfri vogntur?

 • Kulturkabalen #23

  I dette afsnit runder vi alle de dystopiske udsigter hvad angår internettet - fremtiden for podcasts, fremtiden for online markedsføring med Barbie i front samt en historisk retssag om billederettigheder.

 • Kulturkabalen #22

  Lukas har taget gamle reklamer med - holder de stadig? Nana fremlægger hvordan trailere for klassiske film skulle have lydt, havde de været hudløst ærlige. Vi taler om telefonsvare-kultur. Læg en besked efter tonen…

 • Kulturkabalen #21

  Alle de ting der gemmer sig i vores telefoners notes-app; digte, udkast til beskeder og dumme ideer. Vi læser lytternes op. Noma bliver til en burgerrestaurant og vi spejler Lukas’ vægttab i Batmans.

 • Kulturkabalen #20

  Lukas beretter om et af internettets store slag - krigen mellem 4chan og Tumblr. Nana skal gætte hvilke sange der er skrevet af et menneske, og hvilke af en robot. Vi runder danske, klassiske TV-serier og deres titel-valg.

 • Kulturkabalen #18

  Tinder og alle de uskrevne regler - hvordan er det nu lige den perfekte Tinder-profil ser ud? Nana kommer med sit bud da hun laver Lukas’ profil for ham. Vi opdager de mørke sider af Smart TV og abonnerer næsten på småkage-kunst.

 • Kulturkabalen #17

  Hvad skete der egentlig med Skype? Hvorfor tabte det til Zoom, i hvad der ellers kunne have været dets storhedstid? Ingen andre end Obama langer studenterhuer over disken i YouTube virtuelle studenterceremoni, som giver Facebooks event kamp til stregen. Lukas elsker Vi Elsker 90’erne.

 • Kulturkabalen #16

  Vi taler om Grimes og Elon Musks nyfødte X Æ A-12 som nok aldrig kommer til at kunne finde sit navn på en madkasse. Modens Super Bowl, MET Galaen går virtuelt med hjælp fra High-Fashion-Twitter og vi runder anden fase af genåbningen og biblioteksbøder.

 • Kulturkabalen #15

  Vi taler om reality. Big Brother deltagere som de eneste overlevende, og Lukas der havde en dyb oplevelse ved at se det overfladiske Too Hot to Handle. Vi taler om den nye måde at se YouTube på; preview-watching.

 • Kulturkabalen #14

  Der auktioneres kendte filmrekvisitter fra Nanas yndlingsfilm men hun må se sig overbudt af Ariana Grande. Vi undersøger yderligere overskrifterne om at der er ugler i mosen på børnemediet TikTok, og møder sexindustriens fremtid på OnlyFans.

Psst!
Bliv medlem af SEIN