Natmaskinen

9 Episoder

Denne podcast er lavet i forbindelse med et tidligere samarbejde med Radio Loud

Roligt og lytterinddragende radioprogram om ung poesi. Vi vil med Natmaskinen skabe et fællesskab, hvor unge kan udforske poesien og få plads til både at lade sig inspirere af andre unges poesi samt dele ud af deres egen. Dette vil vi gøre ved at interviewe unge poeter og unge branchefolk, læse op af lytternes digte, besøge og reportere fra poetiske arrangementer samt gå i dybden med tendenser i poesien. Samtidig vil vi krydre programmet med god musik fra unge danske musikere og kreative poetiske inputs fra vores egen hverdag. Logo/illustration: Emma Paustian Gaihede Jingle: Laurits Steen Møberg

Natmaskinen

 • Natmaskinen – Ung Kunst med Vilma Krage

  I dagens program har vi besøg af Vilma Krage, som er hjernen bag initiativet Ung Kunst. Ung Kunst er en antologi med poesi og andet kunst, og så er det et kunstnerisk forum, der blomstrer under coronakrisen. Vilma deler i dette program ud af noget af...

 • Natmaskinen – Magisk realisme m. Ida Friis

  Hvad er magisk realisme og sci-fi i poesien, og hvad gør netop de genre speciel? Ida Friis lovet at guide os gennem en magisk afgrening af poesien. Ida Friis skriver selv blandt andet magisk realisme, og deler i dette program også ud af egne tekster.
  Bandet Søn har udgivet en ny single akkompagneret af et spændende nyhedsbrev, som vi også vender. Programmet er som altid krydret med et sundt skud ny, ung dansk musik og poesi af andre unge fra SEIN, så det er bare at læne sig tilbage, lade sig inspirere og sammen med os blive lidt klogere.

 • Poesi med Mathias Damborg og Bahima

  Hvilken rolle spiller poesien i et ungt liv, og hvordan kan man krænge den ud på skrift? Det vil Mathias Damborg hjælpe os med at blive lidt klogere på. Mathias Damborg er udgivet i Hvedekorn, og han har i en stor del af sit eget ungdomsliv skrevet...

 • Natmaskinen – Knækprosa

  Hvad er knækprosa for en størrelse? Det spørgsmål kommer dette program til at kredse om. Programmet er som altid krydret med et sundt skud ny, ung dansk musik og andet indsendt ung poesi, så det er bare om at læne sig tilbage, lade sig inspirere og sammen med os blive lidt klogere.

 • Natmaskinen – Økopoesi med Boris Eusebius

  Hvad er økopoesi? Hvordan kan coronakrisen gøre os miljøbevidste? Det er blot to ud af mange spørgsmål, som vi i dagens udsendelse vil udforske. Til at hjælpe os med dette har vi ringet den unge digter Boris Eusebius op, som også deler noget af sin poesi. Vi har også fået tilsendt noget vidunderlig poesi, som vi læser op ad. Derudover krydres programmet som altid med kreative poetiske indslag og musik fra den danske ungdom. Vi glæder os til at dele det med jer.

 • Natmaskinen – Musikanbefalinger

  Sofus har været i den musikalske godtepose, og han er klar med tre musikanbefalinger. Der vil blive kælet for din øregangen med ny, dansksproget musik, og hvem ved, måske er der en ny sang til dit COVID-19 soundtrack.

 • Natmaskinen – Oplæsning med Maren Lemb Sørensen

  Vi har i dette program Maren Lemb Sørensen med som gæst. Maren Lemb er ung og elev på Vallekilde Højskole, men vigtigst af alt er Maren Lemb forfatter.

 • Natmaskinen – Interview med Maren Lemb Sørensen

  Vi har i dette program Maren Lemb Sørensen med som gæst. Maren Lemb er ung og elev på Vallekilde Højskole, men vigtigst af alt er Maren Lemb forfatter.

 • Natmaskinen – Hverdagspoesi

  Hvor kan man finde poesi? Er der poesi i kongehuset? Er der poesi i kritiske facebook kommentarer? Det prøver vi i dette program at udforske med en god gang hverdagspoesi

Psst!
Læs mere her