Vokseværk

13 Episoder dilemma, hollywood, radioloud, sein, voksevaerk, seinmag, seinradio, loud
Vokseværk er et lydunivers, hvor vi vil sætte fokus på de dilemmaer og problematikker - store som små - som os unge kan møde på vores vej. Vi håber på at skabe en relaterbar platform, hvor ærlighed og underholdning er i højsædet. Dine værter er Emma Nicoline Tangø og Laura Bach Rosendal Logo/illustration: Celine Maria Jingle: Maria Arevad

Vokseværk

 • Vokseværk – Hollywood-edition #3

  Elsker du også at opleve forskellige dilemmaer udfolde sig på skærmen? Følelsen af, at nogle seriøst har taget scener fra dit liv og filmatiseret dem? Eller måske du også kan nikke genkendende ja til, at der på den anden side ofte bliver lagt et Hollywood-filter af naivisme hen over lærredet? Uanset udfaldet, så lever og ånder vi for at finde de film og serier, der giver os en følelse af, at vi ikke er alene. Eller de film og serier, som måske kan give os en følelse af håb; også selvom plottet er komplet urealistisk. Vokseværks ‘Hollywood-edition’ vil prøve at finde netop de film og serie-dilemmaer, som er enten #totallyrelatable - eller som måske har brug for et nærmere kig med nogle hverdagsbriller på.

  Følg med når vi én gang om måneden kører Hollywood-edition på Vokseværk, hvor vi vil smask proppe film og serie-dilemmaer i alle størrelser og former ned over hverdagssituationer.

  Dagens gæst: Anders Yttesen

 • Vokseværk – To Generationer Mødes

  De har bragt os til verden; de har været med til at opdrage os til dem, vi er i dag; de har lært os om ‘rigtigt’ og ‘forkert’; og så har de også haft en ungdom fyldt med dilemmaer og problemer - som måske ikke er så langt fra de problemer, som os unge støder på i dag? I dette afsnit af Vokseværk har Laura og Emma taget deres mødre, Ulla og Eva, med i studiet til en ærlig og underholdende snak om dét at være ung i 70erne og 80erne. Var ‘slut-shaming’ en ting i hippie-tiden? Hvordan var dating uden tinder? Var det svært at vælge karrierevej? Lagde man en masse planer for, hvordan ens fremtid skulle se ud - og hvad gør man, hvis udfaldet ikke er helt, som man havde forestillet sig? Med deres mødre i hånden på en trip down memory-lane, håber Laura og Emma på at få sat tingene lidt i perspektiv og måske få et par ekstra gode råd med på rejsen ind i de voksnes rækker.

 • Vokseværk – Hokus Pokus Kroppen i Fokus

  Hvornår blev du bevidst om din egen krop og ordet kropsidealer? Var det en kommentar fra en ven i skolen, din families fokus på kroppens rolle eller slog det lige pludselig klik og så begyndte kropsfiksering bare at køre derud af?
  I dagens afsnit vil Emma og Laura, sammen med gæst Mathias Damborg, italesætte deres holdninger og følelser omkring kropsidealer, 'kropsbevidsthed' og plastikkirurgi. Med udgangspunkt i Google-søgninger og egne erfaringer, bliver lytterne taget med ind i en debat om den evige stræben efter den perfekte krop - som ikke findes. Der er bliver talt om deres eget første møde med kropsbevidsthed og kropsidealer og gennemgået, hvordan det kan være, at man hele tiden stiler efter at se ud på en bestemt måde. Men hvorfor er det så vigtigt for os at opstille idealer? Bliver vi nogensinde tilfredse med vores krops udseende - eller er det en ond og selvdestruerende cirkel; at når man endelig har opnået det, man troede var drømmekroppen, så starter det hele igen?

 • Vokseværk – Moralske Tømmerdrenge & Drunk Texting

  Vokseværk er gået i eksamensmode! Derfor sender Laura og Emma et gammelt afsnit - faktisk det allerførste båndede afsnit, der blev optaget tilbage i februar. Her sad de med kuffertudstyr i Seins gamle lokaler på Østerbro og havde kæmpe optur over, at de skulle til at indspille deres første afsnit af Vokseværk nogensinde. I dette afsnit er humøret højt og tømmermændene plejet. Der bliver talt om den danske drukkultur og alle de bivirkninger og konsekvenser, der er ved at drikke så meget; nemlig de klassiske tømmerdrenge og de pinlige drunk-texts, man formår at sende i sine bedste branderter. Så lyt med på en rejse ind i fuldskabens univers og gå en walk of shame i selskab med Vokseværk; hvor Laura hopper fuld ind i en fremmed mands varevogn, og Emma får sendt nogle tåkrummende beskeder til hendes kærestes venner i en gruppechat… Men bare rolig; lige når du tror, at du aldrig har lyst til at drikke dig fuld igen for netop at undgå de fysiske og psykiske tømmerdrenge, er dette uges afsnit smask proppet med soundtracks, der netop giver dig lyst til at åbne endnu en bajer!

 • Vokseværk – Ejerskabsfornemmelse Over Venner & At Føle Sig Udenfor

  Vokseværk går på eksamensfri de næste 2 uger! Derfor sender Emma og Laura et af deres ‘oldies but goldies’ afsnit, som blev optaget i SEINs små lokaler helt tilbage i marts måned. Det bliver lidt af en rutschebane når de skal tale om dét at føle sig udenfor i forskellige sammenhænge og hvordan man kan opbygge en form for ejerskabsfornemmelse over sine venner som resultat af dette. Der bliver gravet dybt ned i gamle minder og oplevelser fra børnehaveklassen til gymnasiet, hvor de prøver at finde ud af, hvorfor de selv har holdt nogen udenfor og hvorfor de blev holdt udenfor. Senere taler Emma og Laura om deres eget venskab, som nogen gange bliver ramt af fortidens spøgelser fra år tilbage. Fordi hvordan kan det være at Emma elsker at mixe sine vennegrupper på kryds og tværs, og Laura har så svært ved det og nærmest hader det? Alt det bliver vendt og drejet i dette afsnit af Vokseværk, hvor Emma og Laura tager jer i hånden gennem en jungle af følelser. Og hvem ved, måske bliver stemningen løst lidt op til sidst med et 15 min grineflip :)

 • Vokseværk – Hollywood-edition #2

  Elsker du også at opleve forskellige dilemmaer udfolde sig på skærmen? Følelsen af, at nogle seriøst har taget scener fra dit liv og filmatiseret dem? Eller måske du også kan nikke genkendende ja til, at der på den anden side ofte bliver lagt et Hollywood-filter af naivisme hen over lærredet? Uanset udfaldet, så lever og ånder vi for at finde de film og serier, der giver os en følelse af, at vi ikke er alene. Eller de film og serier, som måske kan give os en følelse af håb; også selvom plottet er komplet urealistisk. Vokseværks ‘Hollywood-edition’ vil prøve at finde netop de film og serie-dilemmaer, som er enten #totallyrelatable - eller som måske har brug for et nærmere kig med nogle hverdagsbriller på.
  Følg med når vi én gang om måneden kører Hollywood-edition på Vokseværk, hvor vi vil smask proppe film og serie-dilemmaer i alle størrelser og former ned over hverdagssituationer.

 • Vokseværk – Postkassen #1

  Kender du det? Du sidder fast i en uløselig problematik, som virker endeløs? Du har brug for nye øjne, som kan kigge på problemet udefra og samtidig vende og dreje det, indtil alle sider af sagen er blevet udfoldet? Så frygt ej - for Emma og Laura kommer til din undsætning! I deres nye koncept “Postkassen” sætter de fokus på alle de dilemmaer - store som små - som deres lyttere har sendt ind til dem! De sidder klar ved deres mikrofoner for at tale om lige netop dit dilemma, og bliver nogle gange hjulpet af en gæst eller to, i studiet! Der bliver talt, diskuteret og vendt dilemmaer i alle størrelser og former. Emma og Laura vil sørge for, at deres lyttere bliver taget i hånden og fulgt igennem dilemmaernes mange snørklede veje. Og hvem ved? Måske vi kan hjælpe lige præcis dig med at finde en løsning til et af de dilemmaer, der fylder mest i din hverdag.

  Hvis du sidder med et specifikt dilemma eller tema, som du godt kunne tænke dig, at Vokseværk tager op i Postkassen, så skriv til radio@seinmag.dk eller smid en DM på @seinradio's Instagram

 • Vokseværk – At Turde Drømme & Tage Springet

  Tør du gøre det, du drømmer om? Lukke tusinde døre i for måske kun at åbne én? I dette afsnit af Vokseværk har Emma og Laura inviteret tre gæster ind i studiet, som skal hjælpe dem med at afkode, hvordan man kan blive bedre til at tage beslutninger og forfølge sine drømme. De tre gæster, Joachim, Sofie og Matteo, har altid haft en klar idé om, hvad de gerne vil med deres liv karrieremæssigt - og de er ikke bange for at tage til- og fravalg for at komme i mål med dem. Men hvad har deres overvejelser gået på? Har det været nemt for dem at (fra)vælge? Eller har de en anden tankegang, som vi kan drage inspiration fra - hvor det ikke nødvendigvis er farligt, urealistisk eller irrationelt at drømme stort?

 • Vokseværk – Ubeslutsomhedens mange ansigter

  Vi tror alle har prøvet det: du står og skal finde ud af, hvad du skal have til aftensmad. Der er alt for mange valgmuligheder og lige pludselig kan sådan en lille og ligegyldig beslutning ende med at ødelægge din dag. Dine tanker rumsterer rundt og du kobler din konstante ubeslutsomhed til alt i din hverdag. Hvad skal du have på i morgen? Har du overhovedet valgt den rigtige uddannelse? Hvad vil du med dit liv? Er kjolen blå eller er den guld? Og hvorfor er det SÅ svært at tage en beslutning?
  I denne omgang af Vokseværk taler vi om ubeslutsomhed, identitetskrise og den stress disse medfører. Vi lever i en verden, hvor mulighederne er uendelige og det skulle man jo tro ville være fantastisk. Men kan det ikke føre os ud i en tilstand af at være i konstant krig med sig selv om, hvad man vil med sit liv? At når et vindue åbnes, så lukkes der 100 andre?

 • Vokseværk – Hollywood-edition #1

  Elsker du at opleve forskellige dilemmaer udfolde sig på skærmen? Følelsen af, at nogle har taget scener fra dit liv og filmatiseret dem? Eller måske synes du at der ligger et Hollywood-filter af naivisme hen over lærredet? Uanset udfaldet, så lever og ånder vi for at finde de film og serier, der giver os en følelse af, at vi ikke er alene. Eller de film og serier, som måske kan give os en følelse af håb; også selvom plottet er komplet urealistisk. I Vokseværks ‘Hollywood-edition’ vil prøve at finde de film og serie-dilemmaer, som enten er #totallyrelatable - eller som måske har brug for et nærmere kig igennem hverdagsbrillerne. 
  Følg med når vi for første gang holder Hollywood-edition på Vokseværk, hvor vi vil putte film og serie-dilemmaer i alle størrelser og former ned over vores allesammens hverdagssituationer. 

 • Vokseværk – Fanget i et fængsel af FOMO-følelser

  Vi har alle oplevet det: Fear of Missing Out - bedre kendt under begrebet FOMO; et begreb, som er blevet en fast del af unges ordforråd. Man ligger derhjemme og har svært ved at falde til ro - for hvilke andre muligheder ligger og lurer ude i horisonten? Man prøver måske at søge til sociale medier for at få et afbræk fra ens tankemylder, men oplever i stedet at følelsen af FOMO bliver forstærket. For tænk nu, hvis man går glip af noget?
  I dette afsnit af Vokseværk fortæller vi om vores første møde med FOMO. Kan FOMO også bunde ud i følelser af jalousi og misundelse over andres liv og oplevelser? Vi opdager desuden et “nyt” begreb kaldet FOBO - Fear of Better Options; udover at man er bange for at gå glip af noget, står man nu også med frygten for at vælge forkert. For hvad er egentlig det “bedre” valg?

 • Vokseværk – En Tilstand Af Hudsult & Corona-Cock

  I dette afsnit af Vokseværk dykker vi ned i den voksende tilstedeværelse på sociale medier: Er det overhovedet muligt for vores generation at have et liv, der er mere online, end det var før Corona-tiden? Derudover vil vi tale om det boomende savn til den fysiske kontakt med et andet menneske; den konstante hungren efter at få mættet sin hudsult. Og nå ja, hvordan er det så lige at dating i karantæne-tiderne skal foregå? Er det overhovedet muligt at finde kærligheden i denne stilstand - eller er det bedst at rykke “find den eneste ene”-nytårsforsættet til 2021?

 • Vokseværk – Grædetur i Kvickly og udefinerbare følelser

  I dagens program taler vi om en hændelse Emma var ude for på en gåtur, hvor tankerne i hendes hovede tog over og endte med at være en overvældende følelsesmæssig oplevelse. Derudover kommer vi rundt om, de følelser, der ikke kan beskrives og hvordan ens følelser kan virke små og ligegyldige i det større perspektiv og i den verden vi lever i lige nu.

Psst!
Bliv medlem af SEIN