SEINsamling: Alt det om ekskærester #1

05. maj 2023

Hvordan kom du over din ekskæreste? 

Vi har spurgt vores læsere til deres bedste råd og tanker om breakups. Nogle har skrevet digte, andre anbefalet sange. Dette er del et ud af to. 


 

Jeg kom over min ekskæreste ved at indse, det aldrig var den store kærlighed, jeg troede, det var 

Vi var aldrig kun os to 

Vi kaldte os aldrig kærester, men var sammen i flere år 

Og du var min første kærlighed 

Nu er jeg for første gang ovre dig sådan helt  

Jeg tør sige, at det aldrig skal være os igen 

Jeg har håbet, troet og håbet det i ti år 

Samtidig med at jeg skiftevis har blokeret dig, taget kontakt til dig, haft sex med dig igen for igen at lægge dig på hylden igen 

Nu har jeg fået den kæreste, som fik mig over dig 

Nu har jeg oplevet, hvordan kærlighed føles, når det føles godt 

Hvordan det bør være, og hvorfor det aldrig blev os eller skal være os 

Intet andet har virket for mig i alle de år 

Du håber stadig, jeg ikke glemmer dig 

Du prikker til mig med små beskeder 

Måske du frygter, at jeg er helt ovre dig 

Vi blev aldrig kærester, og vi bliver det heller aldrig 

Det håber jeg, at han ved og godt kan forstå


Klik her og Støt SEIN

jeg hadede min eks - altså virkelig. Kunne ikke tage at se på ham. Blev så arrig bare af synet og alt, hvad han gjorde. Men en ting, jeg ikke hadede, var hans sokker. Han havde gode sokker; jeg går stadig i dem. 10/10 sok. Den giver mig alt det, han ikke kunne


Det første, jeg gør, er, at jeg dumper alle mine følelser ud med det samme. Tweeter alle mine tanker og følelser på min private twitter, hvor kun mine allerbedste følger mig. Laver tusinde af playlister med alle de sange, der var vores, og snakker om, hvad der gik galt i uendeligheder med hvem end, der gider lytte. På den måde går du hurtigere gennem smerten. Så fair nok – det gør überondt indeni i to uger, men så går du ikke rundt og mukker og sukker i månedsvis. 

Det hjælper ligesom at gå ind til roden af hver eneste følelse og tænke hver eneste tankerække til ende, så du ikke kan gå rundt og grave i dig selv i for lang tid. Lad dig svælge, så du ikke drukner. 

Det hjælper også at være vred. Fuldkommen hvide-prikker-foran-øjnene rasende. Du skal selvfølgelig ikke skrive alle mulige grimme beskeder til personen, være væmmelig på nogen måde over for dem eller noget. Vreden gemmes kun til dine tætteste. Dem, som lader dig skrige, slå på hovedpuden, knuse en enkelt tallerken eller bare tale grimt om personen så læææææænge, du vil og magter. Vrede er en forlængelse af at være blevet såret. Det er ok at have det sådan. Så længe du ikke bliver bitter eller lader vrede gå ud over andre end dig selv.

Men jeg ser alle de serier, vi så sammen, lytter til musikken og laver alt det, vi plejede at lave sammen. Sætter fokus på hvor fedt, det egentlig også er at gøre de ting alene. Hvor okay det er at være selv. Hvis det er for meget, så tving din veninde til at være med, så du associerer det med hende i stedet. Ja, indrømmet; Det gør pikkenaller i starten, og det gør dig endnu mere ked af det. Så vil ikke foreslå denne til at starte med – men ellers er det SÅ befriende.

Og så læser jeg en bunke romancebøger / ser romancefilm (mest af alt anbefaler jeg SKAM). Dem, der får mig til at sukke, sparke, fnise af nydelse og længelse efter det samme. Lade fantasien om noget andet sætte frø. Det sætter ligesom det hele i perspektiv. At det, du havde før, ikke var lige så godt som dette. Og du fortjener selvfølgelig bedre. Så alt i alt var det faktisk mega mega klogt, at I gik fra hinanden.

Og så venter jeg. Jeg lader det skinnende billede, jeg har af, hvem de var, og hvem vi var sammen, falme. Tid heler virkelig alle sår. Det lover jeg.

– Mathilde Semback 


 

“Hørte Kimbras “The Build Up” rigtig meget efter mit første teenage-heartbreak”

– Emilie Røndal Nielsen


 

Dagen før var søndag, vi gik gennem byen i solnedgangstimerne efter klokken 20. Med sit Oslo-norsk, han sagde det på toppen af en fæstning: Det er nå, det er problemet, jeg kan ikke akkurat nå.

Jeg var tavs hele vejen ned ad Øvregaten, jeg havde ikke mere at sige. Jeg ville flyde ud på fortovet i en pøl, forsvinde fra aftenen ned ad bakken: Lydløst blive ét med havet.

Så kan det være, vi ses i Aarhus, det kan være, jeg har fået grønt hår eller er blevet en anden, ny person.

Jeg kunne ikke grine. Jeg havde ingen andre steder end hjem at gå.

Solen forsvandt det sidste stykke ned under Lyderhorn, de lange bølger farvede Bergen orange for første gang i år, jeg kunne ikke græde.

I sms’en, han havde sat to udråbstegn efter sit ”ja”. To streger og to prikker: Jeg havde troet, vi skulle finde hinanden igen.

– Camilla Hougaard 


 

Jeg drømte i nat

at jeg gav op på selvrespekten

Jeg vågnede chokeret

Men

Inderst inde ville jeg ønske

At det var sandt

Det er som om

at jeg er blevet ligeglad med at slå mig

Blå mærker, brandsår og den slags

En centreret smerte

der er nemmere at acceptere

Jeg fratager min telefon retten til at blive ladet op om natten

Hvorfor skal den have en ret, jeg ikke har?

Hvis du havde bedt mig om at cykle 40 km hver dag for at vinde dig tilbage

Så havde jeg gjort det

Det havde du formentligt ikke

Jeg ved ikke, hvad der er mest skræmmende

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her