Ungdomsmagasinet SEIN er de unges eneste stemme i mediebilledet. Nu står mediet til at gå konkurs

12. februar 2024

Den unge generation bliver i medierne ofte omtalt som “generation mistrivsel”. SEIN giver de unge en stemme og et fællesskab, hvor der er plads til sårbarhed, tabuer og fejl, men også inspiration, læring og udvikling. Nu står ungdomsmagasinet til at gå konkurs, og derfor risikerer ungdommen at miste sin eneste stemme i det danske mediebillede. 

Vi får ikke lov til at tale selv i medierne

Generation Z har været i mediers søgelys de sidste mange år. “De unge mistrives” er en sætning, som ofte bliver nævnt i de store medier. Vi bliver talt om, men får ikke lov til at tale selv. Hundredvis af meninger, holdninger og analyser er blevet publiceret om vores generations mistrivsel, skrøbeligheder og “main character syndrom”, som de unge efter sigende skulle lide af. Men hvorfor kan ungdommen ikke selv få lov til at tale? 

Med en konkurs, der sniger sig ind, forsvinder ungdommens stemme helt. 

Den unge stemme har fået lov til at blomstre de sidste syv år på ungdomsmagasinet SEIN. Det er et rummeligt, ærligt og åbent fællesskab, som 600 unge igennem tiden har været en del af. Det er et sted, hvor der er plads til grin og gråd og alt imellem. SEIN fortæller historier gennem tekst, billede og lyd, de unge kan spejle sig i. Ungdommen får lov til at fortælle historier om sig selv om sin egen generation på sin egen måde. 

Magasinet kommer med perspektiver, som skal gøre os klogere på det liv, ungdommen lever. Ved at spejle hinanden i problematikker som kønsidentitet, klima, hjertesorg, ensomhed men også kærlighed, venskaber og lykke. Emner som er vigtige og aktuelle at tale om for os men også for hele samfundet, som vi er en del af. 

Generationsportræt går tabt

SEIN er et kæmpestort fællesskab for både dem, der er en del af det, men også for læserne og lytterne, som hver dag læser og lytter til fortællinger, der repræsenterer en divers ungdom. Hvis SEIN går konkurs til marts, mister vi et helt generationsportræt, en hel generations fortællinger og et stort inkluderende fællesskab.

Chefredaktør for SEIN Fria Grand kan træffes på tlf nr: 28552824 


Tekst: Veronica Magaard
Visuelt: Josefine Kynne

Hvad tænker du?

  1. Helle Oddershede siger:

    Hvordan støtter man økonomisk

    1. Anonym siger:

      Det kan man gøre på mobilepay på nummeret 101479.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her