Antep

04. marts 2018

På sin rejse rundt i Tyrkiet blev Marius ved med at høre folk tale om ‘Antep’ (Gaziantep). At byen virkelig var et besøg værd, og han måtte i hvert fald ikke snyde sig selv for deres kebab.
Men kebabben var ikke det eneste, som var unikt for Antep. I byen mødte han ‘Mr. Moneyman’, en dimitterende mor, mænd med skæg og høns, en masse gode initiativer og håb, trods dens placering som første stop på hundredetusinde flygtninges rejse.

Gaziantep ligger lige nord for den syriske grænse i det sydøstlige Tyrkiet og har et indbyggertal på lige godt to millioner. For hundredtusindvis af syriske flygtninge er byen det første stop på deres rejse.

Hanife er 50 år, mor og lærer. I 1987 gik hun på Ezurum Atatürk universitets videnskab og litteratur faktultet men var ikke i stand til at dimittere, fordi der kom et forbud mod slør. Efter 28 år kunne hun for nyligt genoptage uddannelsen, og mens hendes medstuderende fra dengang så småt går på pension, har hun dimitteret. ”I have lost a lot of years, I am happy, but my heart is still broken”

Gaziantep har en omfattende historie og er en af de ældste beboede byer i verden. I 2015 blev byen optaget på UNESCO’s verdensarv for dets helt særlige gastronomiske historie.

Antep har stået over for en række udfordringer de senere år. I 2012 var man ude for et terrorangreb, som gik hårdt ud over byens omdømme og turismen. Det er en by fyldt med gode initiativer. Blandt andet bliver der gjort en stor indsats for at hjælpe de syrere, der kommer til byen, med føde og uddannelse.

Katlan her er 'Mr. moneyman'. Som ung arbejdede og handlede han i Holland, hvor han fik mange forskellige valutaer i hænderne. Det gav ham en hobby som holdt resten af livet.

”Ten million dollars” påstår Katlan hans samling er værd, efter jeg spørger ham. Jeg er tilbøjelig til at tro på dette estimat. Samlingen omfatter ifølge Katlan hele verdens mønt. Nutidige, men også en lang række historiske. Som f.eks. 100 russiske rubel fra 1910.

Hvad tænker du?

 1. Anonym siger:

  Jeg vil gerne have dem alle sammen op og hænge!!!!

 2. Phie siger:

  pisse flot serie!

 3. Anneli siger:

  Mere af det her TAK!!

 4. Jens siger:

  Flot!!!

 5. Anonym siger:

  Virkelig fantastisk!

 6. Karla siger:

  Interessante og virkelig smukke billeder! Er vild med det.

 7. Esther siger:

  Vildt flotte billeder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her