AT HAVE SIT EGET RUM

30. september 2019

Kære læsere

Vi har endnu tre uger af vores crowdfundingkampagne tilbage, som er til, for at vi fortsat kan lave SEIN. Vi har i den anledning valgt at lave ét ugentligt indlæg med forskellige bidrag fra vores grupper. Hver uge handler om et nyt emne. Denne uge har vi valgt at skrive/illustrere/tale om det at have sit eget rum, fordi det nemlig er noget af det, vi mener vi har på SEIN.

Følg med i vores crowdfundingkampagne her. Al støtte gør en forskel.

At have sit eget rum er at have et rum med plads til frihed på godt og ondt. Det er den plads, man selv råder over, om så det er ens værelse i kollektivet eller på cykelturen hjem fra skolen, at man mærker det. Måske føles rummet tomt og ensomt, og måske er rummet rodet, fyldt og overstimuleret.

Vi har en ambition om at skabe et rum på SEIN. Et rum, hvor ungdommen kan få lov at være, præcis som den er – her og nu. Et rum for kreativitet, hvor vi kan dele tanker, frustrationer og inspiration. Et rum med plads til det ærlige og ufiltrerede, med fejl og plads til forbedring. Et rum, hvor amatører som os har mulighed for at dele de ting, vi synes er vigtige, i samarbejde med jer læsere.

Gennem lydklip, tekst, visuelt og video vil vi forsøge at skildre det at have sit eget rum, hvad det betyder, og hvordan rummet for eksempel kan se ud.

Visuelt

“For mig er mit eget rum et kreativt rum. Når jeg er i det, kan jeg føle mig fuldstændig alene, men ikke på den dårlige måde. Jeg lukker bare resten af verden ude i et øjeblik.
Sådan et rum er SEIN for mig, og for at skabe SEIN må jeg have sådan et rum. På min tegning kan man derfor se, hvordan jeg føler mig helt gylden og lyst op af at have det sådan.”

Illustration og citat af Anneli Søgård-Høyer

Tekst

MIT RUM

Mit rum er et parisisk hotelværelse med støbejernsaltan og afskallet maling på væggene. 

Mit rum er dækket af tusind spejle, der genspejler hinanden i uendelighed. 

Mit rum dufter, som når roserne ikke bliver fjernet fra vasen, selvom de er visne, og alt vandet er fordampet.

Mit rum er en lillebitte mørk lejlighed i en sovjetisk Khrushchyovka-boligblok af grå cement. 

Mit rum er altid badet i hvidt sollys, som støvkorn langsomt daler igennem. 

Mit rum er en Barbra Streisand-plade fra 70’erne. Lazy Afternoon, hedder den vist. 

Mit rum er omhegnet af pigtråd og jernkæder. Landminer og vagttårne. Sorte biler med tonede ruder. 

Mit rum er helt hvidt. Helt tomt. 

Mit rum er en besat bygning i Østberlin. Graffiti på murene. Skudhuller. Mursten kastet fra vinduerne. 

Mit rum er altid vinter. Altid sommer. 

Mit rum har blomstret tapet, blondegardiner og ornamenterede tæpper fra Moldavien. 

Mit rum er som et drivhus. 

Mit rum er et fuglebur med hundrede skrigende fugle. 

Mit rum føles altid tomt uden dig. 

Mit rum er helt stillestående som et maleri af en græsk vase. 

Mit rum er en kold tenementbygning i Brooklyn med Coltranes saxofon altid grædende fra det åbne vindue. 

Mit rum er en blomstrende have.

Mit rum er gennemblødt. Lavet af sten. Af is. Af sand. 

Mit rum er en hule lavet af et tæppe smidt over to stole.

Mit rum er indersiden af en cigaretpakke. 

Mit rum er langsomt gået i opløsning. 

Mit rum er i konstant bevægelse. Underkastet en uendelig rytme.

Mit rum er fyldt af sorte sommerfugle og slanger af røg. 

Mit rum er en regnfuld nat i Georgia. 

Mit rum er et skibsvrag på bunden af et himmelblåt hav. 

Mit rum er en banegård, hvor togene aldrig kommer. 

Mit rum er en grotte fyldt med liljer og fodspor og rav. 

Mit rum er en kulmine i Everettville, West Virginia. 

Mit rum er den madkasse, hvor minearbejderen lagde det sidste brev til sin elskede, mens minen styrtede sammen. 

Mit rum er den kirke, hvor hun tog afsked for sidste gang. 

Mit rum er det sted, hvor det skete på det tidspunkt i mit liv, hvor jeg allermindst forventede, at det ville ske. Men det skete. I mit rum.

Video

Hvad definerer det at have sit eget rum, og hvad giver det, at man har et rum, hvor man kan give sig selv tid og ro? Vi er taget en tur ind i mørket sammen med Ida, som går på Fotografisk Skole på Byhøjskolen i Aarhus for at høre, hvad de røde lys og dæmpede lyde i mørkekammeret samt det at tage analoge billeder betyder for hende.

Lyd

Morgenen er en helt særlig boble, hvor man kan få lov til at stresse af og glemme hverdagen for en stund. Karoline har lavet en lydfortælling om sin morgen og de sange, der kan få hende til at glemme alt andet omkring sig og være i nuet.

Synes du, det er vigtigt at have et ungdomsmedie, som giver unge et rum til ungdommen? Enten ved at fortælle om SEIN til din omgangskreds eller ved at støtte vores crowdfundingkampagne. Vi har brug for din hjælp, for at SEIN kan fortsætte.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her