At være til bryllup uden at finde sin plads

23. januar 2023

“Bryllupper bliver først sjove, når det er dine venner, der begynder at blive gift”, havde Sigrid altid fået at vide. Så hun glædede sig. Men da hun først skulle afsted til sin 21-årige venindes bryllup, var det alligevel med en mærkelig smag i munden. I dette indlæg prøver Sigrid at folde smagen ud gennem sin tankestrøm i løbet af bryllupsdagen.

Så sad vi der på en række af plastikstole og line skulle altså giftes og det var ikke ligesom de bryllupsceremonier i børnehaven hvor man kyssede bagved et gardin selvom nogle sagde at line lignede et barn i hendes kjole men hun havde altså selv købt sin kjole for de penge hun tjener på sit voksenarbejde og måske er det mest passende ord for vores alder lige nu voksenbabyer og jeg følte mig da også selv lidt som et barn i udklædning i min egen pæne kjole og jeg havde bare sneakers på for jeg tænkte der ikke var grund til at købe pæne sko for jeg skulle jo ikke til bryllup igen i lang tid

tænk line virkelig skal giftes stod vi og sagde og vi blev ved med at sige det måske lidt fordi vi ikke havde noget at snakke om men også fordi det var svært at fatte og jeg har aldrig selv gennemført noget og en uddannelse kan de fleste jo tage men at finde en der vil love en resten af sit liv er svært og selvom jeg ofte har tænkt at det er tryghedsnarkomani at slå sig ned synes jeg egentlig også det er noget af det allermest modige at turde sætte sin lid til et andet menneske men karl som hun skulle giftes med er i hvert fald en af de bedre altså han går jo i kirke hele tiden det skal man da være en speciel person for at gøre og jeg har jo selv været med til at føre dem sammen og jeg stod der og følte mig både lidt stolt og skyldig men samtidig betvivler line dinosaurers eksistens pga deres små næsebor så hun havde nok endt ved alteret som 21 årig alligevel selvom det er en ringe trøst og der var ikke særlig højt til loftet som om kirken hviler i sig selv og tiende og jeg kunne se toppen af min ekskærestes hoved to rækker fremme og jeg tænkte på gæstelisten til vores eget bryllup og hvor barnlige vi var dengang og at jeg havde tilføjet folk til listen jeg ikke rigtig snakkede med mere fordi jeg ikke ville have færre gæster end ham og hvis vi var blevet gift havde jeg måske måttet møde hans familie og jeg håbede at han ville invitere ham der var forsanger i et band hvis musik altid bliver brugt i ungdomsserier og jeg kunne ikke sige til nogen hvad jeg tænkte på så i stedet for sagde jeg bare ej hvor er det vildt at line skal giftes og men endnu mere ej hvor er det vildt at line skal have sex for første gang i aften eller det sagde jeg selvfølgelig ikke fordi jeg tænkte det ville være upassende men præsten blev ved med at tale om at efter den aften skulle de lære hinanden at kende seksuelt og at de i længden skulle forsøge at bolle hver onsdag og ellers prøve at gøre hver dag til en onsdag og det var ærligt talt et kæmpe wtf moment selvom line da også havde fortalt mig at hun glædede sig mest til efter brylluppet men det troede jeg var fordi vi havde noget specielt sammen og ikke noget man snakkede med gud og hvermand om og jeg havde lyst til at trække alt det tilbage jeg havde fortalt hende om hvordan jeg boller og bliver bollet og så stod man pludselig der i al glæden og fik ondt i røven mens nogen fik et ægteskab 

så blev de altså gift og de kyssede hinanden på munden som mand og kone og hvis atomer aldrig helt kan røre hinanden og hvis gud er i alt så var der stadig plads til gud mellem deres læber og der blev hujet og de gik ud af salen til drake hold on we’re going home og nu havde line et nyt navn altså line hed hun stadig men nu hed hun munk kaas og det var helt oplagt at hun hed line fordi så var alle deres navne på fire bogstaver og vi gik ud af salen og alle krammede karl og line der stod udenfor og det var første gang i to måneder at jeg snakkede med hende og sangen blev ved med at spille og den føltes meget bogstavelig fordi ligesom drake og hans dame skulle line og karl også lige holde ud igennem den efterfølgende fest og der var også lige en lille reception først hvor folk bevægede sig rundt i forskellige cirkler og drak kaffe af plastikservice der fik mig til at tænke på en instagram side der hedder @ting_som_ser_sykt_kristne_ut og jeg sagde det til en som ikke hørte det i første omgang så jeg var nødt til at sige det igen og på den måde nærmest stå dobbelt inde for det og jeg kan godt være lidt dårlig til at kende mit publikum altså han er jo selv sykt kristen og jeg følte mig lidt alene selvom alle gæsterne var så klar på at møde folk som de er fordi alle er skabt i Guds billede hvilket er et statement der føles som et overgreb og jeg tog mange pauser på toilettet som var ligeså klinisk hvidt som resten af kirken men nemmere at være i der kunne jeg trække vejret uden at dele det med nogen

til festen sad jeg med afstikkerne altså det værste børnebord at sidde ved altså lige børn leger bedst altså sad jeg med min ekskæreste og hans venner og da de venner var ude for at ryge sagde han at jeg var den der slap væk og jeg havde lyst til at sparke ham under bordet og jeg kom til at tænke på at det er flere år siden vores ben har rørt hinanden og mange gange var jeg lige ved at græde af forskellige grunde fx talerne og karl sagde at line aldrig ville fortælle ham hendes veninders hemmeligheder og jeg blev lettet og slappede af i røvhullet og karl sagde at sådan  vidste han at hun var evig loyal og han ville altid forsøge at efterstræbe at være som hende fordi hun efterstræber at være som jesus og line sagde det samme om ham og det var egentligt lidt forudsigeligt men de har gode måder at sige tingene på og det blev hurtigt midnat og karl og line tog hjem før gæsterne og der blev serveret skrub af mad som ikke blev spist men som virkede og jeg blev hentet af min kæreste og han havde tracksuit på og jeg efterstræber ikke at have tracksuit på og prøv at tænk hvis jeg havde grebet buketten og jeg sagde

Vi skal lige snakke sammen

Hvad tænker du?

  1. Frederikke H. siger:

    elsker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her