So ugly it’s beautiful

18. marts 2021

Film som The Room, der er så dårlige, at de er gode, og colorblock windbreakers fra 80’erne købt i vintageforretninger til overpris er moderne. Måske er det et modsvar til det ‘perfekte og pæne’ liv, vi så ofte bliver præsenteret for. Måske er det en form for nostalgi. Der er ikke et ord, der indfanger denne so ugly it’s beautiful-æstetik, men jeg har valgt at prøve at fange en del af den i form af en kort fotoserie af halvgamle biler.

Søren har været ude i Københavns gader med sit kamera, da han længe har været stor fan af so ugly it’s pretty-æstetikken. Når tøj er så grimt og kikset, at det på en eller anden måde bliver pænt – og når de parkerede biler fra 90’erne er så rustne og støvede, at de pludselig står i en smuk farverig kontrast til alt andet omkring dem.

"Et typisk eksempel, som jeg altid vil give, er vintage windbreakers, der med deres clashende 80'er farver bliver ret fede. Jeg får lidt den samme fornemmelse af halvgamle biler, som jeg synes kan være fascinerende på en lidt underlig grim-men-pæn måde. Jeg tror, det ligger i en nostalgi for de ting, som vi nu anser som grimme og outdated."

"Jeg får lidt den samme fornemmelse af halvgamle biler, som jeg synes kan være fascinerende på en lidt underlig grim-men-pæn måde."

"Jeg tror, det ligger i en nostalgi for de ting, som vi nu anser som grimme og outdated."

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her