Fra chefredaktøren: Her er SEIN

01. september 2017

#1
September 2017

Velkommen til SEIN.

Den dag, SEIN fik sit navn, sad redaktionen og jeg i hjørnet af et stort, forladt hus. Det var en efterårsaften sidste år. Huset, vi sad i, var under ombygning, så om dagen blev vores redaktionsbord brugt til håndværkernes madpakker og energidrikke, og om aftenen fik vi lov til at fylde det med notesbøger, post-it’s, kiks og tekander. Hele ideen om SEIN startede for 3 år siden. Mest af alt, fordi jeg – som jeg stod der midt i 2.g – sådan ønskede mig et sted, hvor jeg følte, at jeg var god nok. Vi havde en masse navne oppe at vende den efterårsaften ved bordet. Det var underligt at arbejde på et projekt uden et navn. Et webmagasin – uden et navn. Vi snakkede om ordet ‘zine’, de små uafhængige klippe-klistre-magasiner, man selv kan lave, men Marie hørte forkert og troede, at det var det tyske ord ‘sein’. Måske var det en hørefejl, men det gav SÅ meget mening – ordet for ‘at være’. På SEIN er man bare. Mere skal der ikke defineres. For SEIN skal være en platform, der er defineret af de mennesker, der befinder sig på den.

SEIN er skabt af os, der savnede vores eget medie. Os, der så gerne ville have, at der var nogen, der turde være ærlige om, hvordan det var at være ung. Et sted, hvor man ikke hele tiden havde det lidt som om, man ikke var ung på den rigtige måde. Men det er klart, at det har føltes sådan, for de fleste ungdomsmedier er ikke skrevet af folk, der egentlig ved, hvordan det er at være ung lige nu. Derfor kan det være svært at genkende sig selv.

SEIN er skabt, fordi vi ønskede os et sted, hvor det var fedt at være kreativ. Hvor vi kunne blive inspireret af andre unge og have et samlested for alle de projekter, der lå gemt i folks skrivebordsskuffer og computermapper.

Alt dette er SEIN.

Og vi er stadig under udvikling. Det er ikke det endelige SEIN, du ser.
Vi kunne bare ikke vente. Så her har du SEINbeta.

I en verden af fremdriftsreformer, karakterskalaer, præstationskrav og perfekte avocadomadder, er der brug for et frirum. Et sted uden konkurrence, og hvor det ikke handler om at være perfekt eller have det rigtige svar. Derfor vil du også se på SEIN, at det ikke er perfekt. Vi er ikke professionelle. Vi har ikke ret meget erfaring med det, vi laver. Men det er ligemeget. For vi ved, at det er vigtigt, det vi fortæller.

Og samtidig … I en tid, der kan føles opdelt, kategoriseret og adskilt, har vi brug for fællesskab. Der er så meget godt at sige om internettet, for det kan samle folk på tværs af mange ting, hvis man skaber et rum til det. Og i stedet for at føle, at man altid skal passe ind, så er det nogle gange vigtigere, at man som ung kan få lov til ikke at skulle definere sig selv som én person. Én type. Men derimod bare have lov til at skifte ud og ændre mening. Det er jo fantastisk, at vi allesammen går rundt og oplever ungdommen lige nu. Sammen.

Fra i dag udkommer et nyt SEIN-indlæg hver morgen kl. 7. Og dette er det første. Det er derfor, her er så tomt.
Måske kan SEIN få lov til at svæve over dit hoved, når du strækker dine arme, tjekker mobilen og venter på at vågne rigtigt. Måske kan SEIN følges med dig i bussen, i skolen eller på arbejde. Måske kan SEIN være en pause, en inspiration eller en oplevelse. Og måske har du selv lyst til at være med.

Uden et fuldstændig fantastisk hold af mennesker, der allesammen har investeret deres tid og deres energi i projektet, var SEIN aldrig blevet til noget. Redaktionen har gjort sig umage. De har været så modige og turde dele det mest sårbare af dem selv. Så pas på dem. Pas på hinanden og brug SEIN som et trygt rum, hvor vi kan snakke sammen. Uden at råbe.

Nu er SEINbeta åben for dig.

Vi ses i morgen.
Hilsen Sara

Hvad tænker du?

 1. Henriette siger:

  Jeg er vild med jeres projekt/idé! Er allerede i gang med at dele den gode nyhed med mine venner. Forhåbentlig spredes den hurtigt, så så mange som muligt kan have gavn af det!
  Tak <3

 2. Olav Hergel siger:

  At jeg gerne vil følge med

 3. Anja Bo siger:

  Til lykke med Sein!

 4. Sisse Sejr siger:

  Jeg glæder mig mega til at læse Sein!! Kh Sisse

 5. Mikkel siger:

  Jeg tænker, at jeg misunder jer det “drive” I har i jeres unge alder. Jeg misunder modet og talentet. Men ikke at misunde på en tarvelig måde, som lidt ligger i ordet. Jeg “under” jer det, jeg ville bare ønske at jeg selv også havde haft det.

  Jeg tænker også at I rammer plet, når i skriver om, bare at være et ungt individ i en omskiftelig verden, hvor det er svært at finde sig selv/definere sig selv. Vigtigt er det især at understrege at man ikke behøver at definere sig selv for at passe ind i en i forvejen beskrevet kategori/type/kasse.
  Jeg ønsker jer alt held og Lykke og glæder mig til at læse jeres tanker.

 6. Trine Beckett siger:

  Tillykke – kæmpe! Det er så fine ting, I allerede har fået produceret!

 7. Jacques Gauguin siger:

  Det lyder – og ser ud som – en god begyndelse. Jeg venter spændt. Ung i sindet trods mine 75 år!

 8. Mirijana siger:

  Det lyder godt. Jeg glæder mig til at følge Sein.
  Jeg er vild med at I vil “skifte ud og ændre mening”. ENDELIG.

 9. Catherina siger:

  Kære Sein,

  Det er for fedt!! Hvorfor har jeg først opdaget jer nu? I er virkelige seje og har helt klart sat tanker igang og markeret en dagsorden. Stort tillykke 🙂
  Jeg er bachelorsturderende på RUC med fokus på kommunikation – min studiegruppe og jeg er startet et projekt omkring nyetablerede medier/nyhedsfeed hvis målgruppe er de unge, vi ønsker medier vi kan analysere og samarbejde med. Hvis dette lyder interessant, gerne kontakt mig på opgivet mail.
  Kh Catherina Andersen

 10. Josefine siger:

  Kære Sein
  Midt i en bladring gennem ligegyldige Facebook opslag, fandt jeg jer. Sikke et held 🙂 Hvor er I seje! Jeg glæder mig til at følge med.

  Bedste hilsner
  Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her