Brev til mit sommerjeg

30. april 2019

Sommerferien bliver hurtigt fyldt op med ambitiøse planer og forventinger om det perfekte. Hvordan kan man være i sommeren og de lange dage uden at have nogen planer? Olivia har skrevet et brev til sit sommerjeg.

Foto af Astrid Lund Johansen

Kære sommerjeg

Jeg håber du kommer til at glæde dig den her sommer. Glæde dig over solskinnet eller regnvejret, larmen og stilheden. Den her sommer skal ikke være en du bare skal overleve eller igennem. Jeg håber den bliver lang og langsom som en rigtig sommer helst skal være. Dagene skal helst flyde sammen, isen skal helst nå at smelte fordi man faldt i snak eller faldt i sine egne tanker. Morgenerne skal helst være lange og varme, og der skal helst være tid til at vandre rundt uden formål på stranden, på gaden, i skoven. Jeg håber sommeren bliver fyldt med gode drømme og historier. Jeg håber du tager dig tiden til at leve dig ind i alle historierne, dem du læser, dem du får fortalt, og dem du selv finder på, at du kan tænke på en ting ad gangen uden med det samme at være et andet sted i hovedet.

Noget af det sværeste ved somre synes jeg er at finde balancen mellem at have mange planer og ikke at have nogen. At være travl eller at være rastløs. Jeg håber du finder balancen nogenlunde, måske kan du blive bedre til de dage eller uger hvor der ikke er nogen planer? Måske behøver det ikke føles som rastløshed? Der er så mange forventninger til sommeren. Jeg tænker tit at den her sommer vil jeg bare tage det som det kommer, have ingen forventninger og bare se hvad der sker. Men så i løbet af foråret begynder alle at tale om sommerferieplaner, festivaler, storbyferier, interrail og sommerhusture. Hvert år kommer det bag på mig at det allerede er tid til at lave sommerferieplaner. Men jeg bliver grebet af det, jeg vil også have nogle fede planer at se frem til, og så kommer forventningerne. Før alle planerne var sommeren mest bare et tidsrum, nu er den fyldt ud med en masse der skal gøre den til en rigtig og god sommer. Jeg håber du kan være i planerne og også sørge for at have tid imellem dem som bare er sommerdage.

Jeg håber du får set en masse søde venner, både nye og gamle, og at I har tid til at være sammen uden at skulle noget særligt, at I bare kan ligge i græsset og kigge på skyer. Mest af alt håber jeg du holder af dig selv den her sommer, at du kan holde ud at være alene og faktisk nyde det. Jeg håber at du ser stærk ud når du ser dig selv i spejlet. Jeg håber du kan sige til dig selv at det er lige meget hvis alting ikke bliver præcis som du havde troet. Jeg håber at du ikke lader nogen andre smadre din sommer. Jeg håber bare du kommer til at glæde dig, for der er masser at glæde sig over selvom du måske ikke altid kan se det.

Mange hilsner dit forårsjeg

Hvad tænker du?

 1. Marie siger:

  Jeg håber jeg tør lægge planer, jeg håber jeg tør ikke at have nogle planer og ikke vil lade mig stresse af andres. flot brev!!

 2. Michael F. siger:

  Jeg håber, dine ønsker for dit sommerjeg går i opfyldelse, Olivia. Så fint brev!

 3. Ingelise Vig Christiansen siger:

  Sikke et dejligt brev ?
  Jeg håber du får en fantastisk sommer.
  Kærlig hilsen Mig. ?

 4. Anna siger:

  Et virkelig fint brev med en meget relaterbar pointe!

 5. Josefine siger:

  Hvor er det fint skrevet! Det kunne ligeså godt have været et brev til mit sommerjeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her