Den perfekte tømmermændsdag

18. maj 2022

Sommerens festivaller fylder snart hullerne i vores kalender. Ahhh, lange dage med Instavenlige fyldte glas, men uden de helt gode beslutninger. Måske har du, ligesom jeg, planer om festlige sommerferiedøgn, men vil stadig gerne hænge bare lidt sammen dagene derpå?

Det kan faktisk godt lade sig gøre – og jeg vil gerne fortælle dig hvordan. Men først må vi forstå, hvorfor man bliver tung og træt af de lange og lyse nætter.

Visuelt af Astrid Urup Møllerhøj

Step 1: Kend din fjende

Tømmermænd kan føles lidt som at spille høvdingebold. Forestil dig det her: Du spiller hele aftenen lang med dine venner. Det kører for dig. Men tømmermændsbolden flyver rundt ude i slagmarken og på alle klubberne. Hvis du ikke er opmærksom, kan den ramme dig med 180 kilometer i timen.

“Det er ikke selve alkoholen, der giver tømmermænd, men den organiske forbindelse ethanol, som dannes i leveren ved oxidation af alkohol […] Ved indtagelse af antabus blokeres oxidationen af ethanol, hvorved tømmermændene opretholdes,” fortæller Søren, min gamle biologilærer, om fænomenet. 

På godt og gammeldags dansk betyder det, at kroppen forsøger at nedbryde dele af alkoholen. Mens den gør det, dannes der giftige stoffer, som kroppen har svært ved at nedbryde. Ergo er du blevet ramt af tømmermændsbolden! Og den har sine venner Kvalme og Hovedpine med sig…

Step 2: Vær klar på snigangrebet

Dagen derpå beder jeg tit til universet. Jeg beder om, at en tømmermændskur a la How I Met Your Mothers dumper ned i mine hænder. Sådan en findes dog på tragisk vis ikke. 

Når det gælder krig og tømmermænd, må man gå praktisk til rods. Og forberedelsen starter dagen før. Når du kommer hjem kl. 5 om morgenen, er der nemlig ikke overskud til at redde sengen eller blokere det skarpe morgenlys, der trækker indad vinduet. Du magter nok heller ikke at lave natmad, mens fuglene kvidrer. Og tro mig, når jeg siger, at min skincare-routine er ikke-eksisterende efter byen, hvis jeg ikke har sat min makeupfjerner tydeligt på bordet. 

Step 3: Læg en strategi

Du kender nok klassikerne: Drik masser af vand, både før og efter byen. Det hjælper på hovedpinen. Spis noget mad med masser af fedt og kulhydrater. Det forlænger absorptionen af alkohol og hjælper på kvalmen. Vælg lysere alkohol. Det er mindre giftigt for kroppen. 

Ofte glemmer vi alligevel at klargøre dagen på den anden side. Derfor har SEIN lavet en Tømmermænds TO-DO til dig, der har mistanke om, at du får tømmerbobs.

Visuelt af Astrid Urup Møllerhøj

Mangler der noget på listen? Du kan naturligvis nyfortolke Tømmermænds TO-DO, så den passer perfekt til dine tømmermændsbehov, omend det så er en reminder om at stille makeupfjerneren frem, eller om det er at tænde white-noise maskinen.

SEIN ønsker dig en god sommer og gode dage med og uden tømmermænd!

Hvad tænker du?

  1. Josefine O. siger:

    Elsker, glæder mig til sommer uden tømmermænd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her