En scene fra Shell

17. december 2020

Tankstationen er et underligt ikke-sted, hvor man sjældent befinder sig i mere end et par minutter. Tankstationen kan både føles meget levende, men også meget ensom. Nicolai har illustreret en billedserie og skrevet en tekst om den ensomhed, som for ham er den samme, der har præget tiden med corona.

I denne mærkelige og efterhånden lange tid har jeg følt en ukonkret form for ensomhed. Med ensomhed mener jeg ikke manglen på fest, barbesøg og hyggedruk, men at byen og samfundet som helhed føles ensom. Byen er gået fra at være helt åben, helt lukket, så delvist åben og nu delvist lukket, og på vejen mellem faserne har der været mange bump og ujævnhederDet er, som om byen sidder fast et eller andet sted mellem overgangsfaserne og dirrer efter at komme videre. Denne rastløse følelse får mig til at tænke på tankstationer om natten.

Ikke-steder er steder, hvor der sker en overgang fra a til b. Det kunne være et busstoppested, en hotellobby eller en tankstation. Det er eksempelvis sjældent, man stiller sig ved et busstoppested eller tanker sin bil, hvis man ikke har et bevidst mål om at tage videre derfra. For mig har de sidste 10 måneder føltes som at stå på en tankstation, midt om natten, uden noget konkret formål.

En scene fra Shell 

Den blyfribenzin tankes op, imens tallene på syv-segment-displayet ændrer form. Decimalerne tikker fremad med ujævne mellemrum. Først hundredehalvtreds, så tohundredefyrre og så firehundredetolv. Mon man kunne ramme femhundrede helt præcist? LED-lysene gnitrede og fik min skygge til at stå helt skarpt, som var jeg skåret ud af en westerntegneserie fra 1946.

Der var helt stille.

Den tilhørende kiosk stod og dirrede svagt, og jeg overvejede købet af en hurtig fordøjet chokoladebar eller en dåsecola. Der var tilbud på pølsehorn: fire for femogtyve – sådan havde det altid været. Fire for femogtyve. 

Døren var låst, og butikken tom. Hvor mon de var henne?

Hvad tænker du?

  1. Chantal B. siger:

    Dine illustrationer er så fine!

  2. Astrid L. siger:

    Det giver totalt mening

  3. Maluu siger:

    Dygtige Nicolai!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her