Fortabt er jeg stadig

09. februar 2023

Du står i et tætpakket rum og kigger febrilsk rundt. Drinken smager dårligt, og cigaretrøgen generer mere end normalt. Dine øjne vandrer rundt efter den éne person, der kan få rummet til at føles, som om der kun er jer to. Men den person kigger ikke på dig. De står på den modsatte side af floor og låser øjne med en anden. Og dit hjerte springer et slag over. Du er forelsket, og det er de ikke.

Stine Pilgaards prisbelønnede debutroman, “Meter i sekundet”, er blevet filmatiseret af Hella Joof, der som en garvet instruktør har forvandlet ordene på siderne til genkendelige følelser på den store skærm. Skuespilleren Malaika Berenth Mosendane spiller højskoleeleven Emma, der forelsker sig i sin litteraturlærer, Rasmus. Men Rasmus er i et monogamt forhold med Marie, der ikke synes, det er vildt sjovt, at den unge Emma charmerer sig ind på hendes mand. 

SEINs chefredaktør, Fria, har i en miniserie af tre afsnit snakket med Malaika Mosendane om kærlighed; både den uforløste, den blandt venner og den, der ikke er gengældt.

Afsnit 1: ‘Det med at være forelsket i en, man ikke kan få’

Det er svært at være forelsket i en, der ikke gengælder følelserne – eller en, man ikke kan få. Malaika og Fria sætter i dette afsnit ord på, hvordan man kan håndtere følelsen. 

Da Malaika selv stod i situationen, fik hun et lidt anderledes råd af sin veninde, der fik hende til at indse, at hun kom til at sætte sine forelskelser på en piedestal.

“Drømmeversionen af dem bliver jo til det perfekte menneske, som i virkeligheden slet ikke har noget med dem at gøre”

Afsnit 2: ‘Brevkasse-spørgsmål fra eleverne på Johan Borups Højskole’

Brevkassen er et stort tema i “Meter i sekundet”. Hovedrollen, Marie, får arbejde på en lille avis, hvor hun forsøger at komme med gode råd til de lokales hverdagsproblemer. Brevkassen er en reference til Tove Ditlevsen, der gennem 20 år havde en brevkasse i Familie Journalen.

Emma erklærer sin kærlighed til Rasmus, da højskoleeleverne annoncerer ‘konfession-boksen’, hvor de kan skrive deres hemmeligheder og drømme. 

Temasangen “Fortabt er jeg stadig”, er skrevet af Stine Pilgaard og komponeret af Katrine Muff på Johan Borups Højskole. Vi har derfor bedt deres højskoleelever sende deres drømme, hemmeligheder og dilemmaer til SEIN.

Afsnit 3: ‘Seksualitet’

Det kan være svært at snakke med om sex og seksualitet, hvis man, som Malaika, ikke har været særlig interesseret i emnet. Ofte vil samfundet, familie og venner gerne have svar, så de kan forholde sig til din seksualitet. Malaika har bare aldrig haft et behov for at putte sig selv i en kasse – især ikke for andres skyld. Hvad nu, hvis hun en dag fik lyst til noget andet? Skulle hun så ændre hele sin fortælling?

“Der, hvor man finder ud af, om man fungerer med et andet mennesker, er, når man fortæller dem noget sårbart”

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her