Hvad kæmper vi for på Kvindernes internationale Kampdag?

09. marts 2022

Solidaritet, aktivisme og fællesskab var i går nøgleord under forberedelserne, demonstrationerne og opråbene til Kvindernes Internationale Kampdag. SEIN var med, og her spurgte vi, hvad Kvindernes Internationale Kampdag betyder for de deltagende kvinder, og hvorfor de markerer årsdagen.

Line, 21 år (til højre på billedet)
Mia og jeg bruger formiddagen på at lave skilte til aftenens Equality March. Senere skal vi mødes med nogle venner inden marchen og høre nogle taler. Jo ældre, jeg er blevet, jo mere bevidst er jeg også blevet om, at der er mange ting, man ikke skal tage for givet. Samtidig er der også mange ting, hvor vi ikke er i mål. Hvis vi ikke står sammen og råber højt, så bliver det også svært at se tingene ændre sig.

Mia, 21 år (til venstre på billedet)
Kvindernes Kampdag betyder for mig, at vi kan hylde det, vi har, og dem, som har kæmpet for kvinderne førhen. Men i dag handler også om, at vi kan stå sammen om de ting, vi mangler – blandt andet ligeløn og anerkendelsen af transkvinder som kvinder.

Signe, 24 år
I dag får vi lov til at sætte ekstra fokus på ligestilling, selvom mange siger, at hver dag er en kampdag. Alle er her med det samme formål. Det er første gang, jeg er til demo på Kvindernes internationale Kampdag. Sidste år lagde jeg billeder op på Instagram af alle mine veninder og de vigtigste kvinder i mit liv.

Kampdagen er et vigtigt budskab, som jeg kan stå inde for. Jeg er feminist helt ind til knoglerne. Jeg har længe været aktivist på Instagram, men nu skulle det ud i gadebilledet.

Susan, 24 år
Kvindernes Kampdag sætter fokus på de problematikker, der er ved at være kvinde i et patriarkat, og den mangel på ligestilling, der er. At åbne op for dialog kan ændre nogle af de strukturer, der er i samfundet, og gøre det lidt lettere at være kvinde. Personligt betyder det meget, fordi jeg jo er kvinde.

Jeg starter fejringen af dagen med at skrive Glædelig kampdag og god kamp! til alle mine veninder. Jeg italesætter det på min skole og prøver at finde mod til at sige fra i grænseoverskridende situationer. Jeg er her i dag, fordi samfundet gør mig opmærksom på, at jeg er det underlegne køn, og for at gøre en forskel for mig selv og andre kvinder i fremtiden!

Julie, 20 år
Kampdagen er vigtig, fordi jeg er kvinde. Dagen har fokus på, at kvinder skal kunne være selvstændige, hvis de har lyst til det. I dag fejrer jeg kampdagen ved at tage til et gratis foredrag hos Female Invest. Jeg glæder mig til at forstå investering dybere, da det i sig selv er en meget mandsdomineret “verden”.

Female Invests formål er at fremme kvinders selvstændighed på arbejdsmarkedet. Kampdagen gør mig taknemmelig for, at jeg er født i et land, hvor jeg som kvinde kan arbejde, være selvstændig og lære hvordan af en masse seje kvinder.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her