Krystaller til hverdagen

05. februar 2018

Caroline har lavet en ‘krystal starterpack’. Den er skrevet til en nær ven, til en ny ven, til dig, som måske kunne have brug for en lille hjælper i hånden til stressede hverdage eller til dig, som bare vil have en flot sten på værelset. Grønne, gule, lilla, hvide. Sabrina har illustreret de forskellige krystaller og Caroline fortæller hvilke, hun selv tager med i lommen, når hun har brug for lidt ro.

Hej du
Jeg ved, du nogle gange undrer dig over min fascination af krystaller. De ligger på hver en flade på mit værelse, i inderlommen i tasken og hænger om min hals. Nogle gange spørger du for at høre, hvilken jeg har med den dag, og du ved efterhånden godt, jeg skifter dem ud, alt efter “hvad jeg har brug for”. For det meste kan jeg se et glimt i øjet, når du spørger, for du tror jo ikke rigtig selv på det. Jeg ved godt, det virker underligt, og kald det placebo, men har vi ikke alle lidt brug for en overtro? For mig at se er der næsten lige så meget hold i at tro på krystaller som troen på en gud. Et form for værktøj eller hjælpemiddel, der giver én dét ekstra skub. Men jeg vil hverken blande religion eller spiritualitet ind nu. Lige nu vil jeg gerne fortælle dig om fem krystaller, jeg altid bruger. Jeg kan mærke på dig, at du ikke føler dig helt tilpas og lidt ved siden af dig selv for tiden. For mig kunne jeg mærke, da jeg begyndte at interessere mig for at bruge krystaller, at jeg kunne skabe ro og klarsyn i et travlt sind ved at bruge et par sekunder med en krystal i hånden. Både fordi det er rart at røre ved den enten glatte eller mere ru overflade, og fordi jeg kan huske en krystals bestemte egenskab og derved give mig selv en påmindelse. Jeg håber, du synes, der er noget om min plapren. Krystalsnakken kan hurtigt blive langhåret, men forhåbentligt finder du deres sindssygt flotte udseende tiltrækkende, så hvis det slet ikke hjælper for dig, så har du flot nips til dit værelse! Det er jo også altid noget. Her har du i hvert fald min ‘krystal starterpack’.

Grøn fluorit til den generelle velvære

Da jeg var alene i Berlin, var jeg i en butik kun med krystaller i alle former og størrelser. Jeg ville gerne finde en krystal som vedhæng til, når jeg ikke altid har tøj med lommer på og også som et slags symbol på, at nu var sabbatåret rigtig startet. Man kan både gå efter specifikke krystaller, man har kigget på hjemmefra, men også på rigtig hippiemanér mærke sig frem. Oftest er de krystaller, man enten synes er flottest eller rækker ud efter automatisk, dem, man har brug for i øjeblikket, hvad end det er for stress, glæde, kreativitet osv. Jeg rakte ud efter den grønne fluorit, der centrerer den følelsesmæssige balance – og hvis der er noget, jeg har svært ved at holde i balance, så er det mine følelser. Den er også god for den generelle velvære, da den dækker mange områder som både kreativitet, søvn, kommunikation og mental klarhed.

Brændt citrin til eksamensangst og andet skolerelateret

Som for mange andre er eksaminer, foredrag og taler noget, jeg helst vil være foruden. Med en knugende fornemmelse i maven og lettere rystende hænder har jeg ofte siddet eller stået med den gule og mørkeorange brændte citrin i den ene hånd og et talepapir i den anden. Krystallen er kendt som ”eksamensstenen”, da den har en afstressende virkning, så man både kan dulme nerverne, prøve at fjerne overflødig støj i hovedet og have fokus det rette sted.

Rosa kvarts til selvværd og kærlighed

Jeg har altid forbundet rosa kvarts med mine bedsteforældre, der har haft dem liggende i deres hjem, da jeg var yngre, så for mig ligger der en masse hygge, rolighed og varme i krystallen. Ligesom brændt citrin har den også sit eget kendetegn som ”kærlighedsstenen”. Det er både kærlighed til sig selv og andre. Jeg tror desværre ikke, at den klarer alt arbejdet, men den er fin at have med i lommen til en aftale med et sødt menneske.

Hvid howlit til det kreative

Hvis jeg mangler inspiration og motivation inden for det kreative, så bruger jeg oftest den hvide marmorlignende howlit. Jeg har den typisk på mit skrivebord, hvor jeg for det meste skriver og tegner, og hvis jeg føler mig ekstra forladt kreativt, så har jeg også haft den med på museer for forhåbentlig at få klarere inspiration og lyst til at påbegynde noget nyt.

Ametyst til selvtillid, klarsyn og søvn

Ligesom den grønne fluorit er den lilla ametyst stærk på flere områder. Udover at blive set som en meget spirituel krystal, så har den også en virkning på både selvtillid, ydmyghed og klarsyn. Den kan hjælpe én med at tage beslutninger og gavner også søvnen. Jeg har den blandt andet liggende på mit natbord, og man kan også lægge den under hovedpuden, mens man sover, for klarere drømme.

Den enkelte krystal har mere end en egenskab. Men jeg har oftest brugt de nævnte krystaller til disse specifikke ting. Derudover er de også forbundet med chakraer og kan bruges til at meditere med, men det kan hurtigt blive langhåret, så det kan vi altid snakke om en anden gang. Jeg hygger mig virkelig med mine krystaller, og jeg håber, du måske vil med en dag og udvælge et par stykker.

Vi ses snart <3

Hvad tænker du?

 1. Karla siger:

  Faktisk ret inspirerende! Tror der er mange som har brug for en slags kontrol i hverdagen til at skabe ro og være mere til stede i det konkrete rum.
  Tænker jeg vil finde noget lignende, når jeg tager til Berlin 🙂

  1. Anonym siger:

   Hej Karla, det er jeg helt vildt glad for at høre! Jeg kan virkelig anbefale at kigge forbi Der Krystall-laden. De har flere steder i Berlin (jeg er rigtig glad for den i Prenzlauer Berg) og venligt personale – jeg håber, du finder nogle fine krystaller <3

 2. Angelina siger:

  Oh. Jeg er ked af at måtte sige det højt. Jeg har interesseret mig for sten i 26 år og i den tid har jeg ikke fået bedre søvn af ametyst. Ingen held da jeg arbejde med grøn aventurin. Listen er lang. På mig hjælper de kun på her og nu følelser eller på tankerne. Ellers ikke andet. Jeg er god til at mærke deres energi. Men manifestere med dem kan jeg heler ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her