Sådan leger du med fotografi

22. december 2017

Klik. Og så har man fanget noget for evigt.
Fotografi kan noget helt særligt. Og det kan være virkelig sjovt at fotografere. Men nogle gange kan det virke som om, man skal være professionel eller have en masse udstyr, før ens billeder bliver gode. Det skal man ikke. Astrid er ikke uddannet fotograf og har heller ikke mange års erfaring, men hun elsker at fotografere, og i denne guide vil hun dele nogle tips, så du kan lære at lege med billederne, fortælle historier og prøve ting af på din egen måde.

Jeg vil vise dig, hvordan du kan eksperimentere, tage sjove og smukke billeder og skabe fortællinger, uanset om du bruger et digitalkamera, polaroidkamera eller din smartphone.
Det handler bare om at prøve sig frem. Om at kaste sig ud i det og ikke være bange for at gøre det forkert. Det skal bare være sjovt.

1) Komposition
Komposition er noget af det vigtigste i et foto. Med den rette komposition i et billede kan du ændre fortællingen fuldkomment! Jeg spørger altid mig selv, hvad mit fokuspunkt i fotoet er. Hvad skal folk tænke og forstå, når de ser billedet.

 

 

2) Bevægelse
Det er selvfølgelig ikke altid, at dit foto behøver at stå helt skarpt. Der er flere måder at eksperimentere med bevægelse i dine fotos, og det kan give en ret fed abstrakt fornemmelse. Man kan prøve enten at bevæge sit kamera, imens man skyder billedet (som foto 2), eller få motivet til at bevæge sig (som foto 1).

 

 

3) Skab dybde
Brug elementerne i dit motiv. Prøv at skabe en forgrund og en baggrund. Det kan være med til at give billedet dybde og kant, og gøre det lidt anderledes og mystisk.

 

 

4) Lav dit eget filter
Ved at skyde igennem noget gennemsigtigt (fx et farvet glas) kan man skabe et mere abstrakt fotografi uden at skulle have særlige billedredigeringsskills. Du kan også lave dine egne farvefiltre ved at bruge husholdningsfilm og tegne med en tusch henover og sætte det foran linsen på kameraet – det kan give en vildt fed effekt med et polaroidkamera!

 

 

 

5) Blitz
Noget, jeg for nylig selv er blevet ret vild med at lege med i mit fotografi, er blitz. Det kan fryse øjeblikket, og blitzen blotlægger detaljer og afslører alt! Det kan specielt give en sjov og overraskende effekt, når du fotograferer personer.

 

EKSTRA TIP: For at redigere dine billeder behøver du altså ikke at kunne Photoshop! Der er også andre måder at redigere dine fotos på. En app som VSCO (som er gratis) er et rigtig godt og sjovt redskab til at eksperimentere med!

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her