Mit hoved er et uvejr

12. november 2017

Mange siger, at den første kærlighed er den sværeste at komme sig over. Mange siger også, at tiden læger alle sår. Men Marie står midt i det, mens dagene passerer forbi. Efter en solskindag kommer der hagl. Vejret i hendes hoved synes svært at forudse, men her er et forsøg på at varsle den kommende uges uvejr.

MANDAG

Vindstille med skyer. Det vil minde dig om uklare svar. Du vil huske på dengang, du spurgte ham, hvorfor han snakkede tre oktaver lavere, tre tempi langsommere med dig, end når han snakkede med andre. Hvorfor han var gået i stå.

TIRSDAG

Hård vind. Det vil lægge dit hår tilbage, ligesom han gjorde den første aften, han kyssede dig. Det var først, da hans tommelfingre havde lagt sig om dine kinder, at du havde forstået, hvad han ville. Det vil minde dig om, hvordan dine ben rystede. Måske fordi du stod på tæer, måske fordi det var koldt, og det var januar, måske…

ONSDAG

Her er der regn. Det vil minde dig om fulde plastikys gennem regnslag. Det vil minde dig om, hvordan du lignede en druknet mus i joggingtøj den aften, han slog op. Hvordan du lagde dig bagover på ryggen og holdt hænderne for øjnene, og hvordan dit våde hår klæbede sig til din nakke og kradsede din hud. Det vil minde dig om den stilhed, der kan være, selvom regn larmer. At du var tavs, da han kyssede dig på din pande og på dine kinder og på din mund og gik.

TORSDAG

Vil der være tåge. Sådan en, der skjuler alle basale ting og al fornuft og kun lader de flyvske tanker leve frit. Du ved ikke helt, hvad det egentlig vil sige at være sindssyg. Det kunne godt føles sådan. Du har ikke en depression, men du har grædt hver dag i fire uger. Du har ikke angst, men du har fået angstanfald.

FREDAG

Byger, solskin, regnbuer. Is. Det vil minde dig om veninder, der kommer med rødvin og kage og snus. I vil lave lister over ting, du kunne gøre med den fødselsdagsgave, du havde købt til ham. Du vil få ideer som at sende den til ham sammen med de p-piller, du var begyndt at tage. I vil købe nyt undertøj. I vil tage i byen. Men så vil I ligge i ske, og I vil grine og græde og spise chokolade i hvide dyner og bestille billetter til NY.

LØRDAG

Vil solopgangen være specielt flot. Den vil minde dig om golden hours på en blomstermark og et spørgsmål. Den vil minde dig om, at nogen virkelig har elsket dig, og du vil føle dig snydt, fordi the golden days ikke varer evigt. “Wait ten years we’ll be together” vil køre på repeat i dit hoved. “I said better late than never”. Din veninde vil tage saksen ud af din hånd og sige, at du ikke skal lave en Britney Spears.

SØNDAG

Vil kæmpehagl slå ned i tusindvis og ramme ruderne på S-toget mod Frederikssund. Folk vil skære grimasser til hinanden i forbavselse. Du vil have det samme på én gang stive og uformelige, opløste udtryk, du har haft siden onsdag. Du vil bruge hele dagen på at skrue skruer i et gipsloft med din far og en mand ved navn Brie og føle, at du endelig gør noget nyttigt. Du vil spise brombær, tabe dem og træde på dem på trægulvet, så far spørger, om der er nogen, der bløder.

Billeder og redigering af Simon Ejbye Schmidt.

Hvad tænker du?

 1. Cille siger:

  Jeg ELSKER det her, Marie! Det er så fint!

 2. Jake siger:

  Ønsker dig lysende natskyer:))

 3. Julie siger:

  En flot, visuel tekst.

 4. Anna siger:

  Elsker det her

 5. Karla siger:

  Åh, det er noget af det fineste jeg længe har læst.

 6. Rosa siger:

  <3 <3 <3

 7. Marie siger:

  jeg smelter, tak for de søde kommentarer, tak!!

 8. Pauline siger:

  Det rører mig helt ind i hjertet, det fineste du har skrevet <3

  1. Marie siger:

   søde pau, 1000 tak <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her