Til min fremtidige mand – del 2

13. maj 2020

Shabnam skrev for et år siden 21 små beskeder til sin fremtidige mand. Et år senere har hun kigget på dem og genovervejet de løfter og håb, hun dengang skrev ned. Hvad er der sket med hendes forventninger på et år? I dette indlæg har hun skrevet del 2 med 29 nye beskeder til sin fremtidige mand. Det er flot illustreret af Francesca, og Shabnam læser beskederne op – optaget på lyd af Tobias.
Læs del 1 her.

1) Jeg håber, at du har det godt.

2) Jeg har det stadigvæk godt. Mit liv er godt. Det har både op- og nedture. Det er lige, som det skal være. Jeg har været lige dele ked af det og lige dele glad. Jeg har følt mig som den største fiasko og den største succes. Jeg tror, jeg har følt alle mine følelser helt til det yderste.

3) Kærligheden er den samme. Og alligevel har den ændret sig.

4) For et år siden ville jeg gerne have mit hjerte knust, før jeg mødte dig. Men jeg har ikke lyst til at stå med et knust hjerte. Jeg har fundet ud af, at det er noget, jeg ikke ønsker for mig selv. Det er en frygtelig ting at ønske for sig selv. Jeg vil gerne have et glad hjerte. Ikke et knust hjerte, der skal sættes sammen igen. Det har jeg lært.

5) Jeg tror stadig ikke på den kærlighed, der fortæller mig, at vi forelsker os i ét menneske ud af det blå. Jeg tror på, at vi skaber kærligheden, mere end at den skaber sig selv.

6) Kærlighed for mig er både fornuft og følelse.

7) Jeg kender efterhånden mig selv og mine følelser. Jeg kender mig selv som det menneske, jeg er. Og det finder jeg ro i.

8) Forelsker jeg mig i dig, er det, fordi jeg også finder ro i dig. Det håber jeg, at du ved.

9) Kærlighed for mig er tillid.

10) Jeg sætter stadigvæk mit vækkeur, så jeg kan se en solopgang. Jeg bliver stadig rørt over en smuk himmel. Jeg værdsætter at se en dag starte og se den slutte. At se op. Det er det, der giver mig mest ro. Det minder mig om det liv, jeg står med.

11) Kærligheden skal ikke kun handle om os to. Vælger vi hinanden til, betyder du lige så meget for mig, som din familie gør. Og det betyder noget for mig, at du også ser min familie som din egen.

12) Jeg lover dig stadigvæk, at jeg altid vil give dig et ekstra kys, og at jeg vil stå klar med et kram, når vi ses efter en lang dag.

13) Jeg har lært, at der er mange nuancer i kærlighed. Jeg har også lært, at jeg ikke vil være i en gråzone.

14) Hvis du vælger at holde fast i mig, så gør det, fordi du elsker mig. Ikke fordi du er bange for at miste mig.

15) Jeg er stadigvæk dårlig til beskeder. Jeg kan godt lide mit liv, som jeg oplever det gennem det menneske, jeg er. Jeg nyder at se dig i min hverdag.

16) Kærlighed for mig er god kommunikation. At forvente, at vi kan læse hinandens tanker, er lidt en utopisk illusion om, at man i kærlighed ikke har et sprog. Det har et sprog, og det sprog skal vi finde ud af sammen.

17) Jeg tror stadigvæk ikke på planer. Men det betyder ikke, at jeg ikke ser praktisk på tingene. Kærlighed for mig skal også give mening.

18) Jeg synes stadig, skænderier er godt. Det viser, at vi tør bevæge os derud, hvor forholdet er mest skrøbeligt, og vide, at vi stadig griber hinanden. Og vokser af det sammen.

19) Jeg vil gerne have en kærlighed, der en dag også skaber børn med dig.

20) Jeg håber, at vi får en hverdag, hvor vores børn en dag vokser op i kærlighed skabt af flere generationer omkring dem. Hvor der både er forældre og bedsteforældre omkring dem. Jeg tror på, at vi kan lære meget af hinanden.

21) Jeg tror stadig på, at det vigtigste er, at vi giver hinanden plads til at udvikle os hver for sig og samtidig vokse sammen.

22) Hvis du ikke elsker mig, og jeg elsker dig, så fortæl mig, at du ikke elsker mig. Hvis du elsker mig, og jeg elsker dig, så fortæl mig at du elsker mig. Jeg lover dig det samme, hvis du en dag spørger mig.

23) Sidste år fortalte jeg dig ikke, hvad jeg frygter i kærlighed. Jeg er bange for at vælge forkert. At jeg kommer til at tvivle på dig, når jeg en dag møder dig.

24) Kærlighed er tid. Vi læser og skriver om kærlighed forskelligt. Vi giver og tager imod kærlighed forskelligt. Vi forstår og føler kærlighed forskelligt. Hvad der føles som kærlighed for mig og dig, vil nok også være forskelligt. Og derfor tager kærlighed tid.

25) Jeg håber, at jeg vælger en kærlighed, der bliver ved med at vokse. Det er den, jeg stoler mest på. At jeg oplever forskellige overgange af kærlighed med den samme person.

26) Jeg håber også, at vi kommer til at dele mange år med hinanden og kan se tilbage og sige, at vi har givet hinanden et lykkeligt og godt liv.

27) Jeg møder tit kærligheden, når jeg møder på arbejde. På en fødestue mellem et par. Jeg ser forskellige udgaver af den. Jeg er meget ydmyg overfor mit fag – den lærer mig at forstå kærlighed både som jordemoder og som menneske.

28) I år afspejler kærligheden sig mest af alt i livet der, hvor jeg er nu. Der er mange ting, der er ved at falde på plads. Kærligheden behøver ikke længere komme der, hvor livet er mest kaotisk. Kærligheden må gerne komme i ro. Det hele tager tid. Det har jeg lært af et år.

29) Kære du, vi ses derude. Indtil da håber jeg, du passer godt på dig selv.

Lyd af Tobias Lindhardt Iversen

Lyt

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her