PRALer du for lidt?

23. maj 2021

Har din mor og far også altid fortalt dig, at det er forkert at prale? Så er du måske en ud af alt for mange unge, der praler for lidt. I hvert fald hvis du spørger Laura, som er medstifter af PRAL: ”PRAL er et negativt ladet ord. Det vil vi gerne gøre op med,” siger hun. PRAL er en ungdomsforening, der hylder nørderi og giver talerstolen til de unge én gang om måneden med plads til både viden og undren. Det er et ungestyret projekt, der giver dig muligheden for at dele din passion med andre. Og så er det til og med gratis at deltage.

Hvis vi spoler tiden lidt tilbage, starter historien om PRAL, dengang Laura havde færdiggjort sin kandidat i folkesundhedsvidenskab og fik arbejde på et forskningscenter. Her oplevede hun, at hendes viden blev negligeret på grund af hendes alder: ”Vi skulle lave et spørgeskema på Facebook, og jeg kom med en masse fede idéer til design og logo, men min 40+-kollega skulle hurtigt belære mig om Facebook som medie og om, hvad der kunne lade sig gøre. Det kan godt være, jeg var ung og nyuddannet og ikke havde en lige så fancy titel som ham, men hvis der var nogen, der havde styr på Facebook, så var det da mig!” Ifølge Laura, bliver unge ikke taget seriøst nok på arbejdsmarkedet. Skuer man over mediebilledet, er det stort set altid den ældre generation, der udtaler sig om alt fra sociale medier til udenrigspolitik. Det skyldes højst sandsynligt, at de er gamle nok til at kunne kalde sig selv eksperter. Hvis det står til Laura, behøver al delt viden ikke være så perfekt og akademisk. Det skal være okay at svare: ”Det ved jeg sgu ikke lige,” hvis publikum spørger nysgerrigt om noget, du ikke helt har styr på endnu. Og fremfor alt skal det være okay at prale. Om det er med eller uden en fancy titel.

Siden 2019 har Laura og hendes veninde Mie gået og pønset på et projekt, der endte med at blive til PRAL. Visionen for projektet var at gøre op med nogle af de udfordringer, de to unge kvinder selv oplevede i forbindelse med at være ung og brænde inde med en masse viden: ”Vi havde tænkt på at starte projektet op for halvandet års tid siden, og så flyver tiden, og man får travlt med alt muligt andet. Og så kom corona ovenikøbet. Men det var simpelthen en for god idé til ikke at gøre noget ved den.” I foråret ’20 startede Laura på Projektakademiet ved KBH+. Projektakademiet er en projektlederuddannelse for kreative sjæle, der brænder for at skabe nogle fede projekter, der kan bidrage til at gøre en forskel for samfundet. For Laura blev Projektakademiet det endelige startskud for PRAL. Her fik Laura et netværk, der bakkede op om idéen og pressede på for at få det op at køre: ”Projektakademiet blev det sidste skub,” fortæller hun stolt.

Gennem Projektakademiet har Laura fået muligheden for at leje gratis lokaler til at afholde sine events. PRAL foregår derfor også ved KBH+, som ligger ved Emblasgade på Nørrebro, hvor Projektakademiet og SEIN også hører til. KBH+ er et kulturhus for unge, der har gang i en masse forskellige projekter. ”Der er en vildt god stemning i kulturhuset. Her er en vild form for ro, der er svær at beskrive. Det kan godt være, det bare er lyskæderne, der har en megagod effekt,” griner Laura. Den 27. maj afholder PRAL årets første event: Luna og Freja skal prale om enzymer og sejlads: ”Vi skal ud med vores viden, og vi behøver ikke være eksperter. Kom og vær nysgerrig.”

… PRALer du også for lidt?

 

Hvis Projektakademiet lyder som noget for dig, så læs mere her

Uddannelsen for næste team varer 10 måneder (fra august 2021- maj 2022)

Opstart af team: 17. august 2021
Ansøgningsfrist: 24. maj 2021

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her