Hverdagens Glæder ifølge Karoline

26. maj 2023

Hvad lægger du mærke til i din dagligdag? Måske det helt særlige morgenlys på cykelturen, måske en dame på gaden, som bærer en buket blomster, måske din vens ansigt, der smiler til dig eller stirrer tomt ud i luften.

Det er de små øjeblikke, som skaber sammenhængen; skaber livet. I denne serie hylder vi alle de små skønheder, vi lægger mærke til. Dem, som gør, at vi bliver glade, rolige og lykkelige i vores hverdage.

Karoline befinder sig i de blomstrende, men hårde år – nemlig gymnasietiden, på vej mod 3.g. En hverdag fuld af kreativitet med studieretningen; billedkunst B, mediefag A og engelsk A. Til daglig jager hun den konstante fart:

"(...) fordi jeg altid længes efter nye indtryk og at opleve 'det hele'. Derfor kan man godt sige, at jeg samler på øjeblikke."

Hun ser hverdagen som en mulighed for at eksperimentere og forme den, som hun ønsker, ud fra situationer i hverdagen, der overrasker og får livet til at virke imponerende. Det kan indebære farvekontraster og kontraster mellem mennesker. Solens stråler, der uafhængigt bryder ind i rummet eller musikkens indflydelse.

Efter Karoline er blevet ældre, har hun indset vigtigheden af at være stolt af sin hverdag; at have en hverdag, der er fyldt med øjeblikke, som man elsker.

"(...) min hverdags formål ikke bare er, at den skal fungere."

Karoline foræller: “Min glæde opstår derfor ofte, når jeg føler mig fri og uafhængig af omverdenen,” og når hun så oplever en verden, der er fri; gør det hende ellevild.

Det kan blandt andet være glimt af den vilde natur hist og her eller mennesker omkring hende, som udfolder sig frit. For man skal huske på, at glæde ikke kan defineres universelt. Det er et begreb, der er individuelt.

"Min glæde opstår derfor ofte, når jeg føler mig fri."

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her