SEIN anbefaler

01. maj 2023

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne tager udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung.

Albumcover til The Japanese House’s ‘Saw You in a Dream’

Beate går ind i sin yndlingsmåned med forårsmusik i ørerne

Hver gang årstiderne skifter, får jeg lyst til at lytte til den musik, jeg lyttede til sidste år på samme tidspunkt. Særligt i foråret gør det sig gældende. Det er efterhånden et slags ritual for mig at byde træernes lysegrønne blade velkommen med mine forårsplaylister. Så jeg vil gerne anbefale en række kunstnere, som for mig har en uomtvistelig forårsvibe:

Future Islands
The Japanese House
Whitney
Bombay Bicycle Club
Blaue Blume
The Strokes (men kun på deres nyeste album The New Abnormal)

Dato og tid: Når du går ned ad gaden en tidlig majaften
Sted: Spotify, Tidal, etc.
Pris: Hvad du betaler for din musiktjeneste

Foto: Goodiepal/Pruttipal/Parl Kristian Bjørn Pedersen m.fl. og Bananskolen (taget fra SPOR festivals hjemmeside)

Jacob skal på bananskole

Som en del af årets SPOR festival transformerer Goodiepal og Bananskolen Institut for X til en åben anti-hierarkisk form for skole, der byder op til dans, lyd, film og meget mere i sin sandsynligvis skæveste form. Kom eksempelvis til aktiviteter som “Aktivist-dans & international systue”, “håndarbejde”, “Digt med de store”, det (næsten) daglige event “Glitch” og “(måske) en kop kaffe ? – med Nynne!”. Jeg ved ikke hvad man kan forvente sig – og det er helt fantastisk. I hvert fald er det noget, jeg ikke vil gå glip af. Så kom med ned og lær trancedans i højlys dag (eller lignende) og få en masse nye bananvenner.

Læs mere om programmet her. 

Dato og tid: 10.-14. maj (kl. 15)
Sted: Institut for (X) – Skovgaardsgade 5C, Aarhus
Pris: Eventet er gratis

Brønshøjs fineste bed.

Astrid dater foråret (inden det er for sent)

Træerne jeg passerer, når jeg cykler i byen er i transition. De vågner og strækker små lysegrønne blade mod solen. Jeg er altid på vej et sted hen, når jeg lægger mærke til dem. Jeg har ikke tid til at stoppe op og nyde dem. Men jeg får fomo ved tanken om ikke at opdage og opleve den fase naturen er i nu, at det pludselig bare er sommer og foråret er afblomstret. Derfor vil jeg i maj sætte tid af til en date med foråret i stedet for kun at suse forbi det. 

Dato og tid: Snarest muligt
Sted: Naturområde nær dig
Pris: Gratis

Ina sender sin stemme til 1212

Jeg elsker Eurovision! Det er, for mig, en af de helt store årlige kulturbegivenheder, som både er så sjovt, campy og fjollet, mens det alligevel siger en hel del om samfundet og den tid vi lever i. Det er en tradition for mig at se det med mine venner. Vi finder Eurovision bingoplader online, laver drukregler, drøfter vores favoritter, you name it. Jeg har også set Eurovision i biograferne, og det kan varmt anbefales! Husets Biograf laver en gratis visning af programmet, hvor de også varmer op med en sing-along af fortidens største Eurovision bangers. What’s not to love?

Dato og tid: Finalen finder sted 13. maj, kl. 21:00
Sted: I Husets Biograf (eller hjemme i stuen)
Pris: Gratis! (Bortset fra pengene til snacks, drinks og glimmer)

Læs mere her

Coverbillede fra Facebook-begivenheden.

Zakaria skal til fællesspisning på SAMVÆR

SAMVÆR tilbyder den perfekte kombination af en aften med lækker mad og godt selskab. Fællesspisning er noget af det hyggeligste, jeg har prøvet, og især på SAMVÆR rammer de plet. Med en flot og behagelig indretning, god musik og en vibe, der virkelig appellerer til unge gæster, sætter de rammen for en dejlig aften i selskab med venner eller nye bekendtskaber. De arrangerer fællesspisning hver dag i ugen og byder på delikatesser fra alle verdenshjørner. Så uanset om du er til asiatisk, italiensk eller spansk mad, vil du med garanti finde noget, der falder i din smag. Hvis du mangler ideer til spiseoplevelser, får SAMVÆR en kæmpe anbefaling herfra.

Dato og tid: Book plads på deres hjemmeside
Sted: Fælledvej 5, 2200 København N
Pris: 149 kr. ( 99 kr. for studerende )

Læs mere her

Ryoji Ikeda, data-verse 1, 2019. Med tilladelse fra kunstneren og Audemars Piguet Contemporary. Foto: Julien Gremaud, © Ryoji Ikeda

Martin bevæger sig rundt på CC og i København

Jeg har længe glædet mig til udstillingen ‘Yet, it moves’. Den åbner midt i maj på Copenhagen Contemporary, men som en del af udstillingen vises nogle af værkerne også rundt omkring i København. I en sammenfletning af kunst, videnskab og nærmest en art metafysik, fortolker kunstnerne begrebet og fænomenet bevægelse. Du kan opleve værker af blandt andre Jakob Kudsk Steensen, Black Quantum Futurism, Helene Nymann og den ikoniske japanske multikunstner Ryoji Ikeda. Så tag din makker i hånden, smut en tur på Refshaleøen og tag så rundt i byen til de øvrige værker. Jeg tror, det bliver ret spektakulært. 

Dato og tid: Fra 12/5 – 30/12.
Sted: Copenhagen Contemporary på Refshaleøen og rundt i byen. Bl.a. på Nørrebro og i Søndermarken.
Pris: 120 kr. for en voksen og 75 kr. hvis du er studerende. 

Med tilladelse fra Condé Nast.

Justus stresser af med YouTube kokke

Nu varer det ikke længe inden læseferien indtræder og eksamen lægger sig på lur. Til sådan en arbejdsintensiv periode, er det vigtig også at slappe lidt af, og et af mine fortrukne midler til det er YouTubes kokkesektion. Særligt ‘Bon Appetit’s Claire Saffitz og Brad Leones respektive programmer ‘Gourmet Makes’ og ‘It’s Alive’. I ‘Gourmet Makes’ forsøger Claire Saffitz at genskabe dine yndlingssnack med varierende succes, og man føler virkelig med hende, når hendes JellyBean bare ikke får den helt rigtige coating. Brad Leone er en slags menneskelig golden retriever, der fermenterer alt hvad fermenteres kan (som er alt), med en redigering der matcher hans personlighed perfekt. Al Leones gestik og vrøvl bliver på kærlig og humoristisk vis understreget med tekst og lydeffekter.

Dato og tid: Lige når du har lyst
Sted: Youtube
Pris: Gratis

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her