SEIN anbefaler

29. august 2023

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne tager udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung.

Iran, Shiraz; ca. 1540-50. Fra Davids Samlings hjemmeside.

Beate skal på Davids Samling

Lidt vemodigt siger jeg farvel til sommermånederne. Jeg tager det varme tøj på igen og prøver at dyrke efterårets dark-academia æstetik med gåture i byens parker og museumsbesøg i lange baner. Jeg starter på Davids Samling i København K, hvor udstillingen af islamisk kunst rummer så mange gamle skrifter, keramik, smykker, malerier og andet kunsthåndværk, at man kan fortabe sig fuldstændigt i de dunkle rum og først komme ud engang til oktober.

Dato og tid: Tirsdag-søndag 
Sted: Kronprinsessegade 30-32, København K
Pris: Gratis

Læs mere her

Astrid skal til science fiction filmklub i Nordvest

Jeg ser næsten kun film i biografen. I biografens mørke giver jeg mig hen til et par timer uden min mobils konstante distrahering. Jeg undgår andre eventuelle forstyrrelser og kan rent faktisk lykkes med at se en film fra start til slut i fællesskab med venner eller familie. Det bliver bare dyrt i længden, når først de biografgavekort, jeg ønskede mig og fik i fødselsdagsgave, er sluppet op. Derfor er det helt sikkert, at jeg skal til RoboClubs filmklub d. 18 september, hvor de viser science fiction filmen ‘Her’ gratis efterfulgt af en snak om, hvad sci-fi kan fortælle os om vores demokrati. Det perfekte arrangement til fælles fordybelse, film og mandags-slik. De har flere visninger af andre film i oktober, november og december; bl.a. Gattaca og The Matrix.

Dato og tid: mandag d. 18 september
Sted: Demokrati Garagen, Rentemestervej 57, 2400 KBH NV
Pris: Gratis

Læs mere her

Taget fra Grundtvigs Forums hjemmeside.

Olga skal til talk og minikoncert med Guldimund på ‘Himmelblå’

Grundtvigsk Forum tilbyder syv festlige sensommerdage med et spækket program af koncerter, fællessang, talks, debatter og andre aktiviteter. Som en gratis mini-festival kan jeg komme, når det passer i min hverdag. Og jeg glæder mig især til sangeren Guldimunds talk og minikoncert lørdag aften. Tag din ven i hånden og nyd sensommerens sidste udendørs (og gratis) arrangementer i København; for eksempel med navne som Dy Plambeck, Lea Korsgaard og Smag På Dig Selv.

Dato og tid: 2.-9. september
Sted: Vartov, Farvergade 27
Pris: Gratis

Læs mere her

Fra Absalons hjemmeside.

Zaka skal til pardans

I verdenen af dans er der noget magisk ved pardans. Derfor vil jeg varmt anbefale Absalons pardans hver fredag. Her kan du og dine venner træde ind i en atmosfære af dans og fællesskab. Uanset om du vil prøve den berømte tango, den livlige salsa eller en af de mange andre danse-stile, er der plads til alle niveauer og interesser.

Dato og tid: Hver fredag fra kl. 20
Sted: Absalon, 1. sal (’Klubben’), Sønder Boulevard 73, København
Pris: 50 kr. pr. person

Læs mere her

‘Djævlebogen’ af Asta Olivia Nordenhof.

Martin læser toppen af dansk samtidslitteratur

I slutningen af august udgav Theis Ørntoft murstensværket ‘Jordisk’. Nogenlunde samtidig udkom Asta Olivia Nordenhof med ‘Djævlebogen’ – andet bind af sin roman-septologi med Scandinavian Star som omdrejningspunkt.
Ørntoft og Nordenhof er efter min mening to af de vigtigste forfattere i deres generation, og deres tidligere bøger står alle helt centralt på min bogreol. Der er ingen undskyldning for ikke at skrive sig i kø på biblioteket eller lade sig rive med i en bog frisk fra trykken. Sætte sig i en park i solen og forhåbentlig nyde lidt forsinket sensommer, mens man lader sig opsluge af læsningen.

Dato og tid: Når du har lyst
Sted: Find en solplet
Pris: Gratis på folkebiblioteker over hele landet, 239,95 kr. for ‘Jordisk’ hos saxo.com, 159,95 for ‘Djævlebogen’ samme sted

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her