SEIN anbefaler

01. februar 2024

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til.
Anbefalingerne tager udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung.

Magnus skal fordybe sig i kunsthåndværket på Skovgaard Museet

Hvor langt skal man gå for at finde antitesen til det maskinskabte? Ikke længere end til Viborg, viser det sig. Med udstillingen ‘Hot Hands’ stiller Skovgaard Museet skarpt på håndværket i samarbejde med otte lovende danske samtidskunstnere.

Keramik, tekstil, vævning og maleri er noget af det, man kan svinge forbi og opleve, når verdensdamen Bente Scavenius og Pitchfork-yndlingen Blue Lake åbner udstillingen den 2. februar.

Dato og tid: 3. februar – 20. maj 2024
Sted: Domkirkestræde 2-4, 8800 Viborg
Pris: 60 kr. (gratis adgang med studiekort)

Læs mere her

Foto: Skovgaard Museet

Laura skal se ‘Sleeping Beauties’ i Aarhus Teater

I februar skal jeg i teatret og overvære opsætningen af ‘Sleeping Beauties’, der er anden del af Aarhus Teaters “studio scenes”-tema om Twisted Fairytales.

Forestillingen byder på både eventyrprinsesser, den onde stedmor, en fransk kejserinde og Kylie Jenner og Kim Kardashian som karakterer. Jeg glæder mig til at se, hvordan den formår at udfordre den forskruede rolle, som idealet om den unge smukke kvinde stadig spiller i samfundet.

Dato og tid: 7. februar – 6. marts 2024
Sted: Aarhus Teater
Pris: 90 kr. hvis du er under 25 eller studerende

Læs mere her

Foto: Aarhus Teater

Mathilde følger med i den nye sæson af ‘Årgang 20’

Det første afsnit er lige rullet over skærmen, og jeg glæder mig til at se med de næste tre tirsdage. Jeg voksede op med ‘Årgang 0’ og elskede at spejle mig i børnene. ‘Årgang 20’ følger igen fire børn og deres forældre i 18 år.

I den nye sæson står børnene blandt andet overfor børnehavelivet, og en ting er sikkert: Livet går sjældent som planlagt. Det er nærværende og rørende tv og er for mig lige så meget danmarkshistorie som tronskiftet.

Dato og tid: Fra den 30 januar
Sted: TV 2 eller TV 2 Play
Pris: Et TV 2- eller TV 2 Play-abonnement

Foto: Steffen Røes/TV2

Olga skal se Copenhagen Light Festival igen-igen

Februar bliver endnu en lang, mørk og kold måned, men Lysfestivalen i København er en tilbagevendende fejring af lys, som transformerer vinterens mørke til en hyldest af lyskunst og lysdesign rundt omkring i København. Tag en ven under armen og gå en lang tur i København, og oplev lyset blive tændt hver aften mellem klokken 17-22. 

Dato og tid: 2. – 25. februar 2024
Sted: København (Indre by, Refshaleøen, Ørestad, DR Koncerthuset, Vestre Kirkegård, Nordhavn og brokvartererne)
Pris: Gratis

Læs mere her

Foto: Copenhagen Light Festival

Idun anbefaler ‘Orquideas’

Colombianske Kali Uchis’ fjerde album, ‘Orquídeas’, er en buffet af latinamerikanske genrer og er primært på spansk, hvor Uchis når at synge om alt fra nyforelskelse til familieproblemer.

Der er queer-repæsentation, når flere af hendes sanges love interests er kvinder på sange som ‘Labios Mordidos’ og ‘Igual Que Un Ángel’. De er på min top tre ynglingssange derfra sammen med ‘Te Mata’. Albummet fik 8.4/10 af Pitchfork samt titlen “Best New Album”.

Læs mere her


Visuelt: Josefine Kynne
Redaktør: Mille Ravn Nyhauge

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her