SEIN anbefaler: Bachelorette og botanisk have

01. maj 2024

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen – i denne måned også klimagruppen – en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne tager udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung.

Cornelia skal genhøre Smerz’ album, ‘Believer’, og gå en tur i Botanisk Have

Den norske duo Smerz serverer med albummetBeliever’ fra 2021 alt fra strygere og kirkesang. Det giver P2 vibes på numre som ‘Versace Strings’ og ‘The Favourite’ til elektronisk glitch lyd, som ligeså vel er at finde på et mørklagt dansegulv i Kødbyen på numre som ‘I Don’t Talk About That Much’. 

Mens jeg hører ‘Flashing’, drømmer jeg mig væk i tanker om den nært forestående sommer med foråret i Botanisk Have som kulisse og fyldes op af det, som jeg mener, er forårets fornemmeste opgave: At give os alle sammen følelsen af at starte på en frisk. 

Dato og tid: Når du har lyst
Sted: Spotify (eller anden streamingtjeneste)
Pris: Abonnementspris

Smerz ‘Believer’, 2021, albumcover artwork: Benjamin Barron og Bror August

Dagmar anbefaler podcasten ‘Mellem Projekter’ 

‘Mellem Projekter’ er en podcast af Lasse Dein, der handler om den kvartvejskrise, man kan lande i, når man er midt i 20’erne. Med humor og omsorg over for sig selv, sine gæster og lytterne lukker han os ind i sine tanker og usikkerheder.

Han undersøger forskellige hobbyer, snakker med forskellige mennesker og forsøger at finde ud af. hvorfor verden er så weird lige nu. 

Hvis du har en lille krise over studie, arbejde eller bare livet og har tendens til ængstelige tanker, er ‘Mellem Projekter’ et varmt kram, der både får dig til at tænke og smile.

Dato og tid: Når du har lyst
Sted: Podimo
Pris: Abonnementspris

Rose anbefaler filmen ‘The Boy Who Harnessed the Wind’

‘The Boy Who Harnessed the Wind’ (på dansk: ‘Drengen Der Tæmmede Vinden’) er en dybt bevægende film om den 14-årige dreng William Kamkwamba, der trods modgang beslutter sig for at bygge en vindturbine ud af genbrugsmaterialer. En opfindelse, der skal vise sig at være afgørende for landsbyens afgrøder, efter en ødelæggende tørke har ramt Malawi.

En utrolig inspirerende fortælling om at skabe forandring med håb og vedholdenhed trods modgang og begrænsede ressourcer. Noget, vi mennesker helt sikkert kan lære meget af – især i den klimakrise, vi står midt i lige nu.

Dato og tid: Når du har lyst
Sted: Netflix
Pris: Abonnementspris

Ilze Kitshoff, Netflix

Mathilde skal nyde det (forhåbentlig) gode vejr i parkerne

Jeg har ikke benyttet mig nok af alle parkerne rundt omkring i landet. Men nu er jeg både inviteret til fødselsdag i en park og er i gang med at se serien ‘Parks and Recreation’– og derfor har jeg fået lyst til at besøge nogle flere.

Det meste er ved at springe ud, så maj er en oplagt måned at besøge sin favoritpark eller finde et nyt yndlingssted. Jeg har planer om at finde et godt spot og mærke forårsstemningen på et tæppe.

Dato og tid: Når du har lyst
Sted: En park
Pris: Gratis

Munke Mose Park, Odense (Privatfoto)

Laura skal se sæson 2 af ‘Bachelorette’

Min ultimative guilty pleasure er danske datingprogrammer. Specifikt danske, fordi der er i dem er en helt særlig akavet energi, der ikke kan leve op til de storladne amerikanske følelser, men alligevel forsøger. Og fordi jeg på et metaniveau elsker at holde øje med, hvordan vi ser datingprogrammer.

Sidste års sæson af ‘Bachelorette’ gav anledning til samtaler om et nyt, blødt, perlekæde-lavende mandeideal. Jeg glæder mig til at se, hvad der bliver sagt om denne sæson.

Dato og tid: Afsnit 1 har premiere 7. maj
Sted: TV2 Play
Pris: Abonnementspris

Lotta Lemche, TV2

Laust skal i symfonien og høre en krigssymfoni

Jeg har – som et biprodukt af Musik A undervisning i gymnasiet – en underlig kærlighed til klassisk musik fra Stalins Sovjetunion.

Aarhus Symfoniorkester spiller Dmitrij Sjostakovitjs ottende symfoni fra 1943. Symfonien er både en krigssymfoni og et rekviem for ofrene af moderne krig – både for de tabte menneskeliv men også samfundet – og står lige så relevant i dag som for 81 år siden. Der vil både være musik og fortællinger fra krigsveteraner.

Dato og tid: 16. maj, kl. 19:30
Sted: Musikhuset Aarhus
Pris: 100 kr. for studerende og folk under 25

Læs mere her

Mille skal på loppemarked

Foråret er ved at gå på hæld og derfor er maj sidste måned, hvor man har mulighed for at kaste sig ud i den årlige forårsrengøring, om det er hjemme i lejligheden, i sindet eller i tøjskabet.

For mit vedkommende er det sidstnævnte, som er blevet aktuelt, og jeg skal derfor på Ingerslev Loppemarked i Aarhus og sælge ud af mit tøjskab og forhåbentlig tjene lidt ekstra ind til den kommende sommer.

Dato og tid: 26. maj, kl. 09:30-16.00
Sted: Ingerslev Boulevard
Pris: Gratis

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her