SEIN anbefaler

01. juli 2022

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne kan tage udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung

Den seneste udgave af Copenhagen Jazz Festival fandt sted i 2019. Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Olga skal høre musik på Copenhagen Jazz Festival

Årets jazzfestival i København har været i fuld gang siden d. 24. juni. Er det gået din næse forbi, så fortvivl ej. Jazzfestivalen fortsætter nemlig de næste ti dage med masser af dygtige musikere. Så hvis du sidder derhjemme med en brændende FOMO fra de festivaler, der er i gang, så kan du oplagt få dit musiske fix her. Omvendt, hvis du kommer hjem fra festival og bare ikke kan få nok af musik og koncerter, vil du være omringet af det i hele København. Der er mange muligheder for at opleve ny musik – flere steder endda med fri entré.

Dato og tid: D. 24. juni – 10. juli
Personlig anbefaling: David Miilmann Group, Bartof Station, 6. juli
Entré: David Miilmann Group: Fra 100 kr. Flere steder fri entré

Læs mere her 

Billedet er fra fb-begivenheden, i bedste Absalon-collage-stil

Beate skal træne sine sociale færdigheder til fællesspisning i Absalon

Det ligger ikke til dansk kultur at være god til at møde nye mennesker, og det er en skam. Derfor er fællesspisning i Absalon én god mulighed for at vænne sig til at være lidt mere udadvendt. I juli bliver arrangementet holdt udenfor i solen, og der er endda hyret dj’s til at starte festen, når maden er sunket.

Dato og tid: 30. juli kl. 17
Sted: Folkehuset Absalon
Entré: 100 kr

Læs mere her 

Foto: TV2 Danmark

Jacob skal se Tour de France

Verdens største cykelløb ruller igen over skærmen her til sommer, og fra 1.-3. juli kan man endda se de bedste cykelryttere køre Danmarks veje tynde! Mens du slænger dig i sofaen, kan du, for at komme helt ind under huden på cykelrytteren, tage Daniel Denciks moderne cykelklassiker Sportshjerte med på sofatouren. Vil du alligevel tage en lille morfar, er der her en guide til, hvordan du kan lure den.

Dato og tid: D. 1. – 24. juli
Sted: På de danske landeveje fra d. 1. – 3. juli. Derefter på TV2 og Eurosport
Entré: Abonnementspris på TV2 og Eurosport, gratis som tilskuer

Tippi Hedren og Rod Taylor i Hitchcocks "Fuglene"

Astrid glæder sig til film under åben himmel 

Det er svært at forestille sig noget bedre end at ligge i græsset en lun sommeraften og se film på storskærm suppleret af snacks og godt selskab. Den drøm kan realiseres d. 30 og 31. juli, når Cinemateket inviterer til Open Air i Kongens Have. Henholdsvis lørdag og søndag bliver thrilleren ‘Fuglene’ af Hitchcock og kærlighedsdramaet ‘Call Me by Your Name’ vist. Begge aftener starter ud med musik og kortfilm fra kl. 17, hvorefter hovedfilmene vises kl 21.45. 

Dato og tid: D. 30 – 31 juli
Sted: Kongens Have, København K
Entré: Gratis

Læs mere her

Genopdag din by. Bor du i Aarhus, så kom omkring Universitetsparken. Foto: Roar Lava Paaske

Martin skal genopdage sin by 

Det er sommer, det er, for manges vedkommende, ferie, og det er tid til at gå på opdagelse. Stå tidligt op, gå i bad og gå ud af din dør. Hvis du plejer at gå til venstre mod din skole eller dit arbejde – så gå til højre. Hvis du plejer at gå et langt stykke ligeud, så zigzag i den modsatte retning. Med garanti opdager du nye, skjulte perler i den by eller det område, du troede, du kendte ud og ind. Vær åben og udforsk i dit eget tempo alle de steder, du kommer forbi – museer, boulevarder og caféer. Strande, marker og skove.

Dato og tid: Året rundt – bedst om sommeren og tidligt på dagen
Sted: Hele landet
Pris: Afhængig af stederne du kommer forbi, og hvad du har lyst til. På et spektrum fra gratis til dyrt

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her