SEIN anbefaler

01. februar 2023

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne tager udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung.

Kunstnerduoen Ruby Gamache. © Betty Nansen.

Astrid skal til Dagbogskoncert med Ruby Gamache

Kunstnerduoen Ruby Gamache forener fængslende musik med ærlige dagbogsuddrag.
Både styrke og sårbarhed strømmer ud af Julie Thalund’s dagbogscitater, der udfolder det at være kvinde og have en krop. Tigermor sætter musik til og i dette bevægende rum er der plads til vrede, erotik, angst, sorger og glæder.

Dato og tid: 9. februar 2023, 18.00 – 19.00
Sted: Edison Scenen (Edisonvej 10, Frederiksberg)
Pris: 100 kr. for unge under 25 eller studerende.

Læs mere her.

Foto: Christoffer Askman, fra copenhagenlightfestival.org

Beate skal til Copenhagen Light Festival

Bor man i København, er det svært ikke at opdage, at der er lysfestival i februar. Men bor man udenfor København, vil jeg virkelig anbefale at besøge byen i disse dage. Indre by sprudler af farver og lyskegler; hver en bro er lyst op og hver en virksomhed har set sit snit til lige at hoppe med på vognen med en eller anden farverig lysreklame. Lysfestivalen fremhæver alt det særlige og smukke ved København, og selvom det er en begivenhed som kommer hvert år, synes jeg alligevel det er værd at se. Bare tag varmt nok tøj på <3

Dato og tid: 3.-26. februar
Sted: København
Pris: Gratis

Læs mere her.

Gauri Gill. ‘Untitled (74)’, fra serien ‘Acts of Appearance’, 2015-Arkivpigment-print, 106,6 x 71,1 cm, © Gauri Gill

Rebecca skal se Gauri Gills fotoudstilling på Louisiana

Louisiana er kun en togtur væk fra København, og her kan man opleve Gauri Gill. Hun er en indisk fotograf, som gennem sine værker søger at give stemme, synlighed og en følelse af selvværd til Indiens mest udsatte og oversete grupper. Gennem sine fotografier portrætterer hun livet og dagligdagen uden for Indiens storbyer – og hun udviser særligt solidaritet over for piger og kvinder, deres levevilkår og kamp for at overleve. Af The New York Times er Gauri Gill blevet omtalt som »en af Indiens mest respekterede fotografer«. 

Dato og tid: 26. januar 2023 – 10. april 2023
Sted: Louisiana i Humlebæk
Pris: 145 kr. for voksne over 18 år. 125 kr. hvis man er studerende

Læs mere her.

Fra dexter.dk

Jacob svinger forbi lørdagsjazz på Musikhuset Dexter

Februar er en kort måned af gode grunde! Det er gråt og stadig mørkt udenfor. Det er kedeligt og din skole, dit gymnasium eller universitet har selvfølgelig valgt at starte halvåret op med alt for mange lektier. Og så er det koldt, men ikke koldt nok til sne. Så når dine fingre føles som stålproteser fra hånden og næsen løber i det silende regnvejr, synes jeg, du skal tage din forfrosne krop og få den jazzet lidt op på Musikhuset Dexter. Her jammer en række dygtige unge konservatoriestuderende med folk fra det lokale jazzmiljø, mens du kan varme dig på en kop kaffe eller øl i Dexters intime lokale.
Det er ikke på tirsdag, på tirsdag, på tirsdag — men til gengæld hver lørdag.

Dato og tid: Hver lørdag kl. 15
Sted: Musikhuset Dexter, Odense
Pris: Gratis

Læs mere her.

Fra filmstriben.dk

Christoffer genbesøger Martin McDonaghs sorthumoristiske fortællinger

Martin McDonaghs aktuelle film The Banshees of Inisherin handler om en ven der, fra den ene dag til den anden, beslutter sig for at bryde et venskab. Filmen har givet anledning til igen at fordybe mig i nogle af instruktørens sorthumoristiske universer, særligt filmen In Bruges, der, ligesom The Banshees of Inisherin, har Brendan Gleeson og Colin Farrell i hovedrollerne og handler om to lejemordere, der skjuler sig i den belgiske by Brugge. Filmens ironiske og diskrete humor får mig ofte til at tænke på McDonagh som en irsk pendant til Anders Thomas Jensen. Den er værd at se, hvad enten du ønsker en optakt til The Banshees of Inisherin, eller bare ikke har råd til biografturen i denne måned 

Dato og tid: Når du har brug for lidt sort humor på en kold februaraften.
Sted: Filmstriben
Pris: Gratis

Angela Bundalovic som Ida, og Jonas Holst Smith som Sander i Martin Skovbjerg Jensens ‘København findes ikke’. Foto: Jacob Møller.

Martin synes, du skal tage en tur i biffen

Den 9. februar har Martin Skovbjerg Jensen premiere på sin anden spillefilm København findes ikke med manuskript af den norske stjerneforfatter Eskil Vogt. Blaue Blume-forsangeren Jonas Holst Smith debuterer som skuespiller i rollen som Sander, hvis kæreste Ida (Angela Bundalovic) pludselig forsvinder under mystiske omstændigheder. Hele tiden har jeg Smiths umiskendelige falset fra Blaue Blume i baghovedet – det forstærker kun den store og troværdige sårbarhed og ensomhed, han i momenter udstråler. Replikker såvel som storyline bliver sine steder en anelse rodet og fortænkt præsenteret – det er ikke Vogts allerstærkeste manuskript – men ikke desto mindre er der hele vejen igennem subtilt, nervepirrende drama, som kun få skriver lige så godt som ham.
Se den for en lovende debut fra Holst Smith og en spændende og eviggyldig historie om grænseløs forelskelse, sårbarhed og at bryde med normer og forventninger.

Dato og tid: Fra 9. februar
Sted: I biografer landet over
Pris: Oftest et sted mellem 75-110 kr.

Se traileren her.

Cindy Sherman, “Untitled #607”, 2020, Polyester, cotton, wool, and acrylic woven together, 284.5 × 218.4 cm. Foto: Robert Wedemeyer. © Cindy Sherman. Courtesy the artist, Sprüth Magers and Hauser & Wirth

Justus anbefaler en tur på ARoS

Hvis man gerne vil have sig en kunstoplevelse, men bor for langt væk fra Louisiana, kan man fra den 4. februar opleve den amerikanske fotograf og billedkunstner Cindy Shermans seneste udstilling ‘Tapestries’. Sherman er en gammel postmodernistisk legende, der denne gang har  digitalt manipuleret en række selfies til surrealistiske portrætter, som en slags metakommentar til selve fænomenet. Eftersom et smartphone-selfie er for lille til at blæse op i stort nok format, er hun tyet til håndlavede billedtæpper, eller gobeliner, der behandler emner som identitet, feminisme og teknologi.

Dato og tid: 4. februar – 5. juni
Sted: ARoS Kunstmuseum i Aarhus
Pris: 130kr. for studerende og unge under 31

Læs mere her.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her