Instagram blæst bagover af hårtørrer

”Du har vundet en DYSON SUPERSONIC hårtørrer. Klik på linket i biografien.” Opslaget, som mange på Instagram har har været tagget i, er en del af et større internationalt svindelnummer, hvor Danmark er blevet epicenter.

Instagramprofilerne, som tagger folk i opslaget, er såkaldte ‘bots’. Et stykke software, som sættes ind på en hjemmeside eller i en app for at føre samtaler med personer, der besøger siden. De er også kendte som chatbots. Bots er derfor oplagte til at foretage salg online, som vi ser det på Instagram. Målet er dog ikke at sælge hårtørrer. Opslaget bruges derimod til at lokke den taggede ind på linket og videre til en hjemmeside, hvor nogle virksomheder fra andre lande kan svindle sig til vedkommendes personoplysninger.

Hvor længe vi skal falde over opslaget med den sorte Dysonhårtørrer afhænger af, hvordan vi reagerer på opslagene. Det er nemlig sådan, at jo flere der trykker på linket under opslaget, jo voldsommere bliver ’botsene’. Det fortæller Peter Kruse, som er cybersikkerhedsekspert og medstifter af it-sikkerhedsvirksomheden CSIS, til TV2 Nyhederne. Det bedste at gøre er derfor at undgå at trykke på linket, og blokere profilen, så Instagram bliver opmærksom på de falske konti.

https://nyheder.tv2.dk/tech/2021-11-22-derfor-vinder-du-lige-nu-en-haartoerrer-paa-instagram

https://www.bt.dk/viralt/derfor-har-du-endnu-engang-vundet-en-dyson-supersonic-haartoerrer
https://globeteam.com/hvad-er-en-bot-og-hvad-kan-du-bruge-den-til/

BTS trumfer American Music Awards: Er k-kultur en ny trend?

Søndag aften træder de syv medlemmer af BTS på scenen til American Music Awards i Los Angeles. Iført grå jakkesæt og et bånd om livet modtager den sydkoreanske popgruppe prisen som Årets Kunstner. K-popgruppen vinder også titlerne ‘Bedste popgruppe’ og ‘Bedste popsang’ for sangen Butter til AMA den 21. november 2021.

Det sydkoreanske popband BTS er den første asiatiske gruppe, som vinder den berømte pris som årets kunstner til American Music Awards. Det er dog ikke første gang, vi ser, at et sydkoreansk fænomen får hele verdens opmærksomhed. For nyligt blev den sydkoreanske serie Squidgame den mest sete på Netflix, og sidste år vandt filmen Parasite en Oscar for bedste film. K-kultur vinder lige nu større og større indpas internationalt. Hvis du har set de 456 deltagere lege for livet i Squidgame eller lyttet til sangen Butter af BTS, har k-kulturen måske også fået indflydelse på dit liv?

https://www.dr.dk/musik/sydkoreanske-bts-snupper-hovedprisen-ved-stor-amerikansk-prisuddeling-det-markerer-en-ny

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/det-har-vaeret-laenge-undervejs-men-nu-er-k-kultur-langsomt-ved-overtage-hele-verden

Hvem skal mikse musikbuffeten?

Spotify har netop fjernet deres shuffle-funktion på albums. Kvinden bag ændringen er ingen ringere end Adele, som i anledning af sit nye album 30 har efterspurgt, at album høres i den givne rækkefølge. På hendes Twitter skriver hun: ”Vores kunst fortæller en historie, og vores historier skal lyttes til, som vi har tænkt os. Tak til Spotify for at lytte”.

At fjerne shuffle-knappen må siges at være et anseeligt sporskifte for en streamingtjeneste af Spotifys størrelse. Essensen af streamingtjenester er, at de tilbyder individuel underholdning. Det er som en kæmpe bland-selv-slik buffet, hvor man kan vælge lige det stykke, man bedst kan lide, og spise lige det, når man har mest lyst. Men når shuffle-funktionen ryger, så er rækkefølgen, man spiser sit slik i givet på forhånd, og pick ´n´choose forsvundet. Det er som at vende tilbage til CD-afspilleren. Her kan man så spørge sig selv, hvad der egentlig er bedst? For er det i virkeligheden ikke at foretrække, at kokken vælger rækkefølgen på retterne?

Adeles pointe fremtræder i alle tilfælde tydeligt i tweeten. Hun betragter sit album som et samlet værk, og ikke blot en samling af singler. I så fald er der også tænkt over rækkefølge og sammenhæng mellem numrene. Dog kan shuffle-knappen stadig findes under hvert nummer. Hvorvidt vi så ønsker at mikse på kryds og tværs, eller lade kunstneren fortælle sin historie, er op til den enkelte. Men Spotify har ved at fjerne shuffle-funktionen gjort det lettere for lytteren at afspille albummet, som det af kunstneren var tiltænkt.

https://twitter.com/PopCrave/status/1462221383732240390/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1462260324485242881%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fseinmag.dk%2F%3Fp%3D32166preview%3Dtruepreview_id%3D32166 

https://politiken.dk/kultur/musik/art8489492/Nu-ryger-shuffle-funktionen-p%C3%A5-Spotify.-Det-kan-vi-takke-Adele-for?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0Ntj6C6tljlneFaB6VzduVOCF7Ijbk67vnUDHc_D-u-FMv6Vb0rJFROek#Echobox=1637679498

Fordeling af mænd og kvinder i regionsrådet slår rekorder

Tirsdag d. 16. november vrimlede det med mudrede tennissko og kridhvide blanketter i hele Danmark. Kommunal- og regionsrådsvalget fandt nemlig sted i de lokale idrætshaller og kulturhuse. Det ser ud til, at de i alt 4,6 millioner stemmeberettigede borger, har favoriseret kvinderne i årets valgkamp.

Fordelingen af mænd og kvinder slår i år rekorder. Ud af de 205 medlemmer, er 103 af dem kvinder. Ved sidste regionsrådsvalg tilbage i 2017, var 38% af medlemmerne kvinder. Altså en stigning på omkring 12 procentpoint.

Hvad skyldes den dramatiske fremgang af ligestilling i kommunal- og regionalpolitik?

Særligt i år har en håndfuld medier og indflydelsesrige aktivister gået all-in på repræsentation i det politiske landskab. Blandt andet har damebladet ALT for damerne lanceret en kommunalvalgsquiz udelukkende med kvindelige valgkandidater. Chefredaktør Rikke Dal Støttrup mener at: “Der ER en pointe i et kort øjeblik at favorisere kvinderne og se helt bort fra mændene: At give de kvindelige kandidater en forlomme, som mænd har gjort for hinanden, siden den første borgmester-udnævnelse i begyndelsen af 1400-tallet.” Tiltag, som den kvindelige kommunalvalgsquiz, tegner et billede af, at vi ser endnu mere repræsentation i de kommende år.

https://www.berlingske.dk/politik/over-halvdelen-af-de-valgte-til-regionsraadene-er-kvinder

https://www.alt.dk/artikler/leder-om-kandidattest-for-kvinder-kommunalvalg-alt-for-damerne

https://www.alt.dk/artikler/kandidattest-kvinder-kommunalvalg-alt-for-damerne

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her