SEINblik

18. september 2022

Nyhedsredaktionen har udvalgt nogle af de historier, der har præget mediebilledet i ugens løb. Det er både nyheder fra ind- og udland, som vi har tilpasset til lige netop din øjenhøjde. Kan du for eksempel heller ikke længere følge med i dramaet omkring filmen ‘Don’t worry darling’, og er partierne på borgen snart ved at være klar til et folketingsvalg? Det er noget af det, du kan blive klogere på i ugens SEINblik.

Vilde Wilde’s vilde drama: ‘Don’t worry darling’ intrigerne har nået nye højder. Her er dit sladder-fix:

Oh ja. Det er jul igen, når vesten største filmfestivaler er tilbage. Og kan man andet and at få julelys i øjnene ved synet at dette års gaver? Specielt den stjernespækkede film ‘Don’t Worry Darling’ har været en god dreng i år.

Men hvis der er andre end os, der også synes at pakken er så kompliceret, at man godt kunne bruge en brugsvejledning til at finde hoved og hale i det, så er I heldige – den mest tilskårede version kommer nemlig her.

Aner du ikke, hvad vi snakker om? Se traileren til filmen, der allerede har fået en del omtale inden den overhovedet har haft premiere lige her:

1. Produktionen går i gang i 2020, hvor Shia LeBeouf (skuespiller) er castet, som det mandlige modstykke til Florence Pugh (skuespiller). Kort tid efter går han af produktionen, angiveligt pga. skemamæssige udfordringer. (… to be continued).

2. Shia LeBeouf bliver erstattet af Harry Styles, som hurtigt under optagelserne finder sammen med Olivia Wilde – som tidligere på året er gået fra sin egen mand, Jason Sudeikis.

3. Optagelserne slutter i 2021. Find juleslikket frem, her begynder det rigtige drama.

4. Det første røde flag bliver hejst, da Florence Pughs sociale medier forbliver tavse under offentliggørelsen af filmens trailer. Selv efter Wilde sætter spørgsmålstegn ved dette under et interview, sker der stadigvæk intet. Skulle man nu tro, at drama kun blev skabt til underholdning for de sociale medier, så måtte alt tvivl forstumme. Pugh nægtede at stille op til nogle interviews under sommerens festivaler – bortset fra ét, som endte med ordene:

  “When it’s reduced to your sex scenes, or to watch the most famous man in the world go down on someone, it’s not why we do it. It’s not why I’m in this industry”.

5. Efter en masse små-rygter om løngab og Pughs venskab med Wilde ex-mand, Sudeikis, må dramaet fortsætte. I et interview med Variety, får Wildes sagt at LeBeoufs afskedelse skete, fordi his process was not conducive to the ethos that I demand in my productions samt udtalelsen om at skabe et trygt miljø for Pugh. Dette kommer i kølvandet på anklager om Shia LeBeoufs vold mod sin ekskæreste FKA Twigs.  LaBeouf svarede med følgende video:

6. Det er her hashtagget #timesupolivia virkelig begynder at få vind under vingerne. Sidste nyt er nemlig fra castets tur til Venedig, hvor adskillige  memes blev født. Chris Panes mest kedsommelige ansigt flyder på twitter sammen med Harry Styles kvabsede kommentar om, at det fede ved filmen er, at det virkelig føles som en film. Desuden ses Wilde ikke sammen med den særdeles veloplagt Pugh én eneste gang. Pugh har også annonceret, at hun ikke vil deltage i NY red carpet 19. september. 

Helt præcis, hvad der er gået galt, er nok kun de involverede der ved. Men Florence Pugh har formået at vinde pøblens gunst med sin tavshed og humor, hvor Olivia Wilde i stedet har fået stukket juridiske papirer i hånden på scenen, som en ond joke. Uanset hvad, så er dramaet helt sikker ikke over endnu

Bombetrussel mod homobar: “Må din røv klø, og dine arme være for korte til at nå den”, svarer de tilbage

Søndag aften modtog LGBT-baren Jailhouse en bombetrussel: “Tidligt på aftenen blev vi kontaktet pr telefon og fik at vide, vi skulle bombes – fordi vi er homoer.”, skriver bestyrer Niels Lautrup Holm i et opslag på Jailhouses instagram.

Jailhouse bygger på et fængselskoncept. Det koncept stammer fra de love og den terror, der begrænser LGBT-personer i at leve et normalt liv med deres seksualitet og/eller køn, både i Danmark men desværre også aktuelt på tværs af verdensdele. Senest har vores naboland Norge været ude for et masseskyderi i en kendt LGBT-bar i hovedstaden Oslo.

“Uanset om der er tale om grovkornet spøg eller en trusset med reel intention bag, er det ubehageligt med aggresion rettet mod vores miljø. Særligt i lyset af angrebet i Oslo tidliger i år […]”, forklarer LGBT+ Danmark.  

LGBT+ Danmark fortæller heldigvis også, at PET ikke mener at det generelle trusselsbillede for vores miljø er forhøjet. Og Jailhouse har også kun intentioner om, at feste frygtløst videre: “Vi danser videre og lader os aldrig kue”, afslutter Holm.

Valget er på vej, ikke i (grøn nok) rute, men på vej!

Selvom statsminister Mette Frederiksen endnu ikke har udskrevet valg, så har partier taget hul på valgkampagner og statsministerkandidater. Der er ingen tid at miste, mener især blå bloks partiledere, som i et brev har bedt Frederiksen om at udskrive det – wait for it – længe ventede valg. 

Læs brevet, som Jakob Ellemann-Jensen har postet på sin Facebook-profil her:

Den Grønne Ungdomsbevægelse tager også tilløb til valget.

De mener, at det grønne fokus i dette års valg slet ikke er på niveau med det i 2019-valget: “Vi kan ikke klare endnu en regeringsperiode med en rgering, som ikke tager klimakrisen seriøst, og ikke handler i overenstemmelse med videnskaben.”, instagrammede de i weekenden sidste uge.

Derfor blokerer de undervisningen på fredag den 23. september for at vise politikerne, at ungdommen kræver et grønt valg.

 

Du har læst med indtil nu? Rigtig fedt, men der her er lige et par ting du også burde vide, hvis du vil være helt med på beatet

  • Læreruddannelsen får en makeover: en ny politisk aftale har sikret læreruddannelsen 125 mio kr ekstra fra 2023 og 200 mio kr  ekstra om året fra 2024. Det skal gå til bedre vejledning, mere praktik og flere hænder. 
  • Ungarn har nu indført en lovgivning, som kræver at enhver gravid kvinde skal lytte til sit fosters hjertebanken, før hun må gennemføre en abort. Dette er et led i en lang række stramninger af abortlovgivning i Ungarn, som flere gange har skabt debat i EU. 
  • Regeringsmagten i Sverige skal skifte. I søndags stemme Sverige nemlig til både folketing-, kommunal- og regionsvalg. Med 4 mandater fik de borgerlige flertallet, som vil gøre Ulf Kristenson til statsminister. I kølvandet på Sverige voksende bandekriminalitet, har især Sverigedemokraterna fået et godt valg. De er nu Sverige næststørste parti.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her