Gadebillede: Interview med en sticker

23. februar 2021

Dødningehoveder, små postkort med hemmelige beskeder og en lomme fyldt med klistermærker. Hver dag går den unge Sinnr-sticker ud af døren med en bunke tegninger, som han over de sidste mange år har plastret på lygtepæle, telefonbokse, mure og cykler i de københavnske brokvartere. Men hvorfor?

Det offentlige rum er fyldt med tusindvis af symboler, budskaber og hieroglyffer, som vi hver dag suser forbi i vores daglige trummerum. Grafitti, tags, sætninger og logoer pryder bybilledet og er alt sammen et udtryk for en anonym kultur. En kultur, som har taget patent på S-toge, varevogne, murværk og facader i alle storbyer verden over. I et forsøg på at forstå de mennesker, der præger gadebilledet, har Oliver Ruby i denne podcast været på en tur ind i den københavnske subkultur: sticker-miljøet.

I et interview med den danske sticker-bomber Sinnr udforsker de rejsen fra ung skater til storstilet klistermærkedreng. Hvorfor bliver man fascineret af kulturen? Hvilke budskaber står bag tegningerne? Og hvilken motivation kan holde en mand i gang med en så hemmelig aktivitet over så lang en årrække? I interviewet tager de hele vejen fra Nørrebro til Mount Everest basecamp for at gå i fodsporene af de tusind klistermærker, den anonyme gæst Sinnr har efterladt overalt.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her