TOBZ OG GUD

30. august 2018

Tobz og Gud er en dokumentarfilm om at skate. Om at være kristen. Om at finde sin tro. Om at blive udfordret på fordomme, religion og ungdomskultur.

Se filmen og læs derefter, hvad Helene har skrevet om, hvad religion betyder for hende. Om at være katolik. At turde stå fast og tro på, at det er okay at tro.

“Jeg har bedt fadervor, så længe jeg kan huske”

“Jeg føler tit, at det kan være svært at stå ved det faktum, at man er religiøs. Der er en tendens til og accept af at tale dårligt om Gud og det, at man tror på noget, som ikke kan vejes, måles eller bevises.
For mig er det svært at definere præcis, hvad religion er. Jeg er hverken ukritisk eller fanatisk med min religion, men jeg finder ro og tryghed i at tro på noget, som er større end det, som vi mennesker kan forestille os. Jeg har bedt Fader Vor hver aften, så længe jeg kan huske, og den lille ’tradition’ har jeg med næb og klør forsøgt at holde fast i, da den sørger for at minde mig om det, jeg er taknemlig for, og hvilke værdier som er vigtige for mig.

Jo ældre jeg er blevet, jo mere kritisk er jeg også blevet overfor min religion. Søndagsmesserne et blevet sjældnere, hvilket nok skyldes, at jeg synes klokken ti er tidligt en søndag morgen, men det skyldes også, at jeg oplever, at den konservative tankegang i den katolske kirke til tider er meget provokerende. Men præcis dette medfører, at jeg stiller spørgsmål og er kritisk, men stadig holder fast i det, som jeg tror på.

Jeg mener, at religion er meget individuelt, og det kommer ikke andre ved, hvordan og hvorledes man praktiserer sin religion, så længe man ikke er til gene for andre. I en verden med så meget had og elendighed tror jeg, at det er ekstremt vigtigt, at man kan have et holdepunkt, hvor der ingen fordomme eller intet had er.”

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her