‘UFO-sandheden’

13. september 2017

En kort dokumentar om ufologen Poul-Erik, der har lavet sin egen hjemmeside ‘UFO-sandheden’.
Emilie og Bertil besøger ham i Kolding, hvor han forklarer, hvad en alien er, og hvad der skete første gang, han så en UFO.

Se filmen, læs instruktørernes tanker bag og slut af med Marie’s tegneserie ‘En undskyldning til det ydre rum’, som er inspireret af både filmen og Poul-Erik.

Emilie og Bertil fortæller om UFO-sandheden og tankerne bag filmen

Vi var begge meget fascinerede af, hvad vi selv kaldte “de skæve karakterer”. Folk, som måske ikke lige passer helt ind i de kasser, vi har det med at lave i vores samfund. Folk, der skiller sig lidt ud eller har en lidt anderledes interesse.

Og vi fandt så frem til det her UFO-univers.

Det var vigtigt for os, at fokus blev på Poul-Erik og hans interesse for UFOLOGI. Det var hans store passion, vi ville have til at skinne igennem. Det kunne hurtigt gå hen og blive et freakshow og handle om ham som skæv eksistens, men vi har virkelig prøvet at portrættere ham på en sand og respektfuld måde. UFOLOGI er jo en særlig interesse, og Poul-Erik har gennem tiden mødt meget modstand, fra folk der ikke helt har kunnet forstå ham.

Der er en del, der tror, at Poul-Erik er blevet instrueret af os, eller endda at han er en hyret skuespiller. Det kan vi selvfølgelig ikke understrege nok, at han ikke er. Poul-Erik er til fulde sin helt egen. Og selvom han er en lidt usædvanlig karakter, så er det fakta, han selv finder og forholder sig til, som vi viser i vores dokumentar.

Selvom hans passion for UFOLOGI kan være svær at sætte sig helt ind i, kan man jo stille sig selv det spørgsmål, som Poul-Erik stillede os. Nemlig, at når vi lever i en verden med så mange forskellige religiøsiteter med guder, vi mennesker aldrig har set, hvorfor så ikke også tro på det udenjordiske liv i rummet?

"Vi lever i en verden med så mange forskellige religiøsiteter med guder, vi mennesker aldrig har set, hvorfor så ikke også tro på det udenjordiske liv i rummet?"

En undskyldning til det ydre rum

af Marie Mørk

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her