Bag kulissen før festival med duoen Komorebi Garden

05. maj 2022

I denne weekend skal mange musikere til SPOT festival i Aarhus. Komorebi Garden er en af dem. Olga har længe været inspireret af duoens tekst- og lydunivers og hørt alt, hvad de har udgivet af ny musik. Hun har derfor mødt dem i forberedelserne til deres koncert på SPOT.

Foto: Amelie Glerup, Styling: Sarah Søie

Komorebi Garden består af duoen Ronja Rose Anderson og Eigil Hein Jespersen, der med en sammensætning af vokaler og beats skaber et lydunivers fyldt med harmoniske lag, som trækker tråde til en melodiøs eksperimenterende pop og R&B. Begge er 19 år gamle og bliver til sommer studenter fra Sankt Annæ Gymnasium, hvor de har tilbragt fire år på musikalsk grundkursus (i daglig tale MGK) kombineret med en gymnasial uddannelse.

Mandag eftermiddag mødtes jeg med duoen Komorebi Garden i et øvelokale på min egen gamle skole, hvor jeg overværede deres sidste øver før koncerten. I selskab med David Miilmann på guitar lavede de en gennemspilning af hele koncerten, hvilket mere føltes som en lille privat koncert for mig. Jeg beholdt dog rollen som fluen på væggen for at bevare autenciteten i rummet. 

Undervejs kom der kommentarer mellem hvert af numrene til små forbedringer eller sjove bemærkninger. Som at ”Vi skal spille på SPOT, jaa” eller Eigil, der lige skulle huske at bruge sin usynlige shaker, da han ikke havde den med til øveren.

Foto: Amelie Glerup, Styling: Sarah Søie

Foran mig lå en notesblok og en blyant til at notere mine indtryk, men i momentet blev det overflødigt. I stedet for en observerende oplevelse, lænede jeg mig tilbage, lyttede og fandt dem meget betagende i deres måde at udfylde et rum på med svævende vokalharmonier og elektroniske beats. Efter den endte øver delte vi to bananer og et fladbrød fra Lidl. Under det lille måltid fik jeg stillet dem et par spørgsmål.

Hvordan ender man med at spille på SPOT?

Ronja: Vi har søgt om at være med i et forløb, der hedder Future Sound, som er et tilbud til vækstlags-musikere, hvor man kan få noget coaching og måske komme ud at spille og arbejde med ens musik og arbejde med nogle etablerede kunstnere – Vi var koblet op med Ganger.

Mon ikke der er nogen, der også bare bliver booket, altså nogen SPOT skriver til. Men der er mange managements og projekter, som har flere kunstnere.

Hvem inspirerer jer?

Eigil: ”Jeg har lyttet rigtig meget bl.a. til James Blake. Han har haft en kæmpe indflydelse på mig, især måden at producere på. Sådan lidt mere minimalistisk, og jeg kan godt lide de lyde, han bruger. Han har sådan et specielt sonisk univers, som jeg mega godt kan lide at blive inspireret af.

Ronja: Vi har begge lyttet meget til Hiatus Kaiyote – det var også noget af det, der bandt os sammen i starten.

Derudover blev Smerz, Nai Palm, Bjørk, Joni Mitchell, Rest in Beats og Jordan Rakei også remset op som store inspirationskilder.

Hvis I skulle vælge en hvilken som helst kunstner, som skulle være featuring på en af jeres sange, hvem skulle det så være?

Eigil: “Måske en mandestemme, som kan spille lidt op imod dine kvindevokaler, sådan lidt duet-agtig. Altså vi kunne jo godt spørge Jordan Rakei.”

Ronja: “Nai Palm kunne også være meget fedt.”

Eigil: “Alle vores største inspirationer, I må godt komme og ringe til os!”

Hvem skal I selv se på SPOT?

Eigil: “Vi skal helt sikkert se nogle af de andre artister, som spiller i forbindelse med Future Sound. Vi skal se giddy goye, WIDE, 144Hz, Jeppe Kamper og Prize For The Future.

Jeg kan kun varmt anbefale at følge med i Komorebi Gardens lydunivers. Snart udgiver de nyt album, som jeg kun kan forestille mig rammer ind i den aktuelle og særdeles også den fremtidige lyd. Komorebi Garden spiller på SPOT fredag d. 6. maj kl 19.00 på UNG K med gratis entré.

Hvad tænker du?

  1. Ida siger:

    Elsker Komorebi Gardens musik! Og så fedt at komme lidt tættere på deres univers gennem denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her