CPH:DOX med SEIN

21. marts 2022

SEIN tager til CPH:DOX. Kulturgruppen skal i biografen og se dokumentarfilm om klimaaktivisme, rappere og ungdomsproblematikker i andre dele af verden. Her kan du se, hvilke film vi vil skrive om samt vores anbefalinger til årets program. Den internationale dokumentarfilmfestival starter onsdag d. 23 marts og viser både film i biografer og online.

BIGGER THAN US

20-årige, indonesiske Melati, der som 12-årig fik gennemført et forbud mod plastikposer i Indonesien, rejser nu verden rundt for at møde klimaaktivister. Rejsen tager Melati til bl.a. Malawi, Libanon og Brasilien, hvor de unge, hun møder, kæmper for en bedre fremtid på hver deres måde.

24. marts, 19:00
Nordisk Film Palads sal 10

27. marts, 18:15
Nordisk Film Palads sal 10

Letters from St. Petersburg 

Den eneste korte dokumentar på vores liste, men én vi glæder os til at se. På ca tyve minutter skildrer filmen borgerrettighedsgruppen “Coming out”, der kæmper for rettigheder for LGBT+ miljøet i Rusland. En film om, hvor svær kampen er for ikke at blive ekskluderet og forfulgt for at leve sit liv som sig selv.

26. marts, 19:00
Charlottenborg Social Cinema

1. april, 15:30
Charlottenborg Mezzaninen

LOOK AT ME!

Flere af os husker stadig XXXtentacions korte, men ekstremt populære Soundcloud-karriere som rapper og også hans pludselige død, lige efter han trådte ind på verdensstjerne-scenen. Færre mennesker husker ham for hans kærestevold eller kender til hans svære opvækst. Denne film lover at løfte den historie.

25. marts, 21:45
Empire Bio

30. marts, 21:00
Nordisk Film Palads sal 10

1. april, 21:30
Empire Bio

TSUMU – WHERE DO YOU GO WITH YOUR DREAMS? 

Tre grønlandske unge står overfor et problem, da de er ved at være blevet gamle nok til at flytte hjemmefra: Skal de flytte hjemmefra? Grønland står lige nu et sted mellem gamle traditioner og en globalisering, der for alvor begynder at gøre indtryk på den grønlandske ungdom. Så skal de tre forlade deres by, deres familie og deres venner bare for at følge deres drømme.

25. marts, 19:30
Empire Bio

30. marts, 21:15
Charlottenborg Social Cinema

30. marts, 16:30
Nordisk Film Palads sal 10

1. april, 16:40
Grand Teatret

Vi skriver ikke om dem, men vi har stadigvæk tænkt os at se …

SE MIG SOM JEG ER
Rima er infantil autist, men hun lader det ikke stoppe hende. Filmen følger Rimas besværligheder med at finde en plads i verden, hvor hun drømmer om både at være frisør og sanger, men samtidig har brug for hjælp til at tage bussen hjem. Vi håber at se, at filmen kan give et skarpt indblik i, hvordan det er at leve med autisme. Og så lover CPH:DOX også, at den er hjertevarm!

MIJA
En ung musikmanager er nødt til at finde nye stjerner, hun kan lancere. Ellers har hun ikke nok indtjening til, at hendes familie kan beholde de green cards, der gør, at de kan blive i landet. Heldigvis møder hun en ung musiker, der står i en tilsvarende situation. En alternativ musikdokumentar, der også tager fat i nogle tungere emner som immigrationspolitik.

SHABU
Shabu, en hollandsk teenager, har totalsmadret sin mormors bil. Filmen handler i grove træk om, hvordan han hele tiden finder på nye idéer til at tjene penge, så han kan betale sin mormor tilbage. Alt kommer han ud for, lige fra at sælge ispinde til at lave en hel musikfestival. Alle de drømme, han går rundt med i hovedet, skal han også forsøge at udleve, men det kan være svært, når han er fra et af Rotterdams mest udsatte områder.

GIRL GANG
Hvad sker der, når en 14årig pige er blevet en influencer for over halvanden million mennesker? Berømmelse og gratis sneaker går måske hånd i hånd med en velkendt bagside af medaljen, hvor vi kommer bag om Leonie, som influenceren hedder, og lærer om hendes forældre, der er vokset op i helt andre kår i det gamle Østtyskland. Og så når filmen også at komme forbi en af Leonies største fans, der drømmer om det samme liv.

TIKTOK, BOOM.
Ikke at forveksle med den oscar-nominerede Tick, Tick… Boom! I stedet handler denne dokumentar om, ja, TikTok. Appen er den mest downloade nogensinde, og der flyder usandsynlige mængder data gennem app’en. Instruktøren er tech-positiv og behandler både de positive og negative sider af TikTok. Man kan udleve sin drøm, gennemføre aktivisme eller blive censureret og give adgang til lidt mere privatliv, end man måske har lyst til.

INTO THE ICE
Tre forskere drager til Grønland for at finde svar på nogle af klimakrisens største spørgsmål. I indlandsisen kan de blandt andet finde svar på, hvor hurtigt de nordlige iskapper smelter. CPH:DOX lover mageløs cinematografi og gys, når både en af forskerne samt filmens instruktør skal klatre 180 meter ned i indlandsisen for at blive klogere på klimaet.

Du finder det fulde program for CPH:DOX her.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her