Drama i valgkamp og Hollywood: SEINblik uge 43

30. oktober 2022

Der har været mini-valgkamp i Storbrittanien, mens valgkampen herhjemme så småt er ved vejs ende. Stille står det heller ikke til i Hollywood. Puha, man kan godt savne et overblik, ikke? Dine bønner er hørt! Velkommen til ugens SEINblik.

Løkke stormer frem i meningsmålinger og overhaler Pape indenom

Med blot to dage tilbage af valgkampen har udsigterne til, hvem der skal løbe om kap mod målstregen, ændret sig gevaldigt.

Efter at Ekstra Bladet blandt andet kunne afsløre, at Søren Pape Poulsens mand har løjet om sin fortid, er meningsmålingerne for Konservative styrtdykket. Søren Pape kalder Ekstra Bladets mediedækning for ‘et karaktermord’, og det har givet medvind til et nyt parti, der måske står til at sluge mange af Konservatives stemmer. Moderaterne, der ikke skal forveksles med De Moderate fra DR dramaet ‘Borgen’.

Men ligesom i sæson et af den prisvindende TV-serie kan formanden fra partiet (Spoiler alert) gå hen og få en afgørende rolle på selve valgdagen – og måske løbe afsted med statsministerposten.

Det vil da også være en, der allerede kan vise et CV frem med erfaring, for formand og stifter af partiet Moderaterne er ingen ringere end Lars Løkke Rasmussen, der tidligere har været statsminister ikke bare én, men to gange for Venstre. 

I 2019 måtte han se sig slået af nuværende statsminister Mette Frederiksen. Siden da har han forladt Venstre, haft en tid som løsgænger i Folketinget og er nu tilbage i en lilla udgave, der er åben overfor en regering henover midten mellem de blå og røde partier.

Derfor mener flere nu, at TV 2 og DR bør invitere Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke fremfor Søren Pape Poulsen ind til de sidste statsminister-debatter, inden krydset skal sættes 1. november.

Her er det for eksempel tidligere Ekstra Bladet chefredaktør Henrik Qvotrup:

Mens også Anders Samuelsen, tidligere udenrigsminister og forman for Liberal Alliance, har en holdning til de nye meningsmålinger i valgkampen:

Der er altså ekstra grund til at holde ekstra øje med Løkke, når partilederne mødes til den sidste debat på DR søndag klokken 21.

Storbrittanien får ny premierminister og den forhenværende har kortere udløbsdato end et salathoved

I sidste uge gik den ikke længere for Storbritanniens premierminister Liz Truss. Efter 45 dage på pinden, der har været præget af modvind på grund af især skattepolitiken, måtte hun lørdag trække sig.

En ny kandidat tog dog allerede over mandag, da der blev valgt ny formand for Det Konservative Parti, og Rishi Sunak, der i sin tid udfordrede Liz Truss til premierministerposten i sommer, kan nu kalde sig for premierminister.

Med de blot 45 dage i arbejdstøjet er Liz Truss dermed den kortest siddende premierminister, der nogensinde har siddet på posten i Storbritannien. Og det var der flere, der havde spået hende til at blive.

Det britiske tabloidmedie, Daily Star, valgte nemlig at lave noget af et stunt i dagene op til, at den nu forhenværende premierminister måtte lade sig trække.

Her stillede de en livestream op med et salathoved, der normalt har en holdbarhed på 10 dage og satte den op i mod Liz Truss sidste dage i Downing Street 10, der er den siddende premierministers adresse.

Og her var det – til manges store underholdning – salathovedet, der vandt. Efter syv dages livestreaming måtte Lis Truzz trække stikket, mens salathovedet blev fejret med champagne og flag som den store vinder i udfordringen.

Der har været snak om, at tidligere premierminister, Boris Johnson, skulle overtage posten. Han måtte i sin tid også trække sig på grund af hårdt pres fra andre partier, da det blandt andet blev afsløret, at han havde afholdt private fester, mens resten af landet var i total coronanedlukning.

Haunted House of Lords much? Lad os se, hvor længe Rishi Sunak kan blive på pinden – nogle bud på en grøntsag han skal dyste imod?

Selena Gomez genforenes med Hailey Bieber og ender i ny beef med Britney Spears

På den røde løber i Hollywood er der ikke valgkamp, men her står det heller ikke stille for sig.

Justin Biebers nuværende hustru og ekskæresten Selena Gomez blev i sidste uge spottet til samme fest. Og senere på aftenen poserede de sammen til paparazzierne. 

Det var fotograf Tyrell Hampton, der kunne dele billedet, der allerede har fået over 20.000 kommentarer fra både Justing og Hailey Bieber samt Selena Gomez fans, der blandt andet kalder billedet for ‘historisk’. Tyrell Hampton puster også til gløderne men sin caption ‘Plot twist’.

Der har nemlig været meget sladder om, hvorvidt de to overhovedet kan enes. Primært fra fans selv, der blandt andet har beskyldt Hailey Bieber for at have saboteret forholdet mellem Selena Gomez og Justin Bieber, mens de stadig var sammen. 

Med billedet mener flere dog, at stridsøksen, der måske aldrig har været der, nu er begravet. 

R.I.P Hailey Biber og Selena Gomez feud? Det ligner det i hvert fald på billederne. 

Men ak, en stridsøkse begraves og en ny tages frem. Selena Gomez har været involveret i en ny beef på Instagram, da Britney Spears, som i forvejen er kendt for at være god til at dele ud på internettet, tidligere på ugen valgte at poste et kryptisk Instagram-post som flere mener er henvendt til Selena Gomez.

“Næste gang jeg ser én i en video med et stort budget, hvor de slikker på slikkepinde, imens de giver retskafne taler om at udskamme andre kvinder for at vise deres kroppe, vil jeg gerne sige til dem, at de ikke skal være en hykler«, skrev Spears i opslaget,” skrev Spears i det nu slettede opslag.

Flere peger på, at der er tale om Gomez på grund af en tale til American Music Awards i 2016, hvor hun præsenterede et budskab om, at det er det indre, der tæller. Et par år senere optrådte hun så lidt mere sexy-mama i sangen ‘Ice Cream’ af Blackpink, og de to episoder stemmer meget godt overens med Spears’ tekst. Instagram-opslagets tekst er nu erstattet med tre roser.

Gomez og Spears har dog et langt venskab på bagen. På billedet nedenfor ses hun blandt andet til Spears’ bryllup. Men nu har de to Hollywood-stjerner unfollowed hinanden på Instagram. Yikes!

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her