Fem film at se frem til

01. juli 2024

Den første halvdel af 2024 er netop passeret, så kulturskribent Rebecca kigger frem mod anden halvdel af filmåret og hjælper dig med at få et overblik over, hvilke film du skal glæde dig til.

1. ‘Kinds of Kindness’

Instruktør Yorgos Lanthimos er aktuel i biograferne med endnu en must see-film.

‘Kinds of Kindness’ er ikke blot en antologi-film, men også en fortsættelse af det nu Oscar-vindende samarbejde mellem Emma Stone og ‘Poor Things’stjernerne Willem Dafoe og Margaret Qualley. For ikke at glemme ‘Euphoria’-ikonet Hunter Shafer. 

Filmen er ikke kun en Lanthimos-produktion, men et tæt samarbejde med Eftimis Fillpou, som blandt andet også står bag ‘The Killing of a Sacred Deer’, ‘Dogtooth’ og ‘The Lobster’. Alle tre film som de to har samarbejdet om. 

Desuden har både Emma Stone, Willem Dafoe og Jesse Plemons været medproducere på ‘Kinds of Kindness’, der har været længe undervejs.

De tre multinominerede skuespillere har alle været med til at skabe fortællingen på en unik måde, for filmen er som sagt en antologi, altså én film, der indeholder flere fortællinger. Og ikke nok med det får de dygtige skuespillere i denne film mulighed for at spille adskillige forskellige roller.

Lanthimos udtaler i filmens pressemateriale: “Vi besluttede os for at have subtile forskelle – med hår og makeup i stedet for adfærd og væremåder – fra en karakter til en anden.”

Glæd jer til at opleve en ny måde at bruge karakterer, mimik, univers og fortælling på, når filmen  har premiere i danske biografer den 4. juli.

Foto: Searchlight Pictures

Premiere: 4. juli 2024
Instruktør: Yorgos Lanthimos
Land, sprog: USA, UK, engelsk
Se traileren her

2. ‘Motel Destino’

‘Motel Destino’ er en brasiliansk-fransk, sensuel og lidenskabelig thriller om begær, magtstrukturer, lidenskab og vold.

Karim Aïnouz, brasiliansk filminstruktør og billedkunstner skriver i sit online-tilgængelige pressemateriale, at hans ønske var at lave en film, der eksploderer i farver, og “slår til den umættelige rytme af et hjerte, der er fyldt af begær”.

Filmen er en kærlighedsfortælling om Heraldo Iago Xavier, en ung, rebelsk fyr og Dayana, en kvinde, der tør trodse samfundets forventninger, og deres møde på Motel Destino. Karakterer, der forsøger at tilfredsstille deres kroppe, der brænder af lidenskab, samt forsøger at skabe deres egen fremtid. 

Aïnouz ønsker desuden at male et intimt og samtidig universelt portræt af en ungdom, der har fået frataget deres fremtid, alt imens filmen dyrker og undersøger brasilianske magtforhold. 

Filmen rummer spænding, farve, lidenskab og ikke mindst et univers, hvor alt er muligt, og hvor lysten agerer over eliten. 

Foto: Pandora Filmes

Amerikansk premiere: 14. november 2024
Instruktør: Karim Aïnouz
Land, sprog: Brasilien, fransk
Se traileren her

3. ‘Dídi’

‘Dídi’ er Sean Wangs narrative filmdebut. Sean Wangs dokumentar ‘Nai Nai & Wài Pó’ blev nomineret til “Best Documentary Short Film” til sidste års Oscars. 

Efter succesen har Wang valgt at bevæge sig over i narrative film og med stor opbakning. ‘Dídi’ er nemlig allerede købt af Focus Features, som i år også har arbejdet på filmene ‘Drive-Away-Dolls’ og ‘Back to Black’. 

‘Dídi’ er både skrevet, produceret og instrueret af Sean Wang selv, og han udtaler i Variety: “‘Dìdi’ er filmen, jeg altid gerne har villet se: en coming-of-age-historie sat et sted, jeg kender, med medvirkende, der ligner dem, jeg kendte.”

Filmen foregår i 2008, og handler om en let påvirkelig 13-årig taiwansk-amerikansk dreng, der forsøger at finde vej gennem livet med venner, familie, nye, spændende online-medier og -identiteter.

Med denne film kan man forvente samme nostalgiske og retro følelse som Jonah Hills A24-megahit ‘Mid90s’ og måske endda blive mindet om de tidligere stadier af sociale medier.

Foto: Focus Features

Amerikansk premiere: 26. juli 2024
Instruktør: Sean Wang
Land, Sprog: USA, engelsk
Se traileren her

4. ‘Fly Me to the Moon’

Gør jeg klar til årets mest stjernespækkede multimillion-budget Hollywood-film i år: ‘Fly Me to the Moon’!

Scarlett Johansson, Woody Harrelson, Channing Tatum og Chris Evans er kun nogle af de A-list Hollywoodstjerner, der er med i den nye Columbia Pictures-film. 

Med sit meget passende navn handler filmen om USA under månekapløbet i 1960’erne. Dog med det twist, at filmen også udforsker og  leger med spekulationerne om, at månelandingen er forfalsket. 

Her kan man forvente fart, stil, humor og ikke mindst stort drama på de helt store biografskærme til premieren den 11 juli 2024. 

Foto: Columbia Pictures

Amerikansk premiere:  11. juli 2024
Instruktør: Greg Berlanti
Land, sprog: USA, engelsk
Se traileren her

5. ‘Sing Sing’

Sing Sing er en film baseret på ægte hændelser i fængslet af samme navn blot 50 kilometer nord for New York.

Tilbage i 1996 dannede en kvinde ved navn Katherine Vockins et fællesskab omkring teater med håbet om at give fængslede en ny start i livet. I 2001 blev fællesskabets effekt på de indsattes opførsel anerkendt og fik dertil navnet RTA, Rehabilitation Through the Arts. 

Filmen handler i det store om Divine G (Colman Domingo), som er dømt for en forbrydelse, han ikke har begået, og som derfor bliver sendt til Sing Sing. Divine G indgår i teatersamfundet og oplever de mange måder, teater og kunst påvirker ham og de andre indsatte omkring ham. 

Med et lille smil på læben og en tåre i øjet, som du endnu ikke er helt sikker på, om er af glæde eller sorg, skaber traileren en klar forståelse for, at dette ikke er en film, du ønsker at gå glip af.

Filmen udforsker identitet, kunstens påvirkning på mennesker, autenticitet og sårbarheden. Ønsker vi at tro på det gode i folk? Kan vi sætte vores fordomme og ego til side og se hinanden til fulde, det gode og det onde og alt det bag kulisserne?

Foto: A24

Amerikansk premiere: 12. juli 2024
Instruktør: Greg Kwedar
Land, sprog: USA, engelsk
Se traileren her


Tekst: Rebecca Hammerich Egendal
Visuelt: Frida Bjerregaard Poulsen
Redaktør: Laura Rye Bislev

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her