Guide: 7 alternative steder, hvor du kan læse nyheder

22. november 2023

Er du også træt af nyhedsstrømmen med triste nyheder om alt fra katastroferne i Ukraine og Gazastriben til unges mistrivsel? Så er du ikke alene.

Hvis du ligesom os på nyhedsredaktionen er gået død i nyhedsstrømmen, så har vi på SEIN samlet syv alternative steder, hvor du kan læse dine nyheder.

Her kommer de.

1. Verdens Bedste Nyheder

“Verden er bedre end du tror”. En sætning, som mange af os ofte glemmer. Vi bliver bombarderet med krig, fattigdom og naturkatastrofer i nyhedsstrømmen, som kan være overvældende, trist og trættende.

Det er alt sammen vigtigt, men vi skal huske på, at verden er i en bedre tilstand, end vi tror.

Verdens Bedste Nyheder sætter fokus på fremskridt og løsninger på klodens største udfordringer, så vi kan få et mere konstruktivt og nuanceret billede af Danmark og resten af verden.

Læs mere her: https://verdensbedstenyheder.dk/

2. Hypebeast

Hypebeast er et alternativt nyhedsmedie, som har fokus på nutidens kultur og livsstil. Det dækker blandt andet kunst, mode, e-handel, golf og meget andet. Mediet startede som en sneaker-blog i 2005 men har siden udviklet sig til et nyhedsmedie, som har opnået stor popularitet i hele verden.

Hvis du mangler McDonald’s-merch, så har Crocs har lige udgivet en sko i samarbejde med McDonald’s.

Lyder vildt, ikke?

Du kan læse meget mere om nye sneakers, tech og mode inde på Hypebeast.

Læs mere her: https://hypebeast.com/

3. Uniavisen

Uniavisen er en kritisk og uafhængig avis, som giver dig indblik i, hvad der rør sig i studielivet men også i ungdommen. Uniavisen har givet de studerende og ledelsen på universiteterne mulighed for at bruge deres demokratiske magt.

De har samlet de studerendes stemmer og gjort det overskueligt for dig.

Hvad sker der på universiteterne og hos de studerende? Og hvilken betydning har det for samfundet og ungdommen?

Læs mere her: https://uniavisen.dk/

4. Soundvenue

Hvis du elsker film og musik, så er Soundvenue et medie for dig. Her kan du læse en masse gossip om berømtheder i både Danmark men også i Hollywood, være opdateret på film- og musikudgivelser og få viden om, hvad der sker bag om filmene og musikken.

Læs mere her: https://soundvenue.com/

5. Altas

Atlas er et samtidsmagasin, som søger væk fra en medieverden, hvor bedst og først er størst. Atlas dækker politik, kultur og samfund samt det, der sker omkring os.

For nyligt har Atlas udgivet et interview med den russiske emigrantforfatter Mikhail Shishkin. Den danske forfatter Jens-Martin Eriksen har mødt ham i hans andet hjemland, Schweiz, hvor han også beskriver en klar rolle for russiske intellektuelle.

Læs mere her:  https://atlasmag.dk/

6. Pixel.tv

Du kan måske huske Super Mario-spillet fra barndommen. Gode nyheder! Det lever stadigvæk, og inde på Pixel.tv kan du blandt andet læse en anmeldelse af et nyt Super Mario-spil.

Hvis du er en technørd, så er Pixel.tv lige noget for dig. Her kan du læse anmeldelser, interviews og nyheder om spil, film og tech.

Læs mere her: https://pixel.tv/

7. Kunsten.nu

Kunsten.nu er en kilde til viden om samtidskunsten i Danmark. Mediet debatterer og informerer på tværs af forskellige genrer og landsdele, så du altid kan være opdateret om den aktuelle kunst.

Vidste du for eksempel, at to tredjedele af museernes kunstindkøb stadigvæk går til mænd?

Læs mere her: https://kunsten.nu/ 


Redaktør og skribent: Veronica Magaard

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her