Nyhedsoverblik – 21. marts

21. marts 2021

Hver søndag giver SEIN dig et nyhedsoverblik fra ugen, der gik. Nyhedsredaktionen har udvalgt 3-5 historier. De kan være fra ind- og udland, store og små, men vi mener, at de er værd at belyse. Vi vil forsøge at belyse aktuelle emner ud fra SEINs tanker og anskueliggørelser.

Sugardating bliver mere acceptabelt blandt unge
Sugardating vinder frem i samfundet som begreb og koncept, og 50% af unge i aldersgruppen 18-30 år mener i en nyligt offentliggjort rapport fra VIVE, at sugardating kan være helt okay for andre. Det er dog kun 7%, der selv har overvejet at udveksle seksuelle ydelser for gaver eller penge, mens en fjerdedel af de adspurgte modsat mener, at de ville miste al respekt for en, der tager del i sugardating.

Det mest iøjnefaldende ifølge kønsforsker Christian Groes er dog de mange forskellige motiver, som de unge lister som årsagen: “For de fleste unge handler det om penge, men det er næsten altid i kombination med andre temaer som ensomhed, lysten til at prøve grænser af, udforske sin seksualitet og søge bekræftelse,” og fortsætter:
“- Det er vigtigt at have fokus på, hvis man gerne vil hjælpe de unge bedst muligt.”

https://www.dr.dk/nyheder/indland/50-procent-af-unge-i-stor-undersoegelse-mener-sugardating-kan-vaere-helt-ok

Nyt hashtag sætter fokus på kvinders oplevelser med utryghed
De seneste par dage har hashtagget #textmewhenyougethome spredt sig på sociale medier. Med hashtagget deler kvinder deres erfaringer med at føle sig utrygge, når de færdes alene. Bevægelsen er opstået i kølvandet på efterforskningen af den engelske kvinde Sarah Everard, der forsvandt på sin vej hjem og som nu, et par uger senere, er fundet myrdet. Selve hashtagget #texktmewhenyougethome gik viralt, da influenceren Lucy Mountain postede et screenshot på Instagram af de samme ord skrevet i en tekstbesked. Influenceren ønskede at sætte fokus på den fare og utryghed, der er forbundet ved at være kvinde. Ordene har skullet vise sig at være relaterbare for over 1 million kvinder verden over, som har liket, delt og kommenteret billedet.

https://www.distractify.com/p/text-me-when-you-get-home-meaning

Twitter-grundlægger sætter sit eget tweet til salg
En helt ny form for kunst har set dagens lys, og den er ikke så simpel at forklare endda. Verdens første tweet fra Twitter-grundlægger Jack Dorsey er blevet sat på auktion, og der er hidtil blevet budt op til 15 millioner kroner. Tweetet er koblet op på blockchain-teknologien på samme måde som Bitcoin og andre kryptovalutaer, der kort sagt er en oversigt over alle transaktioner, der nogensinde er foretaget.

For at forstå hvad en non-fungible token er, er det næsten nemmest at forklare, hvad en fungible, eller erstattelig, token er. Penge er erstattelige, da jeg kan bytte min hundredelap med din hundredelap og stadigvæk have det samme.

Mona Lisa-maleriet bliver tit hevet frem som eksempel på et non-fungible token fra den virkelige verden. Der findes kun dét ene maleri, og det er dermed uerstatteligt. Du kan selvfølgelig tage selfies, alt det du vil foran maleriet, men det betyder ikke, at du ejer det.

Det samme kan man sige til kritikere af denne nye dille, der siger, at man jo blot kan tage et screenshot af tweetet og på den måde også være ejer af noget lignende.

https://www.zetland.dk/historie/sevMpBm4-me6E2dKG-b6f29

Flere teenagepiger i Malawai er blevet gravide som konsekvens af corona
I Malawi, et af verdens fattigste lande, har corona haft den umiddelbare konsekvens, at mange flere teenagepiger er blevet gravide. Pigerne har følt sig nødsaget til at sælge sex grundet økonomiske problemer direkte eller indirekte afledt af corona-krisen, der i Malawi har udmøntet sig i overbebyrdede hospitaler og en kæmpe økonomisk øretæve for at overleve. Mændene, der skulle give pigerne ekstra at spise, tøj og skoleudstyr til gengæld for seksuelle ydelser, var hurtigt over alle bjerge og mange af pigerne stod alene tilbage, gravide.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/tusindvis-af-verdens-fattigste-teenagepiger-er-blevet-gravide-under-coronakrisen-jeg

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her