SEIN anbefaler

01. marts 2023

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne tager udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung.

Astrid vil bruge en forårslørdag i kunsten og nødhjælpens tegn

Når katastroferne rammer kan det være svært at vide, hvor man selv kan gøre en forskel. Johan Borups Højskole har arrangeret et Kunstmarked, der fungerer som indsamling til ofrene for jordskælvene i Tyrkiet og Syrien. Med udgangspunkt i højskolens force, kunstnerisk udfoldelse i forskellige facetter, er der mulighed for at købe kunst, smykker og tøj produceret eller doneret af højskolens elever og lærere. Al overskuddet går til humanitær nødhjælp til ofrene for jordskælvene.

Dato og tid: Lørdag d. 4 marts 13.00 – 20.00
Sted: Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24 København
Pris: 20 kr.

Klik her og Støt SEIN

Omslag: Marlene Diemar

Rebecca skal læse digte

For nylig er jeg blevet meget glad for at læse digte. Digtsamlinger fylder typisk ikke så meget, så jeg har altid en med i tasken. Og hvis du ikke helt kan give dig hen til en tyk bog, så er en digtsamling perfekt! En digtsamling, jeg har været særligt glad for, er Institutionaliseret af Haidar Ansari. Det er en fortælling om at vokse op i et betonbyggeri og blive en del af et kriminelt miljø fra en helt ung alder.

Dato og tid: Når du har tid og lyst
Sted: Hvor som helst
Pris: Du kan låne masser af digtsamlinger helt gratis på dit nærmeste bibliotek 

Foto: Aarhus Teater

Jacob tager i teatret og ser Dracula

Fortæller Dracula-historien en fortidens Alpha male-karakter, en metroseksuel forførelsesporno eller måske bare en aristokrat-gone-emo-fortælling? Selvom der er spritny forårssol over det lille land, går jeg selv rundt med porcelænshud i  byen lidt endnu. Jeg har besluttet mig for at trække det sidste ud af dette års udmagrede og ligblege vinterlook ved at lægge mig i armene på min indre Dracula i Aarhus Teaters højdramatiske Store Sal. Jeg er klar til at lade mig blive forført af alle tiders goth.

Ina skal til CPH:DOX

Københavns dokumentarfilmfestival kuraterer år for år et superskarpt program – og i år er ingen undtagelse! Festivalen er fyldt med events, debatter og instruktørbesøg og samler hele byen omkring de bedste dokumentarfilm fra det seneste år. Med det omfattende program er der noget for alle, så det er værd at give det et kig og finde de film, der interesserer netop dig. Med den høje kvalitet af film som CPH:DOX udbyder, er du garanteret en tankevækkende og spændende oplevelse.

Dato og tid: 15. marts – 26. marts
Sted: Københavns biografer, museer og kulturhuse
Pris: Omkring 100 kr. pr. billet 

Læs mere her

Justus skal høre plader

2023 tegner allerede til at blive et stort musikår med fremragende udgivelser fra bl.a. Caroline Polachek og Gorillaz, og årets tredje måned har mere godt i vente. Allerede fra d. 3. går det løs med rapperen Slowthai’s tredje studiealbum UGLY, der ud fra singlerne lover et nyt, spændende post-punket udtryk. Derudover udkommer Lana Del Rey med sin hidtil længste pladetitel: Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd. (24/3), med spændende features fra bl.a. Father John Misty og Jon Batiste. Sidst, men næsten størst, kommer supergruppen Boygenius’ længeventede debutalbum the record (31/3), hvorfra der også allerede er kommet tre glimrende singler.
Honorable mentions:
Fever Ray: Radical Romantics (10/3), Miley Cyrus: Endless Summer (10/3)100, gecs: 10.000 gecs (17/3), Depeche Mode: Memento Mori (24/3)

Christoffer skal til konservatoriets koncerter i Musikhuset i Aarhus
Det Jyske Musikkonservatorium er noget, der måske kan klinge lidt tørt. Alligevel lover jeg dig, at det langt fra er tilfældet, når de rytmiske studerende optræder på Klubscenen i Musikhuset Aarhus. Her kan du opleve glimt af, hvad musikerne arbejder med – et fantastisk dygtigt virvar af alt fra jazzkompositioner til sangskriveri. Noget der helt sikkert ikke kommer til at skuffe, hvis du interesserer dig for ny musik.

Dato og tid: Løbende
Sted: Klubscenen på Musikhuset Aarhus
Pris: Gratis

Se programmet her

Martin skal til anderledes koncert i Operaen

Musikfællesskabet She Can Play blev grundlagt i 2017 for gennem vækstlaget at gøre noget ved den skæve kønsbalance og repræsentation i den danske musikbranche. Hvert år bliver 24 unge kvinder og kønsminoriter i alderen 13-24 år optaget. I år arrangerer organisationen, i samarbejde med Det Kongelige Teater, et workshopforløb, hvor de unge musikere får hjælp til at omarrangere deres rytmiske musik til klassisk musik. Det hele kulminerer i en (gratis) koncert i Operaens foyer. Kom og oplev fremtidens stjerner og støt samtidig et enormt sympatisk og vigtigt projekt.

Dato og tid: D. 13. marts kl. 20
Sted: Operaens foyer, Operaen på Holmen
Pris: Gratis

Læs mere og reservér billetter her

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her