SEIN anbefaler

01. april 2023

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne tager udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung.

Skitse af Carl Krull.

Astrid skal til fernisering i Format Artspace

Format Artspace i Nansensgade er et kunstrum med fokus på kunst, der ikke kun er forbeholdt kunstsamlere med tunge pengepunge. Galleriets fokus på grafik og tryk er mere demokratisk og tilgængeligt for unge. Tag bl.a. til fernisering af Carl Krulls udstilling ‘Trichromat’ og drik bobler som en anden kunstkender. Han beskriver selv værkerne som »ekkolokaliserede mennesker i tid og rum. Hvor x, y og z aksen er vist i rød, grøn og blå.«

Dato og tid: Fernisering af Trichromat d. 28. april, kl. 17.
Sted: Nansensgade 35, 1366 København K.
Pris: Fri entré.

Billede fra Facebook-begivenheden.

Beate håber på at møde unge fra hele norden til Ungdommens Folkemøde Nord

I april afholdes det første Ungdommens Folkemøde Nord i København. Arrangementet har fokus på fællesskab og demokrati blandt unge i Norden. På programmet er alt fra debat om kvinder i krig og cybervold til koncert med Kind mod Kind og musikbingo. Unge fra de andre nordiske lande har haft mulighed for at søge om gratis transport, og det skulle derfor være muligt at få snakket med unge fra alle de andre nordiske lande.

Dato og tid: d. 21.-22. april.
Sted: URBAN 13.
Pris: Gratis.

Læs mere her

“Black Country, New Road; Live at Bush Hall “– Albumcover.

Jacob skal føle sig uovervindelig i disse solbriller (og høre Black Country, New Road)

Foråret er kommet, og det samme er Black Country, New Road’s nye album ‘Live at Bush Hall’, der endnu engang viser bandets evne til at skifte både medlemmer og form, og stadig holde niveauet. Fra det spoken-word-agtige debutalbum og sidste års triumferende ‘Ants From Up There’, spiller de sig ind med en ny overlegen skrøbelighed på ‘Live at Bush Hall’, der krydser alt-rocken med kammer-poppen. Hør eksempelvis det næsten 10 minutter lange og uendeligt smukke nummer: ‘Turbines/Pigs’, som jeg i hvert fald har i ørene, mens jeg går gennem den nye sol i Aarhus’ gader. Hvor jeg, som den tidligere vokalist sang, vil føle mig uovervindelig (og samtidig skrøbelig) i disse solbriller.

Dato og tid: Når du har lyst.
Sted: I solen.
Pris: En spotify-account.

Reveal Party. Foto: Gloria Berenice Moreno.

Christoffer skal høre Reveal Party

Reveal Party er både grunge-agtig og ren i deres musikalske udtryk og har brugt det seneste år på at skrive EP-trilogien ‘Favourite Person omhandlende et usundt forhold. Undertitlerne på de to første EP’er, ‘I Love Youog ‘I Hate You‘, vidner om den konstante tvivl, der eksisterer i sangene. Nu er sidste del, ‘You’re My Favourite Person – Don’t Leave Me‘, så kommet og er blevet en del af opsamlingsalbummet, der blot hedder ‘Favourite Person‘. Tonen er sørgmodig, men let, og ofte også humoristisk – ærlighed, som, jeg i hvert fald synes, fortjener at blive lyttet til. Hvis du ønsker at høre det live, så turnerer de også med albummet i slutningen af april. De spiller både i Esbjerg, Aarhus, Horsens, Svendborg, Odense og København. Jeg skal i hvert fald et smut forbi Radar i Aarhus. 

Dato og tid: Du kan finde oversigten over touren her.
Sted: Albummet er på Spotify og koncerterne på forskellige spillesteder i landet.
Pris: 150 kroner for en koncertbillet.

Ina skal se Succession

En af de absolut bedste HBO-serier er tilbage med en fjerde og sidste sæson! Succession centrerer sig omkring medie-mogulen Logan Roy. Manden, som ville sparke en hundehvalp, for at se om den stadig kom tilbage til ham. Det er sådan, han behandler sine børn, men nu har hans tre yngste, Kendall, Shiv og Roman, fået nok. De plotter hans downfall. Succession er et drama, en tragedie, men også en af de sjoveste serier, jeg nogensinde har set. Geniale replikker, vilde karakterer og en fascinerende satire om de mennesker, der er lige så onde, som de er rige. Det er magisk, mesterligt tv, og det skal opleves.

Dato og tid: Nye afsnit kommer ud hver mandag.
Sted: I stuen, på værelset, kollegiekøkkenet osv. osv.
Pris: 79 kr. for et HBO MAX-abonnement (gratis, hvis du låner en vens).

Zaka skal fordybe sig i sneaker-historie 

Jeg skal i biografen og se ‘Air’. Filmen fortæller historien om, hvad der viste sig at blive den største og mest indflydelsesrige sneaker-kontrakt nogensinde i sport. Så hvis du ligesom jeg elsker basket eller har en forkærlighed for sneakers – eller blot er nysgerrig på historien bag det verdenskendte Air Jordan – så kan jeg varmt anbefale ‘Air’.

Dato og tid: Premiere d. 5. april.
Sted: Kan ses i de fleste biografer.
Pris: Omkring 100 – 120 kr. for en billet.

Albumcover til Yaeji’s “With A Hammer”, der udkommer d. 7/4.

Justus skal have fest i høretelefonerne

April byder særligt på stærke elektroniske og festlige udgivelser til at hype dig op til foråret og siden sommerens komme. Den amerikansk-koreanske DJ, Yaeji, laver både hip-hop, house, drum ‘n’ bass og udkommer med sit debutalbum ‘With A Hammer d. 7. april. Særligt den første single ‘For Granted’ slår med den store hammer i melodiøs og hårdtslående drum’n’bass. Derudover kommer Shygirl med ‘Nymph_o, der lader til at være en remix-udgave af debutpladen ‘Nymph, der forud har budt på en single med bl.a. Björk som feature. Det klinger dejligt Björksk dystert, mens resten af sangene passer bedre inde på klubben. 

Hvis man synes, det alt sammen bliver lige mærkeligt eller hårdt nok, så står Jessie Ware klar i slutningen af måneden med ‘That! Feels Good!‘, der er umådeligt passende navngivet. Bare titlerne på de første to singler ‘Free Yourself’ og ‘Pearls’ lægger op til selvkærlighed og gode vibes. Og musikken det samme. God gammeldags 70’er disco-pop, man kan spankulere ned ad gaden og føle sig som en queen til.

Dato og tid: D. 7., 14., og 28. april.
Sted: Diverse streamingtjenester.
Pris: Prisen på et abonnement.

Ramsløg i Riis Skov.

Martin skal lave mad fra skoven

Hvis man som jeg er fra Aarhus, er der en særlig duft, der knytter sig til april. I både Riis Skov og Marselisborgskovene spirer små grønne gevækster frem og udsender en skarp hvidløsgaroma, som ikke er til at tage fejl af. Det er højsæson for ramsløg. Det er godt i salater, til pesto eller som smørelse under et stykke fisk i sæson (april er en fantastisk fiskemåned – gå f.eks. efter hvilling, hornfisk eller kulmule) på et stykke tykt rugbrød, rørt op med cremefraiche, citronskal, en smule citronsaft, eddike, salt, peber og honning. De aflange og sprøde blade er suverænt bedst, når de er helt spæde, så skynd dig en tur i skoven og pluk løs.

Dato og tid: Fra nu og frem.
Sted: Mange skove rundt omkring i landet – i Aarhus er Riis Skov hotspottet.
Pris: Gratis.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her