SEIN anbefaler

01. oktober 2022

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne kan tage udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung

Udsnit fra omslaget til Sara Rahmehs digtsamling "Langt væk og lige om hjørnet” af Imperiat / Nete Banke & Simon Lilholt.

Astrid skal til Poesi uden grænser i NordOrd

Efterårets grå kulde sniger sig ind på os. Vi bliver indadvendte, lægger armene over kors for at holde varmen og bliver hjemme under tæppet. Men luk dig endnu ikke helt om dig selv og tag denne weekend til lyrikarrangementet Poesi uden grænser i litteratursalonen NordOrd. En stemningsfuld lørdag eftermiddag hvor oplæst poesi strækker armene fra Danmark ud mod Færøerne, Irak, Island og Syrien. Poeterne Mette Moestrup, Gerður Kristný, Sara Rahmeh, Dania O. Tausen og Muniam Alfaker læser egne digte op. Nogle af digtene oplæses på både originalsprog og dansk. Del oplevelsen af lyrik med andre, før du senere på vinteren må overgive dig til tykke sokker og te i sofaen.

Dato og tid: 1. oktober 2022 kl 15:00-17:00
Sted: Nordatlantens brygge, Strandgade 91, 1401 København
Pris: 60 kr

Læs mere på deres facebook begivenhed eller hjemmeside.

Beate dykker ned i Filmstribens katalog

Selvom frygten for vinterdepressionen lurer, kan man ikke stoppe bladene fra at falde fra træerne. Derfor må man få det bedste ud af disse måneder med grå himmel, ubestemmeligt vejr og gradvist mørkere morgener. Man kan eksempelvis bruge tiden på at dykke ned i Filmstribens katalog, for der er mange perler. Jeg har f.eks. fået anbefalet “Sing Street”, som skulle være en rigtig quirky teenage-musical. Ellers kan man gå efter de mere Oscar-agtige film. Der er lidt til enhver smag.

Dato og tid: Altid
Sted: Alle vegne med wifi
Pris: Gratis, hvis man har bibliotekslogin

Læs mere her.

Olga lytter til politiske podcasts 

Uofficielt er valgkampen allerede i fuld gang, og folketingsvalget bliver efter sigende udskrevet inden for kort tid. Derfor en anbefaling til at følge med i debatten gennem det lydlige billede i form af podcast. Politik på en onsdag er et debatprogram med unge politikere med værterne Sofie Lippert (SF) og Anders Storgaard (C), som, ja, diskuterer politik hver onsdag. #dkpol sender hver fredag lytteren på weekend med de vigtigste pointer fra ugen. Slotsholmen piller tirsdag og torsdag politikernes spin fra hinanden med kritiske spørgsmål om de største historier. 

Med disse tre podcasts ligger der et nyt politisk program klar fire dage om ugen – lyt med!


Dato og tid: Når du har lyst
Sted: Hvor du henter dine podcast
Pris: Gratis

Foto: Henrik Ohsten, Zentropa.

Jacob uhygger med “Riget” i Øst for Paradis

Oktober er ankommet – uhyggens måned! Edderkopperne er trukket ind i hjemmet. Det regner som aldrig før. Der er fugt og råd i fundamentet. Huset græder. Øst for Paradis viser Lars von Triers Riget.
D. 1. og 2. oktober slår biografen Øst for Paradis i Aarhus dørene op for første og anden sæson af von Triers Riget, hvorefter episode 1 af den nye sæson Riget Exodus vil blive vist. Gør dig klar til uhygge i biografmørket med ambulancedrinks i pauserne.

Dato og tid: 1. & 2. oktober
Sted: Øst for Paradis – Aarhus C
Pris: 100 kr

Læs mere på biografens eventside her.

Kulturnatsplakat af grafiker Michael Petersen.

Ingrid tager til Kulturnatten

Kulturlivets buffet er uendelig, når den årlige Kulturnat finder sted. Her kan man finde alt, hvad hjertet begærer, når mere end 250 teatre, museer, gallerier m.m. holder åbent for alle med en umættelig sult på kultur. Særligt lysinstallationerne plejer aldrig at skuffe mig – og i år vil jeg tage i Grundtvigs Kirke og opleve ‘Menneskets lyd i Universet’.

Dato og tid: Fredag d. 14. oktober
Sted: København
Pris: 110 kroner for Kulturpas

Læs mere om kulturnatten her.

Læs mere om Menneskets lyd i Universet i Grundtvigs Kirke her.

Foto: Universal Music Danmark.

Linnea skal lytte til “Mr. Morale & The Big Steppers”

Kendrick Lamar kommer til Royal Arena d. 15/10, og i den anledning skal hans nyeste album lyttes til og anbefales. Albummet er både opløftende og tungt, performativt og helt nøgent. Det skal lyttes til fordi albummet er længe ventet og velproduceret – men allermest fordi der er noget helt særligt ved at høre om hans fumlen og fundering i livet, sideløbende med ens egen. Og når du har gjort det – så lyt igen. 


Dato og tid: Når som helst
Sted: Youtube eller Spotify
Pris: Gratis eller 99,-/49,- om måneden for abonnement til Spotify

Morten Hee Andersen og Rosalinde Mynster i Carmen Curlers. Foto: Martin Juul/DR.

Rebecca skal se “Carmen Curlers”

Det er for alvor blevet efterår, og det kalder på indendørs hygge og en god serie. D. 2. oktober har TV-serien Carmen Curlers premiere på DR1. Den handler om en karismatisk entreprenør, kvindefrigørelse og velfærdsstatens udvikling i 1960’ernes Danmark. Serien følger både ledelsen bag fabrikken, men også de arbejdende kvinderne, som for første gang oplever arbejdsmarkedet med dets glæder og udfordringer.

Dato og tid: Fra d. 2. oktober
Sted: DR TV
Pris: Gratis

Omslag af Kasper Vang.

Martin læser langdigtet “hvad skal vi med al den skønhed?”

Hvert år i oktober læser jeg Rasmus Nikolajsens langdigt hvad skal vi med al den skønhed? med undertitlen efterårsdigt. Det er skrevet, mens bladene faldt af træerne, og det føles som en magisk connection til både forfatteren og naturen der omgiver os at læse digtet netop nu.
Sæt dig i en vindueskarm eller en varm stol hvorfra du kan se ud, læs digtet og lade det pakke dig ind i et efterårstæppe af melankoli, skønhed og sproglig lækkerhed. 

Dato og tid: Når du har lyst eller det virkelig regner
Sted: Den kan lånes på en del biblioteker og e-reolen, streames på SAXO streaming eller købes billigt som e-bog hos de fleste forhandlere.
Pris: 0 kr. på biblioteket eller e-reolen og i omegnen af 75 kr. som e-bog. 

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her