SEIN anbefaler

01. december 2022

I starten af hver måned anbefaler kulturgruppen en række begivenheder, som vi går og glæder os til. Anbefalingerne tager udgangspunkt i alverdens kulturelle indslag, men tager mest af alt forbehold for en knap så tung pengepung.

Foto: Christiania Julemarked.

Rebecca skal til julemarked i Den Grå Hal

Tag en god ven under armen og tag et smut forbi Københavns hyggeligste julemarked i Den Grå Hal på Christiania. Der er alt, hvad hjertet begærer – æbleskiver, varm gløgg, kunsthåndværk og livemusik.  Hvis ikke julestemningen har sneget sig ind på dig endnu, så gør den det helt sikkert her.

Dato og tid: 9.-20. december. Åbent alle dage fra kl. 12-20
Sted: Den Grå Hal på Christiania
Pris: Gratis

 

Læs mere her

Foto: Bobedre.dk

Olga laver julekonfekt med marcipan og nougat

Hvert år ærgrer jeg mig over ikke at nå denne fine juletradition. At lave julekonfekt i køkkenet er den hyggeligste aktivitet, som alle kan være med på – og også noget af det nemmeste. Lad fantasien råde og form marcipan, nougat, nødder og andet godt til de perfekte, mundrette bidder – lige til at spise. Med musik i baggrunden og de kreative fingre i brug kan man da ikke undgå at komme i stemning.

Dato og tid: Hele julen
Sted: Et valgfrit køkken
Pris: Hvad end marcipan og nougat koster

Foto: julidragoer.dk

Beate tager på dagsudflugt til Dragør

Dragør er en lille, hemmelig perle af en by. Hvert år pynter de de gamle, smukke huse op med de dejligste lys og gran, så byen kommer til at ligne et juleeventyr. Et fun fact er også, at det var i Dragør, julekalenderen ‘Tidsrejsen’ blev optaget. Så det er jo selvklart, at det er de optimale omgivelser til at drikke dyr gløgg og mærke julefreden indfinde sig.

Dato og tid: Hele julen
Sted: Dragør
Pris: Transport fra hvor end du bor + 60 kr. for et glas gløgg

Link til begivenheder i Dragør i julen her

Illustration af Johanne Wedel Madsen.

Jacob skal fortælle sine nærmeste, at de betyder noget

For mig handler julen om den omsorg, vi giver til hinanden. Og det er helt fantastisk dejligt at få et kys i sneen eller en tyk sweater af sin mormor, men det er bare ikke alle, der er så heldige at have den varme og det samvær. Vinteren (og særligt julen) kan også være fyldt med ensomhed. Måske særligt fordi så mange trækker sig tilbage i trygheden, og hvis man ikke har den tryghed, kan det være en rigtig svær tid. Jeg synes, vi skal huske at give noget af vores kærlighed videre. Tage en mor, en kæreste eller en ven i hånden (nej, ikke metaforisk, men rent fysisk) og fortælle dem, hvad de betyder for os. For det betyder noget for dem.

Dato og tid: Hele julen
Sted: Hvor som helst
Pris: Gratis

"Et Juleeventyr" på Aarhus Teater. Foto: Emilia Therese.

Martin skal jule i teatret

Luk julefreden ind i selskab med Scrooge, Lille Tim og de tre ånder i den evigtgyldige ‘Et Juleeventyr’. Tag i Aarhus Teater inden d. 22. december og oplev den fremragende opsætning af den klassiske julefortælling. Den handler om, at det aldrig er for sent at vende tilbage til godheden – tilsat teatermagi af højeste kaliber og et dragende lydunivers af blandt andre Marie Højlund. ‘Et Juleeventyrspiller også – i en anden opsætning – på Nørrebro Teater helt frem til d. 23. december. 

Dato og tid: Aarhus Teater indtil d. 22/12. Nørrebro Teater indtil d. 23/12
Sted: Aarhus Teater og Nørrebro Teater
Pris: 85 kr. for en ungdomsbillet på Aarhus Teater, hvis du er under 25. Fra 110 kr. på Nørrebro Teater

Billede fra instagramprofilen @sofieriisenors (3. november 2021).

Astrid anbefaler en anderledes julekalender

Jul er tradition og nedtælling, kærlighed og forbrug. Hvilken bedre tid at sætte sig ind i samfundet og kulturen omkring dig? Derfor skal du se en anderledes julekalender i år. Det feministiske opinionsprogram, Sexmagasinet, er – udover at være inddelt i 24 afsnit – ikke særlig julet. Til gengæld er det 24 korte, sjove, informative og øjenåbnende afsnit. Ét afsnit af ti minutter til hver af nedtællingens dage. Du kan se serien på kulturmediet, Ally, hvor du kan få gratis adgang til blandt andet Sexmagasinet i en måned. En gratis julegave til dig selv. På den måde bliver du skarpere på forbrugerkultur og feminisme, inden du skal sidde rundt om julebordet med hele den pukkelryggede.

Dato og tid: Julens 24 dage
Sted: Kulturmediet Ally
Pris: Prøv en måned gratis

Læs Astrids artikel om Sexmagasinet her

Luciaoptog på ARoS. Foto: ARoS.dk.

Linnea skal se luciaoptog til vands og i luften

Traditioner kan noget – men traditioner, der tilpasser sig tiden, kan endnu mere. Hvis du bor – eller bare er i Aarhus d. 13. december – så er Luciaoptoget i Olafur Eliassons ‘Your rainbow panorama på toppen af ARoS og i kajakkerne langs åen et besøg værd! Børn og voksne bærer (og ror), traditionen tro, lyset ind i den mørke tid. Og så kan det ene nås efter det andet. Kan det blive mere dejligt?

Dato og tid: Lucia i Regnbuen: 16.00-18.00. Lucia i kajak: 18.00-20.00
Sted: Lucia i Regnbuen: på ARoS Kunstmuseum i Aarhus. Lucia i kajak: langs åen i Aarhus (starter ved havnepladsen kl. 18)
Pris: Lucia i Regnbuen: betalt indgang (130 kr. hvis du er 30 år eller derunder). Lucia i kajak: gratis

Billede fra Gremlins. Credit: youtube.com

Christoffer ser komedie-horror-julefilmen ‘Gremlins’

Selvom jeg vedkender, at julen er nærvær og hygge, må jeg også indrømme, at mit eget forhold til den er præget af stress, travlhed og generel mangel på ro i hovedet. I de dage, hvor jeg kan gå og se mig sur på pengemangel og gaveræs, virker det at se den klassiske julefilm ‘Gremlins’ fra 1984. Så ja, jeg bekender kulør; call me a Grinch, men der er simpelthen ikke noget bedre end at se en flok små, slimede, ækle monstre smadre hele julehyggen for den lille by, Kingston Falls. Og man kan selvfølgelig også være med, hvis man er juleelsker!

Dato og tid: Hver gang juletravlheden presser sig på
Sted: HBO Max eller Viaplay
Pris: Abonnementspris på HBO eller 39 kroner på Viaplay

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her