SEINblik

21. august 2022

Nyhedsredaktionen har udvalgt 3-6 historier fra ind- og udland, som er relevante og aktuelle for dig og din hverdag. I dag kan du bl.a. læse om Pride i København og drageflyvning for Afghanistan.

Solidaritet med skyderiet i Oslo til dette års pride

For første gang i tre år har tusindvis af mennesker kunnet deltage i Copenhagen Pride uden afstandskrav, mundbind og en træls virus (hvis man altså ser bort fra abekobber.)

Tilgengæld var det, der fyldte mest til lørdagens pride dog det forhøjede beredskab. Selvom grundberedskabet normalt er højt til den årlige prideparade, måtte politiet nemlig se beredskabet efter i sømmene for at sikre sig, at der var trygt at være. Dette skyldtes et skyderi tidligere på sommeren i forbindelse med Oslo Pride, hvor en gerningsmand natten før skød ved en bar, der var kendt for at have mange homoseksuelle gæster. Ved skyderiet døde 2 personer, mens 21. blev såret.

 Udover en mobil politistation, Københavns Beredskab, hjemmeværnet og masser af lastbiler parkeret på tværs som afspærring, fik Oslo Pride lov til at gå forrest i paraden, for at vise solidaritet med skyderiet i Oslo.

Afghanistans fald blev mindet med drager over Valbyparken 

Udover Pride-festlighederne, har denne uge også markeret den triste årsdag for Afghanistans fald, og Talibans magtovertagelse af landet. I den sammenhæng holdt Dansk Hazara Forening lørdag en dragefestival i Valbyparken for at vise solidaritet med Afghanerne. Mindehøjtideligheden hed FLy With Me, som er en dragefestival, der er spredt over 15 store byer i Storbritannien og Europa, herunder København.

Drageflyvning er nemlig Afghanistans uofficielle nationalsport. 

Under festivalen blev der holdt et minuts stilhed for Afghanistans befolkning, der blev lavet drager, holdt taler, spillet musik og spist hjemmelavet afghansk Bolami, som er fyldt fladbrød. Imens var den blå himmel farvet af flotte, hjemmelavede drager. 

Efter Kabuls fald er befolkningen i Afghanistan blevet ramt af akut fødevaremangel og stor arbejdsløshed, ligesom specielt kvinders rettigheder er blevet kraftigt indskrænket, blandt andet med krav om tildækning og lukning af pigeskoler.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her