SEINblik

04. september 2022

Nyhedsredaktionen har udvalgt 2 historier fra ind- og udland, som er relevante og aktuelle for dig og din hverdag. I dag kan du bl.a. læse om inflationshjælp og en legendes død.

Regeringen foreslår inflationshjælp. Skal pengene gå til os?

Onsdag præsenterede regeringen forslag til den nye finanslov. Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne afsløre, at der blandt andet var tale om inflationshjælp til danskerne under den stramme finanslov som regeringen krydser fingre for at indføre. 

Det sker i kølvandet på en undersøgelse der viser, at unge studerende stadig får sværere ved betale deres månedlige boligudgifter ved hjælp af SU’en. Hele 42% af deltagere i undersøgelsen bruger 5.000kr eller mere om måneden på bolig. Det kan blive et problem, når den typiske udeboende SU ligger på 5.500kr om måneden. 

Julie Lindmann, forperson for Danske Studerendes Fællesråd, kæmper for at inflationshjælpen derfor delvist skal gå til studerende: “Størstedelen af de studerende arbejder i forvejen ved siden af deres studier, og de har et job, hvor de lægger mange timer for at få det til at løbe rundt,” fortæller hun. 

Udover inflationshjælpen, kan danskerne også se frem til et økonomisk slag for psykiatrien og ældreplejen. Tjek den ud her

En legende tjekker ud

30. august sov Mikhail Gorbatjov ind. 91 år nåede den gamle sovjetiske leder at blive. Og meget er sket i de år, hvor Gorbatjov sad ved roret.

Mr. Gorbatjov, tear down that wall.

Det verdensomspændende citat hænger sammen med den tid Gorbatjov ledede Sovjetunionen. Det var en verden med kold krig, våbenoptrapning og uendelige spændinger mellem landområderne ved jernbæltet. Sammen med resten af vesten hyldede bl.a. præsident Joe Biden, Gorbatjov med følgende ord:

‘Det var handlinger fra en sjælden set leder – én med evnen til at se, at en anden fremtid var mulig og med modet til at risikere hans karriere for at opnå det. Resultatet var en mere sikker verden og mere frihed til millioner af mennesker.’ 

Nogle af Gorbatjovs største handlinger var at hjemkalde tropper fra Afghanistan, gennemfører demokratiske reformer i Rusland og godkende Tysklands genforening. 

Hans død sender samtidig en stikpille til de sovjetiske spøgelser, der lige nu hjemsøger Rusland, og konflikten mellem Ukraine og Rusland endnu engang har ført til krig i Europa – for første gang siden Sovjetunionen.

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her